Kazdy z nas si vybral nejaky system (Canon, Nikon, Pentax,Sony/Minolta, 4/3, micro 4/3). Prosim vyjadrujte sa len k svojmu systemu, aby tu bolo viac informacii ako flamewar (aby sme mohli nasmerovat ludi vyberajucich si svoj system).
Zacnem teda ja s tym co mi vadi na Canon:
1)Neudrziavanie kopatibility v bleskoch (ETTL bleskom nie je mozne riadit nastavenie z fotoaparatu, ktory uz pracuje s ETTL2 - specialne ma to hneva pri ST-E2 - mal by byt kompatibilny s Canon 5D mark 2, ale nie je).
2)Najsirsia ponuka objektivov ma aj svoje nevyhody:
- pomala modernizacia objektivov (rad by som videl modernejsie 50/1.4, 100-400)
- problem kupit ine ako najbeznejsie objektivy (po 2 mesiacoch cakania som zrusil objednavku na MP-E 65, na 135L som cakal mesiac), o moznosti vyskusat si objektiv v predajni bez toho aby ho doviezli na zavaznu objednavku ani nehovorim
Ako to drzi na Canone netusim. Zoskrabaval z tych krytiek Nikonacke logo? :-))
Inak ono to drzi na prd asi najma kvoli Hoya slim filtru co tam mam stale nasadeny.
nejde o to ako drzi ale ako sa nasadzuje / dvava dole - ´mackatka´ ma na okraji a nie vykrojene do sttredu, takze ked mas nasadenu clonu smolka ... kupil z HK cez eBay nikonacke bez loga nikon ;-)
Ja mam tiez na Canon objektivy nakupene noname krytky, ale problem, co sa da odstranit kupenim novej krytky za 2 EUR nestoji za rec.
ako vies ze sa da odstranit (videl si zblizka Nikon ;-)) ... ale ako povedal klasik : Nevystavujte nedostizne a srdcia ludske nebudu rozjatrene (c) Lao´C
ako vies ze sa da odstranit (videl si zblizka Nikon ;-)) ... ale ako povedal klasik : Nevystavujte nedostizne a srdcia ludske nebudu rozjatrene (c) Lao´C
Pre mna je Canon dobra volba, samozrejme, nieco ma lepsie Nikon, ine Sony, ale mne najviac sedi Canon a neplanujem menit. Tuto temu som zalozil najma preto, ze pomerne casto sa ludia pytaju co kupit. Podla ich potrieb odporucam vzdy Canon, Nikon, alebo m4/3 (Panasonic G1 je super pre foto-analfabeta co chce lepsiu kvalitu ako z kompaktu) a ked sa ma pytaju na ine znacky nemam tak mam pomerne malo info (najma o pentaxe, sony/minolta) a aj ked robim recenziu fotaku z ineho systemu a dostanem k tomu len kit objektiv, je ten pohlad obmedzeny.
Mne na canone vadi to ze pri pouziti starych objektivou s rdukciou bez cipu, fotak vypina AF senzory. Pentax to napriklad nerobi. A este ma stve na mojom 30d ze je tam tlacidlo na priamu tlac-kto z tych co si kupia taky fotak to vyuziva. Radsej by som uvital programovatelne tlacidlo-osobne by my vyhovovalo vypnutie a zapnutie predsklopenia zrkadla-takto musim ist cez menu a je to zdlhave. A este by bolo dobre keby sa v hladaciku stale zobrazovalo ISO. Ale paci sa mi to ovladacie koliecko namiesto sipiek.
Zaujmava tema, pridam aj ja svoje skusenosti amatera... mne ako amaterovy pri fotografiach na stative najviac pomaha zivy nahlad, ktory ma 10x digi priblizenie pri M zaostrovani co je pre mna neocenitelne + zivy nahlad pouzivam aj bez stativu ale nie na samotne fotenie ale pri urcovany expozicnych parametrou kde pozrem obras na LCD ked som spokojny s nastavenim offnem LV a fotim cez hladacik a tak mam menej preexponovanych a podexponovanych fotografii.
Fotograf vraví krásnej fotomodelke:
- A teraz by bolo dobré, keby vaša tvár vyjadrovala hlboké zamyslenie. Pomôžem vám - koľko je sedem krát deväť?
kde sa stala chyba??? No keď im dávaš také ťažké otázky, tak sa to potom rozšíri medzi nimi a potom sa ti vyhýbajú. Matematika, história, fyzika a chémia ako témy pri fotení niesu dovolené ( na to je paragraf ). Môžeš sa baviť o počasí, o móde ale v žiadnom prípade nie o jedle a už vonkoncom nie o matike.
Skús to, funguje to a hneť sa ti fotoaparát stane o moc príťažlivejší ;-)))
Mne na mojom Nikone D80 vadi to, ze uz je 4x v servie s tou istou zavadou :) Inak som s Nikonom absolutne spokojny, mam este Nikon F80 a v mraznicke sa mi ´hreju´ Velvie RVP50....to su farbicky. No a po vrateni penazi za D80 a dosetreni kupujem D700. Kazdu znacku, Nikon, Canon, Pentax, Sony, Olympus som mal v ruke a kazda musela byt prvykrat. Najrychlesie som si osvojil ovladanie a pracu s menu u Nikonu tak isto najlepsie mi sedi v ruke. Na druhom mieste bol Canon. Sony a Pentax asi tak podobne na tretom, Olympus skoncil posledny.
Na mojom systeme, uzivatelovy ktory ma vadnu D80, funkcnu F80, fotil s D100, D70, D40x, D60, D200, D300, D700, D3, D3x nevadi vobec nic. Ale asi preto, ze som nevyskusal vsetko. Mam objektivy 18-35, 24-85, 70-300 tiez k dispozicii vo firme 17-55/2,8, 28-80/2,8, 70-200/2,8 VR blesky SB-28 a SB800, fotim krajinu a zatial som nedospel k ziadnemu obmedzeniu, ktory by mal system Nikon na fotografovanie krajiny.
Co VAS hneva na VASOM DSLR systeme
NO FLAME - len kolega Canonista si kupoval ´nikonacke´ krytky ... nechapal som, pochopil som ;-)
Inak ono to drzi na prd asi najma kvoli Hoya slim filtru co tam mam stale nasadeny.
kde sa asi stala chyba?
- A teraz by bolo dobré, keby vaša tvár vyjadrovala hlboké zamyslenie. Pomôžem vám - koľko je sedem krát deväť?
kde sa asi stala chyba?
Skús to, funguje to a hneť sa ti fotoaparát stane o moc príťažlivejší ;-)))
Na mojom systeme, uzivatelovy ktory ma vadnu D80, funkcnu F80, fotil s D100, D70, D40x, D60, D200, D300, D700, D3, D3x nevadi vobec nic. Ale asi preto, ze som nevyskusal vsetko. Mam objektivy 18-35, 24-85, 70-300 tiez k dispozicii vo firme 17-55/2,8, 28-80/2,8, 70-200/2,8 VR blesky SB-28 a SB800, fotim krajinu a zatial som nedospel k ziadnemu obmedzeniu, ktory by mal system Nikon na fotografovanie krajiny.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa