Ahojte! K Nikonu D80 zháňam kvalitné, pevné sklo s vysokou sveteľnosťou. Na výber mám uvedenú optiku, alebo ešte Nikon AF 35/2 DA. Osobne sa prikláňam k Nikonu, ale 1.4 je 1.4. Nikon som skúšal, Sigmu nie. Máte niekto tieto sklá? Viete poradiť?
je to objektiv na portret a tak aj kresli, v strede super, ale kraje su neostre pri hociakej clone, bol som rad ked som sa ho zbavil. Cudny trojuholnikovy bokeh do rohov obrazu, caste chyby expozicie, brutalna aberacia... ak chces dobru 1.4 chod do sigmy 50mm, alebo nieco kratsie od canonu
sigma 50mm f1.4 je perfektne sklo, vonku za bieleho dna ostri velmi dobre avsak vnutri ma velmi sklamala, neviem ci to je chybny kus alebo treba nakalibrovat fotoaparat ale kazda druha fotka ma frontfocus nenormalny ...naopak mimo tych spomenutych chyb tej 30ky, mozno som mal stastie na dobry kus ale ani raz sa mi nestalo ze by 30ka zle zaostrila v tych istych svetelnych podmienkach
sigma 50mm f1.4 je perfektne sklo, vonku za bieleho dna ostri velmi dobre avsak vnutri ma velmi sklamala, neviem ci to je chybny kus alebo treba nakalibrovat fotoaparat ale kazda druha fotka ma frontfocus nenormalny ...naopak mimo tych spomenutych chyb tej 30ky, mozno som mal stastie na dobry kus ale ani raz sa mi nestalo ze by 30ka zle zaostrila v tych istych svetelnych podmienkach
s tym som mal problem aj ja na d90 a vlastne aj kvoli tomu som vymenil telo za d2x
Sigma 30/1.4 EX DC HSM
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa