Zdravím ephoto.sk
Mám jeden problém s mojou A200. Pri zaclonení f16, , f22 badám na fotke vo vrchnej časti čierne bodky, pri viac otvorenej clone ich nie je vidieť. Domnievam sa že by to mohol byť prach, aj keď dslr disponuje čistením snímača..:(
Tak sa chcem opýtať, či sa dá u sony riešiť čistenie servisom/reklamáciou , alebo ako ? (ja si netrúfam čistiť.)
Ďakujem za rady, a pozastavenie.
ides do menu a zvolis cleaning mode, zlozis objektiv, balonikom, drziac fotak dole hlavou aby ti prach nevosiel spat don, fuknes parkrat na snimac a snazis savyfuknut prach von, nie spat do fotaku ako som to robil prvykrat ja :) vypnes fotak, nasadis objektiv, zapnes a je to :) mne to pomohlo
Ultrazvukove cistenie snimaca nie je vsemocne. Treba si uvedomit ze ked mas na cipe prach, tak ti ho sice v idealnom pripade ´sfukne´ ale stale ti v tele zostava.
Pochybujem ze ti na reklamacii uznaju necistotu na snimaci. Takze servis.
Je to tazke zistovat tieto neprijemnosti po kupe zrkadlovky, ze? A pockaj este ked sa dozvies ze ti na tom moze odist aj niekolko tisicova (Sk) uzavierka.. a podla Murphyho zakonov sa to obycajne deje par tyzdnov po zaruke :)
Pri clone f22 ti garantujem necistoty aj ihned po precisteni. Napr. Canon v autorizovanom servise, podla servisneho manualu pre cistenie snimacov, garantuje, ze by necistoty po precisteni nemali byt vidiet do f16. Skutocnym dovodom mechanickeho cistena je velke mnozstvo drobnych necistot, alebo vyrazna spina, ktoru je vidno aj pri nizsich clonach.
Nikon dokonca uvadza v navode, ze aj napriek dokladnej starostlivosti pri vyrobe, baleni, preprave, sa na snimaci mozu vyskytovat necistoty aj na novom nerozbalenom pristroji.
Zmier sa s tym, ze zijeme v prasnom prostredi a nechavaj cistit snimac, ked je to skutocne nutne. Robia to v servisoch, za urcity poplatok, alebo si mozes zakupit sadu na cistenie a vycistit si to sam.
Tato tema je tu uz vo fore preberana a myslim, ze aj vo fotoskole.
Preto sa pýtam , lebo nikon má vraj 10 zdarma čistení v rámci záruky. Tá nečistota je dosť viditeľná, a nie je len jedna zakaždým musím snímku retušovať , a keď mám 150 snímok tak je to o nervy.
Nečistota na CCD - Sony
Pochybujem ze ti na reklamacii uznaju necistotu na snimaci. Takze servis.
Je to tazke zistovat tieto neprijemnosti po kupe zrkadlovky, ze? A pockaj este ked sa dozvies ze ti na tom moze odist aj niekolko tisicova (Sk) uzavierka.. a podla Murphyho zakonov sa to obycajne deje par tyzdnov po zaruke :)
Nikon dokonca uvadza v navode, ze aj napriek dokladnej starostlivosti pri vyrobe, baleni, preprave, sa na snimaci mozu vyskytovat necistoty aj na novom nerozbalenom pristroji.
Zmier sa s tym, ze zijeme v prasnom prostredi a nechavaj cistit snimac, ked je to skutocne nutne. Robia to v servisoch, za urcity poplatok, alebo si mozes zakupit sadu na cistenie a vycistit si to sam.
Tato tema je tu uz vo fore preberana a myslim, ze aj vo fotoskole.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa