ahojte vyzera to tak ze budem kupovat 5Dcko a chcel by som tak max do 1200euro nejaky objektiv k tomu, poziadavky na fotenie svadieb a inych spoloc udalosti tak isto aj booky a ine ...
proste nejaky univerzalny objektiv s ktorym viem aj fashion nafotit ... premyslam nad Canon EF 24-105mm f/4L IS USM alebo Canon EF 24-70 mm f/2.8L USM
pripadne mi poradte dakujem
my sme cakacia znacka :o) kazdy si na vsetko pocka, potom je z toho 2x vacsia radost :o)) Canonisti nie su chudaci, len ten tovar je tak exkluzivny, ze sa musi vyrabat na objednavku :o)))
To myslis toto vazne, alebo si sa len chcel pochvalit, co si ides kupit?? Totiz, ak chce niekto fotit nieco tak narocne, ako su svadby, predpoklada to dokonalu znalost fototechniky.. a fotit svadbu s jednym objektivom a nedajboze fotakom je odvaha..
ano myslel som to vazne a nerob zasa vedu zo znalosti to ze si precitas par veci na nete to dokaze kazdy chcel som nazor cloveka ktory to pouziva a ma s tym realne skusenosti porovnanie v tabulkach si zozenie kazdy ... a zo svadby nerob vedu poznam takych co fotia starou 350kou svadby a dobre je ...
Ahoj imortal, ja mam k 5D cku EF 24-105mm f/4 IS USM a som s nim nesmierne spokojna. Svadbu som sice este nefotila, ale objektiv je vyborny, skvele vysledky pri portretoch, steeetovkach aj krajinkach. Neviem ho porovnat s tvojou druhou moznostou, ale svetelnost bude lepsia pri 24-70mm F/2.8. Aj ked pri 5Dcku si mozes dovolit kompezovat horsie svetlene podmienky vyssim ISom, bez vyrazneho znizenia kvalitky. Urcite si toho dost este precitaj pred tym ako sa rozhodnes. Vela stastia. ;o)
dakujem uz som myslel ze normalny ludia ktory sem napisu nieco taketo ani neexistuju blbosti tu tirieskaju o znalosti fototechniky peniazoch a kravinach cenim si tovoj comment diky este raz
tiez dakujem tym ktory k teme nieco napisu a nie blbosti to vie pisat kazdy
troska dlhsie sklo mas aj univerzalnejsie a navyse sa nemusis bat fotit s ISO do 3200 co je v podstate aj pri f4 dost. Myslim ale ze kresebne ak sa podari su na tom 24-70 aj 24-105 plnohodnotne, ale ak mas obmedzeny vyber kvoli financiam tak si radsej vezmi 24-105 a precitaj si toto, mna to ked som bol kedysi v canone dost oslovilo: http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-24-105mm-f-4-L-IS-USM-Lens-Review.aspx
Pouzival som chvylu 24-105 a mozem potvrdit ze je super tak ako aj rozsah a je dobry aj na krajiny aj na portrety. Mne tento objektiv velmi vyhovoval a rozmyslam ze si ho znova kupim ale preferujem pevne skla.
Tot nedavno som si kupil 5D aj ja, mal som stastie, hned na druhy den po mailovej otakze ci to maju na sklade (bral som set s 24-70/2,8) mi povedali ze som fakt stastlivec, lebo im akurat taky set dosiel. Takze v sete sa to da zohnat skor.
A k otazke -ako je zrejme, mam 24-70/2,8 a som s tym spokojny. Ako zakladak super. Osobne by som bral svetelnejsi objektiv, specialne na svadby urcite.
5DMARK II objektiv do 1200euro
tiez dakujem tym ktory k teme nieco napisu a nie blbosti to vie pisat kazdy
A k otazke -ako je zrejme, mam 24-70/2,8 a som s tym spokojny. Ako zakladak super. Osobne by som bral svetelnejsi objektiv, specialne na svadby urcite.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa