Fórum » O TECHNIKE

slovenske menu na D90

risose
risose 2009-08-21 10:28:31+02
Zdravim vsetkych.Chcel by som si zakupit fotoaparat Nikon D90 ale je len v Anglictine.Pisal som do Nikonu a povedali mi vraj Slovenske ani Ceske menu nemaju na tento fotoaparat.Vedeli by ste mi nejako poradit? Dakujem

MiroH
2009-08-21 11:30:23+02
príspevok od: hawqo
este raz prepac :) reagoval som na nespravny nick ;)
no problem, ja sa neurazam na vek, iba ma to serie, ze nie som mlady hi..

kamikadze
2009-08-21 11:30:51+02
pardon...hovorim samozrejme o manuale...na menu si zvyknes....len treba vela fotit...

javelin
2009-08-21 11:32:06+02
príspevok od: Karol Srnec
Nikon si na priruckach dava zalezat, su pekne spracovane. Myslim, ze nie je problem sa podla nich naucit s fotoaparatom pracovat.
Predbehol si ma...:(((((

PRINST
2009-08-21 11:41:00+02
Pravdepodobne bste si nechtiac zmýlil : návod a menu.
Áno Nikony majú slovenské návody - v tlačenej forme i elektronickej - a sú dosť obšírne - podrobné.
Menu - je priamo vo fotoaparáte - tam žial slovenčina a ani čeština - nie je /určite ani v D 300 /.
Ale po preštudovaní sloenského resp. českého návodu nie je problém ovládať zrkadlovku i s anglickým menu - dá sa na to zvyknúť i pre tých, čo neovládajú angličtinu ...

hawqo
2009-08-21 11:46:06+02
este keby tak D90 s dobrym objektivom klesla na hranicu 1000E :D no ako tak pozorujem..do zimi to nezvladne a potom ju stiahnu z obehu :(

kralik_j
2009-08-21 13:22:23+02
a co keby si klikol na:
http://www.makofoto.cz/nikon/navody_k_fotakum/navody.htm

kurnik, clovek tu maka nevie kde mu hlava stoji a vie najst to co potrebuje za par sekund :(

kde je afkaa?

:)

kralik_j
2009-08-21 13:25:10+02
ten navod musi stacit synchronizaciu musis zvladnut logicky ;)

Azimut
2009-08-21 14:43:27+02
príspevok od: MiroH
Hej, som z tej starsej generacie, no citim sa mlady, narodil som sa kdesi v prvej polovici 60 rokov a na stare kolena som sa musel naucit anglicky, aj ked nie perfektne ale dohovorim sa. Takze ani moja D90 mi nerobi problemy.
Ty si to mal dobré,lebo si sa musel naučiť,mňa nikto netlačil,tak som sa na moju škodu nenaučil. Ale zas na druhú stranu,keď som bol v Kazachstane a na Ukrajine na robotách,tak po troške vodky sme aj medzi sebou gavarili pa rusky. Darmo,je to tiež svetový jazyk.

Marcel Rebro
2009-08-21 14:49:48+02
Nikon si na priruckach dava zalezat, su pekne spracovane. Myslim, ze nie je problem sa podla nich naucit s fotoaparatom pracovat.
Podla mna uzivatelsky najprijatelnejsie navody (nie manualy) ako obsluhovat a ponastavovat Nikony pacha Ken Rockwell. Sposobom ´chces fotit sport - nastav to a to ...´. Dokonca ma verzie aj pre iPhone

Lenze zial len po anglicky. Aj som mu pisal ze mu odkazujes ze kym sa nenuci po Slovensky nech na ePhoto zabudne ... ale nejak sa synak nema k cinu

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-08-21 14:59:49+02
Ken momentalne absolvuje korespondencny kurz slovenciny, zvolil si aj specializaciu na bratislavsky slang. Takze coskoro...

fotograficek
2009-08-21 15:37:44+02
aj pretoto som si vybral 500d

Marcel Rebro
2009-08-21 15:40:11+02
Ken momentalne absolvuje korespondencny kurz slovenciny, zvolil si aj specializaciu na bratislavsky slang. Takze coskoro...
aby sme sa zacali ucit bratislafsky ked uz ken dofrci na kafco, neeee?

wayne
2009-08-21 15:43:11+02
príspevok od: Marcel Rebro
aby sme sa zacali ucit bratislafsky ked uz ken dofrci na kafco, neeee?
tu mas slusny navod http://z.pe/jxo :))))))))))

zapask
2009-08-22 14:39:09+02
Neviem, čo tu robíte z toho vedu. Nemôže biť problém preložiť jedno menu pre firmu, ako je nikon. Práve naopak sama by mala mať záujem to spraviť, aby predala viac svojich výrobkov. Nevidím dôvod, prečo by som sa mal učiť cudzie jazyky, kôli výrobkom, ktoré sa predávajú na našom trhu. Keď tu chce niekto predávať svoje výrobky tak by sa mal postarať aj o preklady, niečo iné je ak si to dovezie zo zahraničia.

Marcel Rebro
2009-08-22 14:43:08+02
príspevok od: zapask
Neviem, čo tu robíte z toho vedu. Nemôže biť problém preložiť jedno menu pre firmu, ako je nikon. Práve naopak sama by mala mať záujem to spraviť, aby predala viac svojich výrobkov. Nevidím dôvod, prečo by som sa mal učiť cudzie jazyky, kôli výrobkom, ktoré sa predávajú na našom trhu. Keď tu chce niekto predávať svoje výrobky tak by sa mal postarať aj o preklady, niečo iné je ak si to dovezie zo zahraničia.
no asi maju v Nikone na to trochu iny nazor ... ;-)

maciakba
2009-08-22 15:10:37+02
asi tak, som slovan a nie anglican, magyar, alebo cech, prosto chcem mat slovencinu a takato prestizna firma by ju mala mat...
osobne mi to nevadi (sam mam D90) ale myslenie tej firmy je divne ved prelozenie menu nemoze byt drahsie ako 2tisic eur

zapask
2009-08-22 15:15:59+02
Tam nemá čo stáť 2000€, tých položiek tam nie je toľko, aby to naplnilo textom jednu A4

2009-08-22 15:44:35+02
príspevok od: Strhak
Velice zaujímavé, toto bude asi jedna s tích neprekonateľných barier. Byť tebou tak sa na fotografovanie vykašlem, nemá to zmysel. Kúp si mydielko od Olympusu to má české a možno aj slovenské menu a raduj sa s pekného dňa. Ušetrené peniaze dáko vkusne potrov, napríklad na dovolenku ;-)
neda mi zareagovat..ak si myslis, ze si vtipny, tak z mojho pohladu si bol celkom trapny..bohuzial..presne mam nikon90 a presne neviem ceknut anglicky..takze mam ho hodit do kosa a vyprdnut sa na fotografovanie? kupovat mydielko si nemusi, moze napr. Canon 50D, tam ma aj ceske menu...alebo ako ja, cumiet castejsie do manualu, kym si tie pokyny neosvojim..ked sa tak pozeram, vy ste tu skutocne niektori majstri sveta a poradit vobec neviete..

Strhak
2009-08-22 15:57:59+02
príspevok od:
neda mi zareagovat..ak si myslis, ze si vtipny, tak z mojho pohladu si bol celkom trapny..bohuzial..presne mam nikon90 a presne neviem ceknut anglicky..takze mam ho hodit do kosa a vyprdnut sa na fotografovanie? kupovat mydielko si nemusi, moze napr. Canon 50D, tam ma aj ceske menu...alebo ako ja, cumiet castejsie do manualu, kym si tie pokyny neosvojim..ked sa tak pozeram, vy ste tu skutocne niektori majstri sveta a poradit vobec neviete..
Tak ja si za svojou reakciou stojím, reagoval som na autora tohto vlákna nie na teba. Vieš podľa mňa je totálne hlúpe si myslieť že Nikon pred ním to SK/CZ menu schováva a žiadať nás aby sme mu s tím pomohli. Autor kontaktoval Nikon tam mu povedali nie, ale on to stále nepochopil a stále dúma prečo je to tak. Ak nevie prekonať takú banálnu vec ako je anglické menu, stále budem trvať na svojom že nech si kúpi mydlo. Nebol som ani trochu vtipní a myslel som to úplne vážne, je kopec ľudí, viď ti čo sa s tím dokázali vyrovnať, ak on toho nieje schopní nech ho pre mňa za mňa hodí trebárs aj do toho koša. Skús sa zamyslieť nad otázkou autora a povedz mi či nieje hlúpa

Marcel Rebro
2009-08-22 16:00:51+02
Tam nemá čo stáť 2000€, tých položiek tam nie je toľko, aby to naplnilo textom jednu A4
nejde o to ci to stoji 200, 2.000 alebo 20.000 ... v komercii sa vsetko riadi ´cost vs. benefit´ analyzov, cize otazka je ´zvysilo by to Nikonu predajnost na SK (CZ) trhu? a ak ano o hodnotu ktora je z globalneho hladiska vyznamna?´ ak nie je to pre nich ´nice to have´ ...

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()