diky moc, diky, ano chcel som nieco kompaktne a kvalitne (fotenie deti, kdekolvek)..tie dva aparaty ma najviac zaujali..ze by mohli byt vcelku kvalitne..
no 700 Eur uz nie som ochotny dat za kompakt, tych 400 este hej
ked nechces ist do SLR tak mozno treba zvazit aj softwarove upravy ako krajne riesenie... ale osobne si myslim, ze ked sa trosku pohras s nejakym ultrazoomom, nieco sa bude dat :)
Nie neda sa. Mne sa s G9 podari rozostrit pozdie jedine pri makre na teleobjektive a pouziti predsadky. Pozadie by si akotak rozostril s nejakym ultrazoomom, ale fotit portrety s 500 mm objektivom, to uz je trochu privela.
njn...ale to je sranda za 700 €...za to mam uz slusnu klasicku zrkadlovku :)
mal som možnosť vidieť ho na živo, na Vodičkovej (Praha)....a poviem ti že ak by mal klasický prehľadovkový hladáčik , tak mám chrobáka v hlave...
Bohužial,iba s líve víve, by to u mna nešlo...:)
takze na takyto typ fotiek je lepsia elektronicka zrkadlovka ultrazoom? daju sa s nou porobit zaujimavejsie fotky? Klasicku zrkadlovku odmieta manzelka, ktora chce mat fotak vzdy poruke..tak preto, ja by som inak bral..
takze na takyto typ fotiek je lepsia elektronicka zrkadlovka ultrazoom? daju sa s nou porobit zaujimavejsie fotky? Klasicku zrkadlovku odmieta manzelka, ktora chce mat fotak vzdy poruke..tak preto, ja by som inak bral..
ani utrazoom, ako ktosi napisal, mozno na najdlhsom konci ohniska, ale nebudes predsa fotit portrety z 20m :) UZ tiez nie, kedysi sa mi cosi podarilo rozostrit na Fuji S6500, ale.........
Musi si manzelka vybrat, bud fotky alebo pohodlie.
Ultra TXF v inom prispevku napisal :
clona f/2,8 na kompakte zodpovedá f/11 clone zrkadlovky
clona f/4 zopovedá f/16 clone
clona f/5,6.........f/22
f/8...........f/32
f/11..........f/64 !!!!
neostre pozadie
http://www.ephoto.sk/foto-technika/novinky/olympus-e-p1/
no 700 Eur uz nie som ochotny dat za kompakt, tych 400 este hej
Bohužial,iba s líve víve, by to u mna nešlo...:)
clona f/2,8 na kompakte zodpovedá f/11 clone zrkadlovky
clona f/4 zopovedá f/16 clone
clona f/5,6.........f/22
f/8...........f/32
f/11..........f/64 !!!!
takze aj na f2.8 mas realne ´krajinkarsku´ DOFku
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre