Fórum » O TECHNIKE

450body + objektiv

oliverc
oliverc 2009-08-22 22:45:22+02
Ahojte, Kupil som si 450d, nakoniec bez setoveho objektivu, kedze sa mi nepacilo, ze nebolo mozne nan dat uv filter alebo clonu. Potrebujem preto poradit nejaky objektiv pre 450siatku ktory ma automaticke zaostrovanie, idealne stabilizator obrazu a ohniskovu vzdiadelnost cca. 18 - 100 az 150mm. Vedeli by ste nieco poradit ? fotenie exterier, hory, panorama atd... obcasne ludia a interiet. Dakujem

Strhak
2009-08-22 23:52:10+02
príspevok od: Daniel.U
nemam z elektro predajni dobre skusenosti. Nikdy nevedeli o nic viac ako ja. Ked som kupoval Sigmu teleobjektiv v Nayi, musel som mu ukazat aj krabicu,ktora k tomu patri :-)
No keď objektívy kupuješ tam, keď som robil ja na predajni tak by si sa čudoval. Ak som mal dáke pochybnosti hneť som volal obchoďaka a ten prišiel tak rýchlo ako len mohol. Občas sme objednávali iné exotické veci takže mňa už toho toľko neprekvapí, no personál som poctivo školil denno denne ;-)

viking81
2009-08-23 00:04:59+02
príspevok od: oliverc
ahoj, to som cital aj v reecnzi aj mi to potvrdil predajca.
ako pise strhak...ide na to aj UV a aj clona....vlastnim to tak a ziaden problem :) a co sa toho zastupovania tyka...brigadujem ako predavac v tn v datarte...je to mala predajna...sme radi ze sme dvaja na smene....a musime vediet o celej predajni...nie sme po oddeleniach rozdeleni...vyznam sa viac ci menej fakt do vsetkeho ale vzdy sa najde nejaky detail alebo vychytavac zakaznik ktory ma zaskoci otazkou :) to len na obranu predavacov trosku :) ale zas extrem je poradit tak ako bolo poradene olivercovi :) a este k tomu setaku...na zaciatok fajn...na naucenie staci....a ten rozsah je tak akurat...mam dokupeny tele a pouzivam ho len obcas...:)

oliverc
2009-08-23 00:15:56+02
ahoj dik za reakciu, to je pravda s tym obchodom ... ale chcem sa spytat, ci by nebolo lepsie k tej 450sine kupit nejake lepsie sklo ... lebo tak odhadom to je zoom ako na kompakte ktory mam (ma 4x optiku) a niekedy by sa hodilo 7-8krat (cize vacsie ohnisko) ale priznam sa ze moc sa nevyznam, viking81 kukol som ze mas v profile 55-250mm od canona je to dobry objektiv ? naozaj musim sa priznat ze je tych objektivov az moc neviem si vybrat :()

wilson
2009-08-23 09:51:07+02
55-250is je taka dvojicka setoveho objektivu

viking81
2009-08-23 10:42:26+02
príspevok od: viking81
ako pise strhak...ide na to aj UV a aj clona....vlastnim to tak a ziaden problem :) a co sa toho zastupovania tyka...brigadujem ako predavac v tn v datarte...je to mala predajna...sme radi ze sme dvaja na smene....a musime vediet o celej predajni...nie sme po oddeleniach rozdeleni...vyznam sa viac ci menej fakt do vsetkeho ale vzdy sa najde nejaky detail alebo vychytavac zakaznik ktory ma zaskoci otazkou :) to len na obranu predavacov trosku :) ale zas extrem je poradit tak ako bolo poradene olivercovi :) a este k tomu setaku...na zaciatok fajn...na naucenie staci....a ten rozsah je tak akurat...mam dokupeny tele a pouzivam ho len obcas...:)
ako napisal wilson...doplnok setaku...ale na zaciatok dobre sklo...v celku ostre aj na dlhom konci ked sa trochu pricloni...IS pomoze...ako niekto niekde pisal...lepsi zaklad to sklo

KESKOSENI
2009-08-23 10:50:59+02
kompromisy,kompromisy......ak to myslis s fotenim vazne,radsej dosetri a nekupuj sklo s velkym rozsahom...aj tak to budes predavat a zbatocne na tom stratis...moja rada-tamron 17-50 f 2,8, canon 70-200 f4 L a si spokojny na dlhoooo......

fotograficek
2009-08-23 11:13:35+02
príspevok od: Daniel.U
UV nasadit mozes, len natocit ho musis az po zaostreni. Ziaden iny problem tam nieje
ja som si v pohode nan dal aj clonu

fotograficek
2009-08-23 11:18:17+02
príspevok od: oliverc
ahoj dik za reakciu, to je pravda s tym obchodom ... ale chcem sa spytat, ci by nebolo lepsie k tej 450sine kupit nejake lepsie sklo ... lebo tak odhadom to je zoom ako na kompakte ktory mam (ma 4x optiku) a niekedy by sa hodilo 7-8krat (cize vacsie ohnisko) ale priznam sa ze moc sa nevyznam, viking81 kukol som ze mas v profile 55-250mm od canona je to dobry objektiv ? naozaj musim sa priznat ze je tych objektivov az moc neviem si vybrat :()
no pozry ja som mal tiez taky problem rozhodoval som sa medzi 450d 40d a 500d nakoniec 500d fotim prirodu zver atd...myslim ze si nespravil moc dobre ze si nezobral ten zakladny objektiv a ked chces mat dlhe ohnisko tak ja som si vybral canon 70-300 is usm a som spokojny

mantal
2009-08-23 19:00:49+02
príspevok od: Marcel Rebro
preco myslis ze na setak nedas UVcko a clonu? na ucely co poisujes Tamron 17-50/2.8 - mensi rozsah ako pozadujes, ale pomer cena . vykon nekomopromisny
Ja k 450D pouzivam dlho CANON EF 28-135/3.5-5.6 IS USM. Myslim ze splnuje vsetky tvoje spominane poziadavky. Ja som spokojny. Idem ale o poschodie vyssie, takze ak mas zaujem o ten moj, daj vediet.

Marcel Rebro
2009-08-23 19:03:48+02
príspevok od: mantal
Ja k 450D pouzivam dlho CANON EF 28-135/3.5-5.6 IS USM. Myslim ze splnuje vsetky tvoje spominane poziadavky. Ja som spokojny. Idem ale o poschodie vyssie, takze ak mas zaujem o ten moj, daj vediet.
preco pises mne? redukcia Canon-Nikon podla mojich vedomosti neexistuje, takze by som ho mohol pouzivat maximalne ako tazitko ;-)

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()