Fórum » O TECHNIKE

Pripojenie Canonu G10

petr123
2009-08-29 16:30:32+02
Ahojte, chcel by som stiahnut fotky z canon g10 ale nejde mi to. Teda aspon nie pomocou Utilitky ktora tam bola prilozena. Najskor som to skusal cez utilitu, kt. bola ku Canon 40D, ale ta vobec nereagovala na pripojenie tohto fotaku (tlacitko ktorym sa spusti stahovanie obrazkov sa stale nedalo stlacit). Ale ked som pripojil 40D islo bez problemov.Tak som zobral CD od G10 a preinstaloval tuto utilitu na stahovanie obrazkov, ale stale nic. Stale je to tlacitko len take sede, neda sa stlacit. Pritom fotak mam pripojeny a mohol by som z neho kopirovat fotky, ale len sposobom ze si ho otvorim a Ctrl+c ctrl+v ... Neviete preco mi to nereaguje ked G10 pripojim? dik za typy

Marcel Rebro
2009-08-29 16:56:48+02
neviem presne o co ti ide. ked pripojis G10 k PC tvari sa ako MSD (Mass Storage Device) a namapuje sa ti ako logicky removable disk. a potom mozes so subormi na karte (fotkami) pracovat rovnako ako s akymi kolvek inymi ...

nikdy som ziadne serepeticky na stahovanie a spravu fotiek prilozene k fotaku neinstaloval ... resp. ak sa mam priznat tie prilozene CDcka som este nikdy ani neorozbalil a odkladam ich len pre pripad mozneho dalsieho predaja ;-)

MisoZ
2009-08-29 17:17:50+02
Mam doma G9 a ten sa po pripojeni netvari ako mass storage ale ako digital camera a to win xces hned spustat nejake wizardy a neviem co este. Sjkoro vsetky Canony co poznam to robia. Vyriesil som to ale tak ze som si kupil citacku kariet a je to.

petr123
2009-08-29 17:21:41+02
ja odtial pouzivam len jednu ulitku a ta stiahne vsetky fotky, ktore este neboli stiahnute a automaticky ich rozdeli do adresarov podla datumu kedy sa nafotili. A ja si ich nasledne importujem do lightroomu, spracujem, exportujem... Islo mi to tak na canon A85, funguje to na D40, ale tu pri G10 sa to tvari, ako keby som nic nepripojil. A pritom je to priamo na CD, ktore bolo k tomuto fotaku. Tak ako si to napisal ty mi to funguje, fotak sa pripoji, ale ta utilitka sa sprava ako keby nebol. a neviem preco.

Marcel Rebro
2009-08-29 17:27:37+02
príspevok od: MisoZ
Mam doma G9 a ten sa po pripojeni netvari ako mass storage ale ako digital camera a to win xces hned spustat nejake wizardy a neviem co este. Sjkoro vsetky Canony co poznam to robia. Vyriesil som to ale tak ze som si kupil citacku kariet a je to.
sypem si hlavu na popol ... zjavne som nikdy G10 nepripajal cez USB ... alebo sa mi to snivalo ...

asi to bude v tom ze mam SD citacku rovn v NB. prave som to skusil a Canon G10 mi odstartoval nejaky Nikon Transfer (to som tiez este nikdy nepouzil a ani neviem ako a kedy a s cim som to nainstaloval) ... zeby uz zacala ta fuzia NiCan ... ;-)))

falco.tinnunculus
2009-08-29 20:52:21+02
nie je to nahodou v tom,ze ty spustas EOS utility co je pre zrkadlovky? ked som robil s kompaktom,stahoval som obrazky tusim cez canon camera window

petr123
2009-08-30 08:51:13+02
príspevok od: falco.tinnunculus
nie je to nahodou v tom,ze ty spustas EOS utility co je pre zrkadlovky? ked som robil s kompaktom,stahoval som obrazky tusim cez canon camera window
ved som pisal ze najskor som to vyskusal utilitou co bola pre canon 40D. Ked to neslo tak som ju odinstaloval a nainstaloval som tu, ktora bola pribalena ku canonu G10, ale ani s tou mi to nejde.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()