ahojte, najskôr sa chcem ospravedlniť za možno zlé zaradenie témy ale nikde inde sa mi to nehodilo (a podobnú tému som nenašiel)
chcem sa spýtať kedy je najvýhodnejšie kúpiť zrkadlovku, myslím to tak v ktorom období je to finančne najvýhodnejšie.
viem ako je to s pc (najvyššie ceny bývajú pred septembrom a pred vianocami kedy rodičia kupujú pc deťom)
uvedomujem si že aj tu je to len o tom dokedy človek vydrží otáľať s kúpov pretože dslr čo si dnes kupim za napr 1000€ budem vedieť kupiť o rok za 500€ (príklad)
mám v plane si zadovážiť Canon 450D najskôr so základným seťákom (časom ako budem zisťovať svoje schopnosti a možnosti potom ďalšie objektívy)
a keďže každá korunka dobrá chcem vedieť či sa neplánuje v blízkom období novší model ktorý by znížil cenu 450d-tky a či majú predajcovia pred vianocami tendenciu zvyšovať alebo znižovať cenu
(sry za dlhé opísanie ale hádam som to napísal zrozumiteľne, bohužiaľ nenašiel som veľmi obchody kde by sa dalo pozrieť históriu a vývoj cien a je to moja prvá zrkadlovka)
ďakujem
Tak teda na zelanie, ale z druhej strany pultu.
My skor narodeni este cestine rozumieme, ale ti porevolucny, ti uz maju problemy. Jeden byvaly kolega, ktory kedysi pracoval v prijme servisu raz obsluhoval cesky mluviciho zakznika. Zapisoval si jeho kontaktne udaje do pocitaca a vypytal si samozrejme aj email. Dotycny mu teda diktoval:
moje jmeno......zavinac.....azet.....tecka...cz. No a kolega miest bodky pre domenou pise ´tecka´. Po jeho predchadzajucich perlach ma tato uz dorazila, tak som sa neudrzal: ´Tecka je po slovensky bodka, ty d....!´
Nezabijes ho?
chalani z nasho (resp. kazdeho) Helpdesku by vedeli rozpravat ... aspon jedna perla : Musite ist von z aplikacie. Ako von? No uplne von ... Aha moment ... No uz som vonku ... OK, ale nejak vas slabo pocujem ... No ten moj kordles ma pred budovou dost slaby signal ...
chalani z nasho (resp. kazdeho) Helpdesku by vedeli rozpravat ... aspon jedna perla : Musite ist von z aplikacie. Ako von? No uplne von ... Aha moment ... No uz som vonku ... OK, ale nejak vas slabo pocujem ... No ten moj kordles ma pred budovou dost slaby signal ...
tiez dobre, aj Ty vydaj knihu ... alebo co takto vytvorit rubriku na ephote, napr. ´zo zivota busibessmana?´
ja ti dam busibessmana! sme sa dohodli, ze som sympatak a ze mi to das pisomne ... ;-)
... ved som dala, co mas sklerozu? Vcera si to prehlasenie dostal, sice v nie celkom predpisanej forme /co uz so sklerozou/, ale dostal :-)))... tak este raz a verejne - vsetkym citatelom davam na znamost ze mrco je sympos!!! ale aj pani mrcova, deti mrcovcata, kyslikove bomby, plutvy, snorchle, rybicky a ordinacia na istom poschodi :-) a najma dnesna podoba mrcovho pribuzneho na fotke ViktoraV :-)))
Karol ja mám tiež jednu spoza pultu. Keď Pro.laika mala ešte pobočku v OD Dunaj, tak tam bol jeden predavač, ktorý ma presviedčal, že program Tv je na fotenie z televízora.
ratas s tym ze kvalitne fotenie so zrkadlovkou nie je len telo? ked mas obmedzeny rozpocet na telo kde su ostatne veci?nebol by lepsi nejaky fakt dobry kompakt?
ratas s tym ze kvalitne fotenie so zrkadlovkou nie je len telo? ked mas obmedzeny rozpocet na telo kde su ostatne veci?nebol by lepsi nejaky fakt dobry kompakt?
jj...som si toho vedomi...no na začiatok mi stači seťak...(začiatok je tak tri max štyry týždne) - som začiatokčník a i ked mam čo to prečitane (fotoroman.cz resp. mistrovstvy ..dslr) a myslim že teoriu už ako tak zvládam, potrebujem fotiť v praxi, usmernovať svoje zameranie atd tak si myslim že ziskam predstavu aké objektívy dokupiť...
kompakt mam ale je dosť obmedzujuci, ale pri mojom staručkom kompakte som sa aspon naučil nezoomovať ale radšej si prisť bližšie/dalej ked je to možne...a navyše po prečítani članku strach zo zrkadlovky som si uvedomil že ani do ultrazoomu nechcemm isť...
Karol ja mám tiež jednu spoza pultu. Keď Pro.laika mala ešte pobočku v OD Dunaj, tak tam bol jeden predavač, ktorý ma presviedčal, že program Tv je na fotenie z televízora.
kedy kúpiť
Daj Karol ešte jeden.. :)
My skor narodeni este cestine rozumieme, ale ti porevolucny, ti uz maju problemy. Jeden byvaly kolega, ktory kedysi pracoval v prijme servisu raz obsluhoval cesky mluviciho zakznika. Zapisoval si jeho kontaktne udaje do pocitaca a vypytal si samozrejme aj email. Dotycny mu teda diktoval:
moje jmeno......zavinac.....azet.....tecka...cz. No a kolega miest bodky pre domenou pise ´tecka´. Po jeho predchadzajucich perlach ma tato uz dorazila, tak som sa neudrzal: ´Tecka je po slovensky bodka, ty d....!´
Nezabijes ho?
kompakt mam ale je dosť obmedzujuci, ale pri mojom staručkom kompakte som sa aspon naučil nezoomovať ale radšej si prisť bližšie/dalej ked je to možne...a navyše po prečítani članku strach zo zrkadlovky som si uvedomil že ani do ultrazoomu nechcemm isť...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa