Fórum » O TECHNIKE

kedy kúpiť

TommyBoySVK
2009-09-07 10:45:10+02
ahojte, najskôr sa chcem ospravedlniť za možno zlé zaradenie témy ale nikde inde sa mi to nehodilo (a podobnú tému som nenašiel) chcem sa spýtať kedy je najvýhodnejšie kúpiť zrkadlovku, myslím to tak v ktorom období je to finančne najvýhodnejšie. viem ako je to s pc (najvyššie ceny bývajú pred septembrom a pred vianocami kedy rodičia kupujú pc deťom) uvedomujem si že aj tu je to len o tom dokedy človek vydrží otáľať s kúpov pretože dslr čo si dnes kupim za napr 1000€ budem vedieť kupiť o rok za 500€ (príklad) mám v plane si zadovážiť Canon 450D najskôr so základným seťákom (časom ako budem zisťovať svoje schopnosti a možnosti potom ďalšie objektívy) a keďže každá korunka dobrá chcem vedieť či sa neplánuje v blízkom období novší model ktorý by znížil cenu 450d-tky a či majú predajcovia pred vianocami tendenciu zvyšovať alebo znižovať cenu (sry za dlhé opísanie ale hádam som to napísal zrozumiteľne, bohužiaľ nenašiel som veľmi obchody kde by sa dalo pozrieť históriu a vývoj cien a je to moja prvá zrkadlovka) ďakujem

dmedia
2009-09-07 10:57:01+02
Ked takto budes uvazovat, tak si ju nikdy nekupis. Ked chces lacnejsie tak si pockaj na uvedenie noveho modelu a kup si ten starsi tam mas vyrazny rozdiel, stary sa vypredava niekedy i o polovicu lacnejsie, a novy stoji tolko co stal tento vypredajovy ked bol novinka, alebo i viac. Priklad Nikon D80 a D90, Canon 400D a 450D, apod tych prikladov bolo uz plno..

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-09-07 11:00:26+02
Dnes uz neplati, ze cez vianoce, ci ine sviatky sa znizuju vyrazne ceny. Ceny klesaju neustala a takisto su vypredaje hocikedy, ked konci nejaky model, alebo sa nejaky predajca rozhodne urobit akciu. Kupuj vtedy, ked ta oslovi nejaka ponuka. Vzdy pride nieco nove, vzdy bude nieco lacnejsie. Ked budes cakat, nikdy nic nekupis a tym padom nebudes fotit.
Proste si povec, toto je moj rozpocet, nieco taketo chcem, chcem to v tomto obdobi, urob si prehlad o cenach a kup. Mal som v obchode par zakaznikov, ktory si fotak kupovali roky. Okrem toho, ze som ich chcel zahlusit, lebo mali uz stu cenovu ponuku z desiatich obchodov a stale sa dotazovali, ci nebude nieco nove a ci nepojdu ceny dole alebo ci D3X sa nahodou nebude rozdavat zadarmo, vlastne cele tie roky mohli fotografovat.

conan7
2009-09-07 11:03:32+02
tak nemyslím si že telá strácajú tak rýchlo na cene, že teraz 1000 € a o rok už 500 €, oplatí sa sledovať inzeráty (môj názor)...

TommyBoySVK
2009-09-07 11:04:01+02
no to uvažovanie s čakaním a nikdy nekupenim ako hovoriš poznam:)
moja situacia je ina..som študent a zrkadlovku mam prisľubenu na vianoce pod stromček od rodičov(a z časti za svoje), a mam kus obavy či nebude pred vianocami prave drahší ako teraz (a nemyslim položku 1-2€)(obchody zvyknu umelo zvyšovať predvianocami ceny pretože maju zvyšený dopyt - a v predaji foto-techniky nemam prehľad či takéto niečo robia) a ešte neviete kedy ma prisť nastupca 450D (pokial viem canon ma 18 mesačný cyklus ale niesom si isty)

u mna problem nikdy nenastane...bude to bud vianoce alebo skôr)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-09-07 11:12:08+02
A kde si to nabral, ze sa pred vianocami zvysuju ceny? 9 rokov som pracoval v obchode, a nikdy som si to nevsimol. 3 tyzdne pred sviatkami sleduj ponuky a kup tam, kde ti to najviac vyhovuje. Nerob to na poslednu chvilu, moze sa stat, ze niektory druh moze byt nedostatkovy.

wayne
2009-09-07 11:15:43+02
dolezite je nesnivat o tom co nemas ale fotit s tym co mas, Karol to vystihol, stale je tu kolotoc znizovnaia cien a uvadzania novych modelov, zvaz svoje moznosti a kup, zrkadlovka nie je pocitac, nezastara za tri mesiace...

TommyBoySVK
2009-09-07 11:16:31+02
vermi stretol som sa s tym. ale možno je to zapadakovom v ktorom som:)

no každopadne dakujem za pomoc, a malé uistenie,
ak mi ešte niekto napiše kedy sa zhruba planuje nastupca 450D budem povdačný i ked pochybujem že v dosť dohľadnej dobe aby sa mi oplatilo čakať...

každopádne díki a dufam sa skoro pridam do komunity.

misodk
2009-09-07 11:16:41+02
nemyslim, ze by v tejto oblasti z dovodu sezony stupali a klesali ceny. kazdy obchod ma nonstop nejake zlavy a asi to je jedina moznost ako chytit nizsiu cenu na model, ktory chces.. nove modely maju vplyv na cenu predchodcov..

misodk
2009-09-07 11:17:19+02
450D uz nastupcu ma, 500D..

wayne
2009-09-07 11:20:07+02
nedavno tu bol clanok http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/entry-alebo-pokrocily/ ... mozno by stal za precitanie... cena 40D je celkom zaujimava...

TommyBoySVK
2009-09-07 11:49:49+02
no mať 40d by sa mi pačilo, bohužial už 450D je prekročenie môjho planovaného rozpočtu (povodne som mal vplane len 1000D) viem že časom ma upgrade vyjde v konečnom dôsledku viac, ale to je cena za môj obmedzeny rozpočet, a myslim si že aj na moje učely 450d vystači, ak sa do predvianočného obdobia zmenia nejako ceny budem uvažovať o zmene výberu, ale v momentalnych cenach ist do vyšej kategorie akosi neviem...:(

duroslav
2009-09-07 11:52:30+02
príspevok od: TommyBoySVK
no mať 40d by sa mi pačilo, bohužial už 450D je prekročenie môjho planovaného rozpočtu (povodne som mal vplane len 1000D) viem že časom ma upgrade vyjde v konečnom dôsledku viac, ale to je cena za môj obmedzeny rozpočet, a myslim si že aj na moje učely 450d vystači, ak sa do predvianočného obdobia zmenia nejako ceny budem uvažovať o zmene výberu, ale v momentalnych cenach ist do vyšej kategorie akosi neviem...:(
Otázne je či do vianoc sa vôbec 450D vôbec bude dať zohnať, keďže jeho nástupca 500D je na trhu už nejaký ten piatok.

Daniel.U
2009-09-07 12:10:47+02
mal si tych zakaznikov ovalit s 300kou f2,8 po kotrbe. Ja by som asi nemohol robit v obchode ako neznasam takychto spekulantov.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-09-07 12:15:49+02
príspevok od: Daniel.U
mal si tych zakaznikov ovalit s 300kou f2,8 po kotrbe. Ja by som asi nemohol robit v obchode ako neznasam takychto spekulantov.
To je udel kazdeho, kto prichadza do kontaktu s ludmi. Najlepsiu pracu ma asi strazca majaku. Inak o zazitkoch z predajne by som mohol napisat celosvetovy bestseller, s vyssim nakladom ako Harry Potter (vsetky diely dohromady).

wayne
2009-09-07 12:17:52+02
príspevok od: Daniel.U
ono pracovat s ludmi je vseobecne dost narocne... tolko mudrlantov s patentom na rozum sa objavi zrazu by si sa cudoval :) ucitel a predavac zo mna nikdy nebude...

duroslav
2009-09-07 12:19:35+02
príspevok od: wayne
ono pracovat s ludmi je vseobecne dost narocne... tolko mudrlantov s patentom na rozum sa objavi zrazu by si sa cudoval :) ucitel a predavac zo mna nikdy nebude...
Ja s ľuďmi našťastie pracovať nemusím, ale aj napriek tomu keď počúvam zážitky tých čo musia, neviem sa zbaiť dojmu, že cca 130% populácie Slovenska sú k....i :-)

TommyBoySVK
2009-09-07 12:31:28+02
heh no diky za nazory aj všetko:)
a k tej praci s ľudmi..no občas katastrofa - určity čas som pracoval v obchode s nabytkom, a mal som pravidelných zakaznikov ktorý ani ked som im 3xzopakoval že nejde o starožitnosť ani repliku na mna s udivom že za 200€ by to už mala byť starožitnosť, a ked už prijali že o čo ide tak vytiahli na mna original nike, addos a snažili sa mi predavať...celkovo myslim že zakaznici čo sa snažia skôr predavať ako kupovať su niečo xtra:)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-09-07 13:10:55+02
Tak aspon na vseobecne pobavenia jedna z pripravovaneho bestselleru:
Prisiel do obchodu starsi panko, ze chce predat nieco cez secondhand.
Co to teda bude, pane?
Chcel by som ponuknut pletaci strojcek na pancusky. Ako novy, z Nemecka.
No ale my sme fotoobchod, ponukame na predaj len fotoaparaty a prislusenstvo.
Aha! A mosadznu sosku mozem priniest?

Daniel.U
2009-09-07 13:17:31+02
príspevok od: Karol Srnec
To je udel kazdeho, kto prichadza do kontaktu s ludmi. Najlepsiu pracu ma asi strazca majaku. Inak o zazitkoch z predajne by som mohol napisat celosvetovy bestseller, s vyssim nakladom ako Harry Potter (vsetky diely dohromady).
ved napis clanok, nemusi byt kazdy poucny, nieco aj na odlahcenie. Len aby sme sa v tych poviedkach nespoznali :-) Na rychlo rozmyslam co som vsetko vyviedol :-)

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()