neviem sa rozhodnut medzi tymito dvoma fotakmi. poradi mi niekto? chcem si kupit svoju prvu zrkadlovku a neviem ci nikon alebo sony. na sony sa mi paci ze ma stabilizator priamo v tele ale zasa na nikon sa daju kupit omnoho lacnejsie objektivy.
s vyhliadkami do buducnosti je na tom lepsie nikon, nekupujes fotak predsa na pol roka... a este lepsie pre teba mozno canon, eos1000D je fajn model na zaciatok...
Myslim ze tie 2 fotaky sa tazko zrovnavaju...
Len v skratke, ked si prejdes forum, docitas a o niekolkych nevyhodach v pripade Sony, hlavne co sa tyka vyberu skiel a pod...
Co sa tyka rozdielu medzi fotakmi, klucove (z mojho laickeho pohladu) Sony - CCD snimas, Nikon - CMOS
Na porovnanie zakladnych veci tu: http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=nikon_d5000%2Csony_dslra330&show=all
Ale ako sa docitas, vela sa tu rozoberalo, je na zaciatku dolezite do coho sa vyberies, lebo nevyberas len znacku fotaku alebo fotak, vyberas si ´system´. Cize ak v buducnosti budes chciet riesit prislusenstvo, pri Sony narazis na limity...cenove aj ine...
Jednoznacna volba je Nikon. Po mechanickej stranke je 2x kvalitnejsi. Je lepsi aj od EOS 1000D, pretoze ma kvalitny CMOS senzor a zaostrovanie pouzite v modeloch D90, ci D200. Vyklopny displej je uz len bonus.
suhlas s waynom....totiž nikony d40/d60/d5000 sú aké sú (af motor v tele chýba) a d90 je moc drahý asi na teba.....ak by si si ale kúpil canon a aj prikupoval nejake objektívy, nemal by si s nimi problém aj keby si neskôr chcel kúpiť lepšie telo....takže asi tak....
suhlas s waynom....totiž nikony d40/d60/d5000 sú aké sú (af motor v tele chýba) a d90 je moc drahý asi na teba.....ak by si si ale kúpil canon a aj prikupoval nejake objektívy, nemal by si s nimi problém aj keby si neskôr chcel kúpiť lepšie telo....takže asi tak....
nooo do 1000ecek by som bral fotak aj s objektivom. a ta D90 ma uzaj stabilizator v sebe? pozeral som aj na nu ale to je uz asi pre takych co mali zrkadlovku nie?
nooo do 1000ecek by som bral fotak aj s objektivom. a ta D90 ma uzaj stabilizator v sebe? pozeral som aj na nu ale to je uz asi pre takych co mali zrkadlovku nie?
:D...nie stabilizator ale af motor ...ano ma ho v tele....čo sa týka ovládania...neviem...nepozerám sa na to tak....keď by sii mal mať problem s d90 neznamená to že by si ho nemal s d5000 ;)
da sa naucit aj na d90...nie je to o tom ze si musel mat predtym zrkadlo...staci si nastudovat manual a naucis sa velmi rychlo...ak do 1000 eciek...tak radej potom tu d90 ale este musis rata s takymi vecami ako je brasna...sprostosti na cistenie....filtre...nahradna baterka....snad stativ atd...vela takeho drobneho prislusenstva ktore budes tak ci tak potrebovat a este jedna vec..d90 nema v sebe stabilizator...od nikonu a canonu su len stabilizovane skla...a tiez si nemysli ze stabilizator je vsemocny...pomoze ale zazraky nerobi :) btw...ked mas az takyto limit...mrkni na canon 500d :)
Nikon jednoznacne, a ked mas 1000-cku tak
Nikon D90 + 18-105 AF-S DX VR sa da kupit do 960eur s dph v pohode. Nesustredil by som sa pri tomto rozpocte na tela typu canon 1000d a pod. ako ti tu radia niektori, to su low endy, velmi slabe prevedenie aj po ergonomickej stranke a pod., D90 je stroj ovela vyssej kategorie, vid Karolova reakcia.
´niektori´ nevedeli aky ma rozpocet :) , pisal, ze to ma byt jeho prva zrkadlovka, preto mi automaticky skocili myslienky na spominany canon. samozrejme vlakno sa vyvinulo tak, ze suhlasim, do 1000 eur sa D90 zmesi v pohode
nikon D5000 alebo sony alfa 330
Len v skratke, ked si prejdes forum, docitas a o niekolkych nevyhodach v pripade Sony, hlavne co sa tyka vyberu skiel a pod...
Co sa tyka rozdielu medzi fotakmi, klucove (z mojho laickeho pohladu) Sony - CCD snimas, Nikon - CMOS
Na porovnanie zakladnych veci tu: http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=nikon_d5000%2Csony_dslra330&show=all
Ale ako sa docitas, vela sa tu rozoberalo, je na zaciatku dolezite do coho sa vyberies, lebo nevyberas len znacku fotaku alebo fotak, vyberas si ´system´. Cize ak v buducnosti budes chciet riesit prislusenstvo, pri Sony narazis na limity...cenove aj ine...
Nikon D90 + 18-105 AF-S DX VR sa da kupit do 960eur s dph v pohode. Nesustredil by som sa pri tomto rozpocte na tela typu canon 1000d a pod. ako ti tu radia niektori, to su low endy, velmi slabe prevedenie aj po ergonomickej stranke a pod., D90 je stroj ovela vyssej kategorie, vid Karolova reakcia.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa