Zdravim. V poslednom čase riešim takú dilemu. Či mam kúpiť bazárový nikon D80 + nejaký kvalitnejší objektív, alebo bazárovú D90 iba s klasickým seťákom. Je veľký rozdiel medzi týmito dvoma fotakmi ? Oplatí sa viac investovať do tela alebo radšej slabšie telo ale lepši objektív.... čo by ste mi odporučili ?
18-105 nie je na zahodenie, ale radsej mam ho, ale uz by som radsej bral 16-85... a 50tku nic moc na DX radsej 35tku ja mam 50 ale je to moc dlhe na DX aj casy na udrzanie nie je bohvieco....
18-105 nie je na zahodenie, ale radsej mam ho, ale uz by som radsej bral 16-85... a 50tku nic moc na DX radsej 35tku ja mam 50 ale je to moc dlhe na DX aj casy na udrzanie nie je bohvieco....
dotycny ale mieni dat za cely aparat tolko co stoji samotny 16-85. 50ka to mas pravdu, je dost dlhy, ale zas na portrety je celkom fajn.
....dĺžku ohniskovej vzdialenosti snáď nevolím podľa toho či to udržím,alebo nie..........ide o to čo chceš fotiť........napr. 35kou portrét asi ťažko (možno ešte tak na fourthird systéme)....
aha no tak pošpekuluj ten 18-105VR je zase tiež fajn ťažko radiť, iba že by si kupil 18-70 z ruky, jednu čerstvo vyservisovanú som predal do komisionalu v Prolaika, BTW ta Nikkor 35/1,8 je co som skusal na D80 vynikajuco pužiteľna aj na F1,8, co sa o 50/1,8 povedať nedá veľmi
D80 vs. D90
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa