Ahojte. Potreboval by som radu skusenejších.. resp. tých ktorý fotia alebo fotili s týmto objek. Mám 450d 70-200 4L a rád by som vymenil setak za nieco lepšie a neviem sa rozhodnúť medzi canonom 2,8 alebo tamronom 17-50 2,8, oplatí sa ten cenový rozdiel iked kvalitatívne vyhotovením je asi lepší canon. obavam sa toho tamrona pozeral som aj tu na fore sa par ludí sťažovalo a na youtube su ukazky vole tubusu. cena nieje až taka rozhodujúca. Dakujem .... a sorry ak tu nieco take je ..
ten tamron si veľa ľudí chváli ale my sme ho na chate testovali prakticky v štúdiových podmienkach a skonštatovali sme, že je mäkké. Oplatí sa trochu si našetriť a kúpiť niečo kvalitné, čo ti vydrží roky, ako niečo slabé čo aj tak onedlho vymeníš za niečo lepšie.
recenziu som pozeral vyzera ze ma aj kruhovu clonu.. takze portrety na 50mm by mali mať faj bokeh... (zatial mam na to 50/1,8), planujem fatiť šport tak snad ocenim USM, vraj je celkom svižný.. inak rozmýšlal som aj nad 17-40 L4, ale nechystam sa prejsť na full frame a tak neviem ci by som vyuzil jeho kvality a ten rozsah 40 je dosť malo nato aby som tam supal rýchlo 50 pre par zaberov...
ja osobne ten tamron mam a som s nim spokojny. to ze pomalsie ostri mi nevadi, a za tu cenu je to super. neplanujes prejst, ale raz prejdes a takto sa budes musiet zbavit objektivu za 1000 eur
ja osobne ten tamron mam a som s nim spokojny. to ze pomalsie ostri mi nevadi, a za tu cenu je to super. neplanujes prejst, ale raz prejdes a takto sa budes musiet zbavit objektivu za 1000 eur
fotis aj sport (ohladom toho pomalšieho ostrenia)... pocul som, že sa sem tam netrafi zo zaostrením? viem že je to vela, len za USM a IS
to som hovoril kedysi aj ja a skoncil som na FF az prilis rychlo - raz si to s takym fotakom odfotis a uz to nerozchodis, to je svata pravda (ak su penaze tak nevahaj)
ja ho mam a som s nim spokojny, Zacal som setovym canon 17-85, chcel som nieco lepsie tak som kupil tamron 17-50/2.8, ale mne tam chybalo to IS. Bez neho udrzim tak 1/80 az 1/60 a s nim 1/30 az 1/20. takze ak potrebujes dlhsie casy a nemozes pouzit stativ ma obrovsku vyhodu. Alebo ked fotis sport a potrebujes rychle ostrenie. Alebo ked potrebujes tychy chod, lebo ten tamron dost vrcal. Ja som ten canon nasiel na tejto stranke v bazare novy za 500€, hned na dalsi den som ho kupil a predal tamron. Ale ak by som napr. fotil najma krajinky bral by som asi radsej tmaron, pri zacloneni ma minimalne taku kresbu ako canon a je lahsi. A ak neplanujes prejst na FF tak je to podla mna dobra volba.
A este nevyhoda, za tu cenu nieje utesneny proti prachu ani vode...
A ten 17-40 by som ja pre tu f/4 nekupoval. Ak nejaky objektiv tak aspon 2.8
Canon 17-55mm F2,8
je to dobre sklo, ak ti nezalezi na financiach tak urcite lepsie ako ten tamron...
Tu si pozri recku:
http://www.photozone.de/canon-eos/178-canon-ef-s-17-55mm-f28-usm-is-test-report--review
ja som mal iba setaky k APSC ale inak som nikdy neinvestoval do EFS.... zbytocne vyhodene peniaze..
A este nevyhoda, za tu cenu nieje utesneny proti prachu ani vode...
A ten 17-40 by som ja pre tu f/4 nekupoval. Ak nejaky objektiv tak aspon 2.8
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa