Zdravim. Asi po roku bezbproblemoveho pouzivania blesku Sigma EF-500DG Super s fotakom Pentax K10D mi prestal blesk ukazovat funkciu P-TTL. to znamena, ze ak blesk nasadim na fotak a zapnem, tak sa tam nezobrazi pismeno P, ktore signalizuje fungujuce P-TTL meranie. Pri stlaceni spuste blesk vobec neblyska, dokonca ani na manualny rezim. Nefunguju ani niektore specialne rezimy ako napr. rychla synchronizacia. Ked blesk vypnem a zlozim s fotaka, robi to iste. Vybojka na blesku je vsak funkcna, lebo manulane tlcidlom "test" sa blesk odpali. Po nejakom case (napr. zopar nalozeniach a zlozeniach zo sanok fotaka) to znova "naskoci" a funguje normalne. Kde by mohol byt problem? stretli ste sa uz s niecim takym? Vopred dakujem za odpoved.
mne na SB800 zhorela matičná doska - výbojka išla stále n a 100% výkon, BTW skusil si poriadne vyčistiť kontakty? A nemal si ten blesk niekde vo vlhku? (fotil si pri mori v kupelni skleníku v pivnici a pod?
mne na SB800 zhorela matičná doska - výbojka išla stále n a 100% výkon, BTW skusil si poriadne vyčistiť kontakty? A nemal si ten blesk niekde vo vlhku? (fotil si pri mori v kupelni skleníku v pivnici a pod?
dakujem za tip, ale kontakty som uz skusal vycistit, no nepomohlo to (cize stale to obcas ide a obcas nie). blesk som nemal nikde vo vlhku, fotil som len za ´normalnych´ podmienok.
Predpokladam mozny studeny spoj vo vnutry blesku. Stretol som sa s tym na mojom starsom blesku zly kontakt nie medzi sankami blesku a fotoaparatom ale vnutry blesku.
Problem s bleskom Sigma EF-500 DG
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa