chcem kupit objektiv na nikon d90 na fotenie momentiek,krajiniek,potokov,sem tam portret atd. mam vybrate tieto 3
Nikkor AF-S 16-85mm f/3.5-5.6G AF-S ED VR DX
Tamron 17-50mm F/2.8 AF SP XR Di-II LD Asp IF
Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G ED-IF AF-S DX Zoom
ak mate niekto skusenosti prosim pomozte mi vybrat alebo odporucte daky objektiv do550EUR ale nie pevne ohnisko dakujem za kazdu radu.
PS-IDE MI HLAVNE O KVALITU fotografie
a ake mas uz objektivy? - nezdvorila otazka ale kedze uz niecim fotis tak rada vychadza z aktualnej potreby aby si nekupoval v podstate to iste
mam zakladak nikkor18-55 co bol ako setak k dakemu nikonu starsieho data ktory som kupil za30EUR a urcite je nedostacujuci,,,dalej mam sigmu 150 f2.8 apo hsm macro ale ten idem zajtra predat a za to kupit niektory s tychto troch alebo ak da niekto lepsi tip tak este porozmyslam. sirokac a tele budem riesit az potom ked zas cosi naskrabem
co si predstavujes pod pojmom kvalita fotografie? Ja si predstavujem napirklad spolahlive ostrenie, prijemne ovladanie alebo taky stabilizator. Kazdy objektiv ma urcity zlaty rozsah ohniska a clony, kedy foti najlepsie, tak ked si zaumienis odfotit zblnkajuci potok, v podstate ho odfotis s hoci ktorym. Napriklad ked Tamron priclonis na clonu 11, das do stativu, softwarovo doostris a prifarbis, fotka bude ako z 16-85ky pri clone 5,6 ,-)
trochu ma zarazili slova ´urcite je nedostacujuci..´ najvyssiu kvalitu dosahuju objektivy s pevnou ohniskovou vzdialenostou.. hoci nie som nikonak, coraz viac ludi si pochvaluje 16-85 od nikonu, na bestcena.sk je za 520 ecok takze sa vojdes do limitu a ziskas paradny zoom, ma ho Daniel, ktory ho vymenil za tebou spominany tamron takze pripadne otazky ti mozno zodpovie ako kompetetny najlepsie
predaj vsetko co mas a ober si ten nikonacky 16-85, to je kresebne najlepsi zakladak asi zo vsetkych vobec, nema sice az taku svetelnost ale s D90 je to vyborna kombinacia na ktorej nemas co stratit
odporucenie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa