Dnes Tamron predstavil stabilizovanú verziu obľúbeného objektívu. Zaujímavá bude cena a kvalita. Prvá bude verzia pre Nikon, neskôr i pre Canon. Nejaké info tu: http://iphoto.blog.cz/0909/novy-tamrom-17-50-so-stabilizaciou , viac na dpreview.com
to musi byt fakt fantasticky objektiv ked je aj svetelny aj stabilizovany a predpokladam tak za 500 Euro. Praz bude taka ako s prbou verziu, blazeni ti, co natrafili na dobry kus a zniesol sa im s telom aparatu. U mna sa nestalo ani jedno.
to musi byt fakt fantasticky objektiv ked je aj svetelny aj stabilizovany a predpokladam tak za 500 Euro. Praz bude taka ako s prbou verziu, blazeni ti, co natrafili na dobry kus a zniesol sa im s telom aparatu. U mna sa nestalo ani jedno.
...ja som blažený,...........nedám na tú nestabilizovanú verziu dopustiť:)...
bez motora je lepsi. A ta neostrost je mi smiesna, ked ho mas priclanat na 4, tak to potom uz neni svetelny :-) To mozem odclonit obycajny na taku istu hodnotu :-) Na tom je videt aky je rozdiel medzi narocnostou uzivatelov. Nechcem rypat, ale preto nenam v laske vyroku typu mam to a to a som spokojny
bez motora je lepsi. A ta neostrost je mi smiesna, ked ho mas priclanat na 4, tak to potom uz neni svetelny :-) To mozem odclonit obycajny na taku istu hodnotu :-) Na tom je videt aky je rozdiel medzi narocnostou uzivatelov. Nechcem rypat, ale preto nenam v laske vyroku typu mam to a to a som spokojny
Mam ho a som spokojny :-) Samozrejme da sa s nim fotit aj na 2,8. Hovorilo sa tu o miernej neostrosti v rohoch, co ma kazdy objektiv pri odcloneni. Kolega napisal a ja doplnim, ze pri f4 je ostrejsi, ako ten obycajny o ktorom pises na f8, neviem ako pre teba, no pre mna je to obrovsky rozdiel, okrem toho mam stabilizator v tele, takze som fakt spokojny..
Mam ho a som spokojny :-) Samozrejme da sa s nim fotit aj na 2,8. Hovorilo sa tu o miernej neostrosti v rohoch, co ma kazdy objektiv pri odcloneni. Kolega napisal a ja doplnim, ze pri f4 je ostrejsi, ako ten obycajny o ktorom pises na f8, neviem ako pre teba, no pre mna je to obrovsky rozdiel, okrem toho mam stabilizator v tele, takze som fakt spokojny..
tak sa pridi pozret ako foti Nikkor 16-85 a mozes z neho clonu aj vymontovat.
Ja hom mám tiež a je super.
K tomu pricláňaniu....na plnú dieru je samozrejme mäkší...a ktorý objektív nie je. Myslíš,že keď dás na plnú dieru obyčajný setový že čo uvidíš :)Bude ešte mäkší aj na 3,5 aj na 4 a možno aj 5,6.
Keď s ním zoberem na 2,8 portrét ,tak môžem počítať chĺpky na tvári diaťaťa.
Ale napr.známy musel meniť za druhý kus nakoľko mal frontfokus,potom ovšem ok.
Ja mám rada výroky typu ´som spokojná/ý´,pretože to svedčí o vyzretosti človeka,ktorý niečo chce a potrebuje a neženie sa za tým čo má v nejakých testoch pri 200% zväčšení na obrazcoch lepšiu kresbu v rohoch:pretože si to na fotke nikto nevšimne.A ak ano ,tak je tá fotka zlá ,pretože nemala čím zaujať :)
ja nehovorim, ze neexistuju aj vydarene kusy, ale zo skusenosti viem co je ludske stvorenie chopne nevidet a nerozoznat. Ked moze niekto jazdit s rucnou brzdou preco by nestravil blato v rohu toho horsieho kusu. Vydareny kus by som aj ja bral, len som chcel ilustrovat ten relativny pojem spokojnosti. Ked to nema zvladnut plnu dieru a presne ostrenie, tak potom na co mi je?
Tak teda rypat nemusis :). Za peniaze, co ten Tamron stoji je to super sklo a da sa mu kde-co odpustit, aj neostre rohy pri plnej diere. Za tie prachy sa skutocne neda cakat vykon profi skla. To snad chape kazdy, kto po tomto objektive siahol a kupil si ho.
Tak teda rypat nemusis :). Za peniaze, co ten Tamron stoji je to super sklo a da sa mu kde-co odpustit, aj neostre rohy pri plnej diere. Za tie prachy sa skutocne neda cakat vykon profi skla. To snad chape kazdy, kto po tomto objektive siahol a kupil si ho.
tak mi potom vysvetli na co ti je ked ma na plnu dieru neostre rohy. Ale objektivne, nie, ze tvoj je vynimocne vyderny, ale ak ma naozaj v niektom rohu alebo rohoch blato. Odpoved je jasna, k sony toho vela nevyberes za dobry peniaz co? ,-)
...no myslím ,že som náročný na technickú kvalitu dosť (vzhľadom na možnosti)......samozrejme nie som žiadny pixelmaniak,ktorý porovnáva sfotenú kalibračnú mierku a porovnáva ostrosť pri 500 percentnom zväčšení snímku...
...je mnoho objektívov v danej kategórii čo sa rozsahu a sveteľnosti týka (a drahšie) ,ktoré majú podobné vlastnosti.....
...o zvládaní aberácie, protisvetla a sférického skreslenia nehovoriac....
...isteže...sú lepšie alternatívy.....no za neporovnateľne väčší peniaz....
tak mi potom vysvetli na co ti je ked ma na plnu dieru neostre rohy. Ale objektivne, nie, ze tvoj je vynimocne vyderny, ale ak ma naozaj v niektom rohu alebo rohoch blato. Odpoved je jasna, k sony toho vela nevyberes za dobry peniaz co? ,-)
Vieš čo to znamená,keď sa v testoch napíše,že je viditeľný mierny pokles ostrosti v rohoch ? Pozri si testy toho objektívu.
Ty fotíš kvôli rohom ? :)
...síce,...dosť dobre nechápem, čo vzhľadom na tak malú DOF pri plnej diere chceš mať ostré v každom rohu?!...
....čo fotíš..reprodukcie obrazov v galériach s vypnutým svetlom?...:))...
ja hovorim o blate v rohoch, nevydarenych kusoch a chronickej spokojnosti majitelov. Ak je ten tovj ostry a dobre ti s telom zaostruje, tak potom je to OK. Zas niesom pako aby som nevedel co je prirodzene maknutie kresby v oddovodnenych pripadoch
moj zivotny pribeh s tymto Tamronom tu pisat nebudem, spominal som ho v inych temach a nieje ani objetivne ho posudzovat podla mojej skusenosti. Akurat moj nazor na tieto objektivy je taky aky je. Myslim svetelne tretieho vyrobcu
viem ze si jeden s tych, co Sony nema v laske.. ale o tom ja diskutovat nebudem.
Zober si taku pevnu 50/1.4 alebo 1.8, je na plnu dieru ostra aj v rohoch? asi tazko.. tak naco sa objektiv s takou svetlostou predava ked nieje ostry aj v rohoch? :))
Presne to mu chcela napísať.....pri niekoľko cm hĺbke ostrosti na 2,8 je pokles kresby v rohoch fakt veľký problém :)
to nema cenu s tebou, asi si ma predstavujes ako doma sedim s popolnikmi na nose, pixel za pixelom si navodzujem samonasieraci proces a neviem rozonat rozdiely v hlbke ostrosti od kvalitativneho defektu, ktory ked ten tvoj nema, tak si blazena ako som napisal na zaciatku.
Stabilizovaný Tamron 17-50/2,8
K tomu pricláňaniu....na plnú dieru je samozrejme mäkší...a ktorý objektív nie je. Myslíš,že keď dás na plnú dieru obyčajný setový že čo uvidíš :)Bude ešte mäkší aj na 3,5 aj na 4 a možno aj 5,6.
Keď s ním zoberem na 2,8 portrét ,tak môžem počítať chĺpky na tvári diaťaťa.
Ale napr.známy musel meniť za druhý kus nakoľko mal frontfokus,potom ovšem ok.
Ja mám rada výroky typu ´som spokojná/ý´,pretože to svedčí o vyzretosti človeka,ktorý niečo chce a potrebuje a neženie sa za tým čo má v nejakých testoch pri 200% zväčšení na obrazcoch lepšiu kresbu v rohoch:pretože si to na fotke nikto nevšimne.A ak ano ,tak je tá fotka zlá ,pretože nemala čím zaujať :)
...je mnoho objektívov v danej kategórii čo sa rozsahu a sveteľnosti týka (a drahšie) ,ktoré majú podobné vlastnosti.....
...o zvládaní aberácie, protisvetla a sférického skreslenia nehovoriac....
...isteže...sú lepšie alternatívy.....no za neporovnateľne väčší peniaz....
Ty fotíš kvôli rohom ? :)
....čo fotíš..reprodukcie obrazov v galériach s vypnutým svetlom?...:))...
Zober si taku pevnu 50/1.4 alebo 1.8, je na plnu dieru ostra aj v rohoch? asi tazko.. tak naco sa objektiv s takou svetlostou predava ked nieje ostry aj v rohoch? :))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa