Nazdarek,
pisem za kamosa hlavne na Nikonistov. Do uvedeneho gripu idu dve baterie.
Jedna je master a druha slave. Ak sa primarna vybije, mala by automaticky
nabehnut sekundarna. Problem je, ze nenabehne, musi baterie vymenit zo
sachty do sachty. Je to chyba gripu, alebo je to normalne? Vsak potom mi je
grip na dve veci a nahradnu baterku moze nosit vo vrecku...
Dik za komenty a rady.
ja som bol presedceny, ze su zapojene paralelne. Vyhodu gripu aj tak vidim v erogonomii, vymenit baterku kazdych 800 alebo 1000 snimok mi problem nerobi
Mam D80 s original Nikon gripom od nova. Ak tam vidis v stave baterii oba baterie tak po vybiti jednej automaticky nastupuje druha. Ak ti to takto nefunguje tak je to zrejme chyba gripu. Po 3 rokoch som na D80 nemal problem s gripom.
Na D300 mi grip chyba hlavne koli ergonimike, kupil som cez eBay napodobeninu a netrpezlivo čakám.
Osobne mám na Nikone neoriginálny grip od fy. Delta s jedným originálnym akumulátorom a jedným neoriginálnym. Sú zapojené paralelne a energia sa podľa môjho názoru, odoberá kontinuálne z oboch akku naraz, ako pri všetkých paralelných zdrojoch. Problém bude asi v elektronickom zapojení gripu.
Osobne mám na Nikone neoriginálny grip od fy. Delta s jedným originálnym akumulátorom a jedným neoriginálnym. Sú zapojené paralelne a energia sa podľa môjho názoru, odoberá kontinuálne z oboch akku naraz, ako pri všetkých paralelných zdrojoch. Problém bude asi v elektronickom zapojení gripu.
Tak to budeš mať asi rozbité :-)
Keď si dáš v menu zobraziť battery info, tak sa ti ukáže ktorá z vložených batérií je práve aktívna. Určite sa nemíňajú obe naraz.
bat.grip na D80 na NIKON D90
je to originalny grip (MB-D80 od Nikonu), alebo nejaka lacna kopia?
Na D300 mi grip chyba hlavne koli ergonimike, kupil som cez eBay napodobeninu a netrpezlivo čakám.
Keď si dáš v menu zobraziť battery info, tak sa ti ukáže ktorá z vložených batérií je práve aktívna. Určite sa nemíňajú obe naraz.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa