Pozdravujem máte s týmto skúsenosti? ide mi o použitie na FF senzore, pri clonách F1,4-F2,2, nad F2,8 mám potom 24-70L a 70-200L... chcel by som to na odpichnutie postavy od pozadia pri fotení celej postavy z kratšej vzdialenosti...( Canon nad EF 50/1,4 predbežne nerozmýšľam lebo sa mi videl v rozsahu F1,4-F2,2 veľmi makký... no a potom nad F2,8 je už zase skvelý aj 24-70L...)
Precuje to bezproblémovo, je to lepšie ako Canon 1.4 a lacnejšie ako ´L´ - doporučujem nakuknúť sem http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma_50_1p4_c16/
(no mám aj 70-200L F2,8 a s tou sa dá krásne rozmazať pozadie aj na 85mm ale ešte lepšie na 135mm, do terenu užasne sklo, 85/1,8 som skušal ale pačilo sa mi tak od 2,2 alebo skor F2,5-asi blbý kus) ide mi vyslovene o kratšie ohniská aby som nebol 10-15m od modelky (na ulici sa to občas nedá ani, navyše je tam väčšia hlbka v tej fotke potom, s tele je to občas ploche zbytočne, ideal by bol tak 50/1,2L bohužiaľ na to ešte nemam preto špekulujem:)
ja mam C EF 50/1.4 a fotim s tym vacsinou od 2.8, cize nemam problem... ale aj tak podarene sklo.. Fotil som vsak aj z L 50/1.2... ina trieda... skratka, bol som spokojny. Z mojej skusenosti ti radim, radsej chvilku pockaj a dosetri, lebo vidno ze pozadujes top kvalitu tak zbytocne neinvestuj do toho co nema zmysel. Pockas, dosetris a kupis delo ( to Lko) a takto by si kupil nejaku luntru s ktorou by si bol uz o dva tri mesiace nespokojny... Ja by som neriskoval. Tiez som uvazoval medzi 50/1.4 a 50/1.2L a rozhodol som sa pre 1.4 lebo nepouzivam ho na plnu dieru a aj som usetril a som spokojny.
ja mam C EF 50/1.4 a fotim s tym vacsinou od 2.8, cize nemam problem... ale aj tak podarene sklo.. Fotil som vsak aj z L 50/1.2... ina trieda... skratka, bol som spokojny. Z mojej skusenosti ti radim, radsej chvilku pockaj a dosetri, lebo vidno ze pozadujes top kvalitu tak zbytocne neinvestuj do toho co nema zmysel. Pockas, dosetris a kupis delo ( to Lko) a takto by si kupil nejaku luntru s ktorou by si bol uz o dva tri mesiace nespokojny... Ja by som neriskoval. Tiez som uvazoval medzi 50/1.4 a 50/1.2L a rozhodol som sa pre 1.4 lebo nepouzivam ho na plnu dieru a aj som usetril a som spokojny.
no takejto reakcie som sa presne bál podobne to cítim, ale ak by tá Sigma 50/1,4 bola o niečom a vydržal by som na nej rok-dva došetril by som snáď aj na ten 50L,
no takejto reakcie som sa presne bál podobne to cítim, ale ak by tá Sigma 50/1,4 bola o niečom a vydržal by som na nej rok-dva došetril by som snáď aj na ten 50L,
ked kupis tu sigmu viac uz to Lko nekupis... bude ti tol uto pretoze 1400 + 400€ je 1800€ a to boli este viac.. najlepsie bude ak pojdes do obchodu a nasad si tam na telo tu sigmu a potom ten canon.. potom sa rozhodni co kupis :D:D potom uz na ine nez na to Lko nepomyslis
ked kupis tu sigmu viac uz to Lko nekupis... bude ti tol uto pretoze 1400 + 400€ je 1800€ a to boli este viac.. najlepsie bude ak pojdes do obchodu a nasad si tam na telo tu sigmu a potom ten canon.. potom sa rozhodni co kupis :D:D potom uz na ine nez na to Lko nepomyslis
U nas v obchodoch maju niekde 50L na sklade? Na 135L som cakal mesiac, a na MP-E uz cakam vyse mesiaca. Zial taketo skla, co sa nepredavaju kazdy tyzden u nas obchodnici skladom nedrzia a maju ich len na objednavku.
Videl som ho nedávno v Prolaike na hviezdoslavovom námestí a ešte vo FaxCopy Pri Poluse, keď som tlačil fotky, BTW v tom FaxCopy maju skvely vystup do CB len to desne dlho tá mašina tlačí,
mne sa s nou foti vyborne. fotil som s canon 50/1.8II canon 50/1.4 ale tato sigma je ostrostou a najma bokehom uuuuplne inde. Ale ja som este na FF telo nenasporil :(
no dakujem, to je pre mňa dobrá reakcia:D Používaš ju úspešne aj na F1,4-F2? proste dať za 50L 1400 Eur je trošku silná káva, nie že by sa to nedalo našetriť a zarobiť, ale zatiaľ fotenie nie je moja hlavna obživa iba taký dodatok do rodinnej kasy, a hlavne hobby:) proste ak začnem zarábať 1000/1500Eur mesačne fotením tak budem rozmýšľať aj nad 50L, skôr určite nie, manželka by ma rovno klepla tým sklom po hlave:D:D:D
no v podstate ti ani neviem povedat ako foti na clonach od f2,5 hore, lebo prevazne s nou fotim na f1.8-2.2. tam som s ostrostou maximalne spokojny. Tu je fotka z c40d+sigma50/1.4 http://www.eriqe.sk/download/gallery/_MG_1513.jpg Original tu teraz nemam a toto je trochu doostrene (PS CS2 - smart sharpening radius 0.4)
inak nejaku takuto dilemu som riesil aj ja...zvazoval som canon 50 1,4 a tu sigmu 50 1,4..je pravda ze canon ja na 1,4 makky a treba ho priclonit aspon na 2 a od 2,8 je skvelo ostry a ze sigma je ostra aj na plnu dieru...ale aj tak to vyhral canon...obaval som sa trochu trochu toho aby som nemal BF alebo FF na nej...je o 100 euro drahsia...raz tak tazsia aaa ma 77 zavit..a kedze am zatial setaky a na ne uv a cpl...tak to na celej ciare vyhral u mna canon...teraz uz len cakam na vyplatu a objednavam ho :)
U nas v obchodoch maju niekde 50L na sklade? Na 135L som cakal mesiac, a na MP-E uz cakam vyse mesiaca. Zial taketo skla, co sa nepredavaju kazdy tyzden u nas obchodnici skladom nedrzia a maju ich len na objednavku.
to ma ani nenapadlo... :D treba skocit do viedne tam by to mali mat.. mituly tyzden som bol v grazi a tam to mali priamo vo vyklade tuto 50Lku... aj 70-200 2.8 L IS priamo vo vyklade.. :D
no dakujem, to je pre mňa dobrá reakcia:D Používaš ju úspešne aj na F1,4-F2? proste dať za 50L 1400 Eur je trošku silná káva, nie že by sa to nedalo našetriť a zarobiť, ale zatiaľ fotenie nie je moja hlavna obživa iba taký dodatok do rodinnej kasy, a hlavne hobby:) proste ak začnem zarábať 1000/1500Eur mesačne fotením tak budem rozmýšľať aj nad 50L, skôr určite nie, manželka by ma rovno klepla tým sklom po hlave:D:D:D
to bud este rad keby ta klepla tou 50kou, ze nekupujes taku 1200mm L :D alebo hocijake ine tazkotonazne tele.. :D
Sigma 50/1,4na 5D MarkII a 1Ds MarkIII?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa