Ahojte chcem Vás ešte poprosiť o radu pozerala som foťaky na bestcene a našla som tam Canon 450D + 18 - 55 f/3.5 - 5.6 Canon 450D + 18 - 55 IS f/3.5 - 5.6 prosím Vás aký je medzi nimi rozdiel mimo ceny čo znamená to IS? Lebo mne sa to zda takmer rovnake
Vopred Ďakujem
Verzia s IS je novší model s výrazne vylepšenou optikou a optickým stabilizátorom obrazu (IS=Image Stabilizer). To ti umožní použiť dlhšie časy bez rozkmitania obrazu. 450D sa štandardne dodáva práve s týmto objektívom. Verzia bez IS sa dávala do kitu so staršími modelmi 350D a 400D. Ak je toto tvoja jediná dilema, ber ten s IS.
Verzia s IS je novší model s výrazne vylepšenou optikou a optickým stabilizátorom obrazu (IS=Image Stabilizer). To ti umožní použiť dlhšie časy bez rozkmitania obrazu. 450D sa štandardne dodáva práve s týmto objektívom. Verzia bez IS sa dávala do kitu so staršími modelmi 350D a 400D. Ak je toto tvoja jediná dilema, ber ten s IS.
Bola to jedina dilema lebo uz som si vybrala ze tu 450tku a pevny 50 mm objektív musí mi to na začiatok stačiť financie viac nepustia
ano suhlas velmi dobra kupa v ramci pomer cena/vykon asi uz lepsia ani nemoze byt. IS je sice pekne, no mne sa viac osvedcil svetelnejsi objektiv ako stabilizator. Tiez som bral 450d aj s 18-55IS, potom som dokupil 50mm pevne a nakoniec som vymenil IS za Tamron 17-50mm.
Vsimly ste si? nezakladam temu ale pouzivam niekoho staru... :-) ale teraz k veci: zasahuje Auto Lighting Optimizer do RAW suboru pri foteni? podla mna nie ale racej sa opytam.
Vsimly ste si? nezakladam temu ale pouzivam niekoho staru... :-) ale teraz k veci: zasahuje Auto Lighting Optimizer do RAW suboru pri foteni? podla mna nie ale racej sa opytam.
a podľa mňa hej a fajn je použiť aj prioritu jasných tónov (Highlight tone priority) C.Fn II -3 ;-)
Bola to jedina dilema lebo uz som si vybrala ze tu 450tku a pevny 50 mm objektív musí mi to na začiatok stačiť financie viac nepustia
Skús este pozireť nay elektro letáku bol ponuke 500 d s Is setákom plus karta pamäťová a statív welbon za rovnaku cenu ako je 450d v obchode. len neviem či akcia este platí.
Skús este pozireť nay elektro letáku bol ponuke 500 d s Is setákom plus karta pamäťová a statív welbon za rovnaku cenu ako je 450d v obchode. len neviem či akcia este platí.
reagujes na mesiac stary prispevok...myslis, ze dotycna to este nekupila?
Ludia kupil som si kablovu spust a chcem ist fotit hviezdy... mam len jednu otazku je neaky max cas do kolko mozem ist ? pocul som, ze pri BULB sa prehrieva senzor a ja ho nechcem upiect... :-) dakujem
Ludia kupil som si kablovu spust a chcem ist fotit hviezdy... mam len jednu otazku je neaky max cas do kolko mozem ist ? pocul som, ze pri BULB sa prehrieva senzor a ja ho nechcem upiect... :-) dakujem
ano bulb je tzv. žiarovkový mód ...takže budeš mať teplo svetlo...:)))) určite nepoužívaj :))
Canon 450D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa