Fórum » O TECHNIKE

Co VAS hneva na VASOM DSLR systeme

bear
bear 2009-09-03 09:26:27+02
Kazdy z nas si vybral nejaky system (Canon, Nikon, Pentax,Sony/Minolta, 4/3, micro 4/3). Prosim vyjadrujte sa len k svojmu systemu, aby tu bolo viac informacii ako flamewar (aby sme mohli nasmerovat ludi vyberajucich si svoj system). Zacnem teda ja s tym co mi vadi na Canon: 1)Neudrziavanie kopatibility v bleskoch (ETTL bleskom nie je mozne riadit nastavenie z fotoaparatu, ktory uz pracuje s ETTL2 - specialne ma to hneva pri ST-E2 - mal by byt kompatibilny s Canon 5D mark 2, ale nie je). 2)Najsirsia ponuka objektivov ma aj svoje nevyhody: - pomala modernizacia objektivov (rad by som videl modernejsie 50/1.4, 100-400) - problem kupit ine ako najbeznejsie objektivy (po 2 mesiacoch cakania som zrusil objednavku na MP-E 65, na 135L som cakal mesiac), o moznosti vyskusat si objektiv v predajni bez toho aby ho doviezli na zavaznu objednavku ani nehovorim

IceDive1
2009-09-04 10:17:35+02
V mojom pripade ako hovori Jake max. spokojnost. Hadam krytka na Nikonackej 24-70tke by mohla drzat pevnejsie.

jake
2009-09-04 10:25:38+02
príspevok od: IceDive1
V mojom pripade ako hovori Jake max. spokojnost. Hadam krytka na Nikonackej 24-70tke by mohla drzat pevnejsie.
idem dnes do polskeho nikonu,chces tu krytku doviezt?

IceDive1
2009-09-04 10:27:51+02
príspevok od: jake
idem dnes do polskeho nikonu,chces tu krytku doviezt?
Zatial ju este mam. :-)

Marcel Rebro
2009-09-04 10:39:22+02
príspevok od: IceDive1
neviem co sa stazujes - videl si uz ako sa fajn manipuluje s original krytkou canon ked mas nasadenu clonu?

NO FLAME - len kolega Canonista si kupoval ´nikonacke´ krytky ... nechapal som, pochopil som ;-)

IceDive1
2009-09-04 10:43:06+02
Ako to drzi na Canone netusim. Zoskrabaval z tych krytiek Nikonacke logo? :-))
Inak ono to drzi na prd asi najma kvoli Hoya slim filtru co tam mam stale nasadeny.

Marcel Rebro
2009-09-04 10:48:13+02
nejde o to ako drzi ale ako sa nasadzuje / dvava dole - ´mackatka´ ma na okraji a nie vykrojene do sttredu, takze ked mas nasadenu clonu smolka ... kupil z HK cez eBay nikonacke bez loga nikon ;-)

bear
- moderator
2009-09-04 10:57:22+02
Ja mam tiez na Canon objektivy nakupene noname krytky, ale problem, co sa da odstranit kupenim novej krytky za 2 EUR nestoji za rec.

Marcel Rebro
2009-09-04 12:16:00+02
príspevok od: bear
Ja mam tiez na Canon objektivy nakupene noname krytky, ale problem, co sa da odstranit kupenim novej krytky za 2 EUR nestoji za rec.
ako vies ze sa da odstranit (videl si zblizka Nikon ;-)) ... ale ako povedal klasik : Nevystavujte nedostizne a srdcia ludske nebudu rozjatrene (c) Lao´C

Ferdo
2009-09-04 12:24:09+02
hm, co ma stve na mojom fotaku.. asi len AF ktory by mohol mat viac krizovych bodov. A uz len to, ze nemam vsetky Carl Zeiss a Sony-G skla :))))

bear
- moderator
2009-09-04 12:29:02+02
príspevok od: Marcel Rebro
ako vies ze sa da odstranit (videl si zblizka Nikon ;-)) ... ale ako povedal klasik : Nevystavujte nedostizne a srdcia ludske nebudu rozjatrene (c) Lao´C
Pre mna je Canon dobra volba, samozrejme, nieco ma lepsie Nikon, ine Sony, ale mne najviac sedi Canon a neplanujem menit. Tuto temu som zalozil najma preto, ze pomerne casto sa ludia pytaju co kupit. Podla ich potrieb odporucam vzdy Canon, Nikon, alebo m4/3 (Panasonic G1 je super pre foto-analfabeta co chce lepsiu kvalitu ako z kompaktu) a ked sa ma pytaju na ine znacky nemam tak mam pomerne malo info (najma o pentaxe, sony/minolta) a aj ked robim recenziu fotaku z ineho systemu a dostanem k tomu len kit objektiv, je ten pohlad obmedzeny.

jozef1
2009-09-04 17:20:43+02
Mne na canone vadi to ze pri pouziti starych objektivou s rdukciou bez cipu, fotak vypina AF senzory. Pentax to napriklad nerobi. A este ma stve na mojom 30d ze je tam tlacidlo na priamu tlac-kto z tych co si kupia taky fotak to vyuziva. Radsej by som uvital programovatelne tlacidlo-osobne by my vyhovovalo vypnutie a zapnutie predsklopenia zrkadla-takto musim ist cez menu a je to zdlhave. A este by bolo dobre keby sa v hladaciku stale zobrazovalo ISO. Ale paci sa mi to ovladacie koliecko namiesto sipiek.

Gino
2009-09-04 23:02:50+02
Zaujmava tema, pridam aj ja svoje skusenosti amatera... mne ako amaterovy pri fotografiach na stative najviac pomaha zivy nahlad, ktory ma 10x digi priblizenie pri M zaostrovani co je pre mna neocenitelne + zivy nahlad pouzivam aj bez stativu ale nie na samotne fotenie ale pri urcovany expozicnych parametrou kde pozrem obras na LCD ked som spokojny s nastavenim offnem LV a fotim cez hladacik a tak mam menej preexponovanych a podexponovanych fotografii.

beholder
2009-09-05 08:41:51+02
...na môj vkus pomalé synchro.....u všetkých značiek....

Marcel Rebro
2009-09-05 08:56:15+02
ze nan neletia modelky :(
kde sa asi stala chyba?

Fotograf vraví krásnej fotomodelke:
- A teraz by bolo dobré, keby vaša tvár vyjadrovala hlboké zamyslenie. Pomôžem vám - koľko je sedem krát deväť?

Strhak
2009-09-05 09:21:50+02
príspevok od: Marcel Rebro
ze nan neletia modelky :(
kde sa asi stala chyba?

Fotograf vraví krásnej fotomodelke:
- A teraz by bolo dobré, keby vaša tvár vyjadrovala hlboké zamyslenie. Pomôžem vám - koľko je sedem krát deväť?
kde sa stala chyba??? No keď im dávaš také ťažké otázky, tak sa to potom rozšíri medzi nimi a potom sa ti vyhýbajú. Matematika, história, fyzika a chémia ako témy pri fotení niesu dovolené ( na to je paragraf ). Môžeš sa baviť o počasí, o móde ale v žiadnom prípade nie o jedle a už vonkoncom nie o matike.
Skús to, funguje to a hneť sa ti fotoaparát stane o moc príťažlivejší ;-)))

Duny
2009-09-05 10:11:52+02
Mne na mojom Nikone D80 vadi to, ze uz je 4x v servie s tou istou zavadou :) Inak som s Nikonom absolutne spokojny, mam este Nikon F80 a v mraznicke sa mi ´hreju´ Velvie RVP50....to su farbicky. No a po vrateni penazi za D80 a dosetreni kupujem D700. Kazdu znacku, Nikon, Canon, Pentax, Sony, Olympus som mal v ruke a kazda musela byt prvykrat. Najrychlesie som si osvojil ovladanie a pracu s menu u Nikonu tak isto najlepsie mi sedi v ruke. Na druhom mieste bol Canon. Sony a Pentax asi tak podobne na tretom, Olympus skoncil posledny.
Na mojom systeme, uzivatelovy ktory ma vadnu D80, funkcnu F80, fotil s D100, D70, D40x, D60, D200, D300, D700, D3, D3x nevadi vobec nic. Ale asi preto, ze som nevyskusal vsetko. Mam objektivy 18-35, 24-85, 70-300 tiez k dispozicii vo firme 17-55/2,8, 28-80/2,8, 70-200/2,8 VR blesky SB-28 a SB800, fotim krajinu a zatial som nedospel k ziadnemu obmedzeniu, ktory by mal system Nikon na fotografovanie krajiny.

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()