Nazov temy ako milion dalsich...
Potrebovala by som vediet nejake zakladne rozdiely medzi Nikkon D60 a D80 (citala som to uz tu niekde, ale nenasla som to znovu - bolo tam nieco s cistenim prachu v D80tke), dalej ake mate s Nikkonom skusenosti a popripade, aky iny fotak by ste odporucili? Osobne som tuto digitalnu zrkadlovku nemala, ale znacka je mi sympaticka, mam s nou dobre skusenosti. Rada si vypocujem starsich a skusenejsich, nech uz ta investicia naozaj stoji za to. A nebojte sa ist do hlbky fotaku, zidu sa vsetky informacie a zaujima ma vsetko =)
Dakujem moc, ak by ste mali cas, napiste mi prosim. =)
Okej vdaka moc. Mam este zopar otazok, ale idem radsej prehliadat fora - urcite to tu najdem, tak nechcem sa zbytocne pytat a zatazovat vas. Dakujem za pomoc :)
Tereza: asi najpodstanejši rozdiel K10D vs.D80 je že Nikon je o 10tis.drachši a všetko ostatne je skoro porovnatelne ..si myslim že fotaky v tejto triede su dost vyrovnane je len na vkuse človeka ku ktorej značke sa prikloni...a ake funkcie su mu prednejšie... ale ja pracujem v reklamke a mame fotografa čo foti na Nikone D40 6pix a zvečujeme totky až do metrovej velkosti a bohate to stači...klientovy to je jedno a ani netuši čo to bol za fotak....hoci tlačiť pre galerie sa nechystame:-))) premna značka pentax pôsoby važne a zaroven agresivne ,a že je fotak tažši to je prenma len plus....K10 je idealna pre ten druh fotenia aky sa odomna očakava..
receze sou tady...jestli ti jde aj dobře (:
jinak D80 je na 100% lepší!!!
D60 - http://www.dpreview.com/reviews/nikond60/
D80 - http://www.dpreview.com/reviews/nikond80/
Ani K10D ani D80 som nedrzal dlhsie v ruke, tak sa ich neviem dobre porovnat. Ja mam Tamron (pre Canon) a s optickou kvalitou som spokojny, trocha sa mi nepaci hlucnejsi motorcek (v porovnani s USM) a to, ze AF otaca focus kruzkom.
D80 a K10D stoja rovnako mozno je D80 o tisicku dve drahsia...videl som d80 za 22000sk na nejakom slovenskom webe a k10D za 21000sk.
rozdiel je hlavne v tom ze k10D ma stabylizator a zase na D80ku je vacsi vyber objektivov...Ja som sa priklonil ku k10D
Inak je to len vec vkusu...
terezka .. ku k10d, ked som sa rozhodoval mi pripadala sigma 17-70, myslim celkom slusny objektiv, ale nech ti poradia ti, ktori ho vlastnia ci sa oplati
Ani K10D ani D80 som nedrzal dlhsie v ruke, tak sa ich neviem dobre porovnat. Ja mam Tamron (pre Canon) a s optickou kvalitou som spokojny, trocha sa mi nepaci hlucnejsi motorcek (v porovnani s USM) a to, ze AF otaca focus kruzkom.
ja tiez planujem kupit ten tamron, co znamena ze sa AF otaca focus kruzkom?
ja tiez planujem kupit ten tamron, co znamena ze sa AF otaca focus kruzkom?
pri automatickom zaostrovani to otaca prstencom na objektive, ktory pouzivas pri manualnom zaostrovani a nie je mozne manualne preostrovat pri aktivovanom autofocuse (na objektivoch s USM to ide a autofocus preostruje bez toho aby sa nieco vonku na objektive pohybovalo).
pri automatickom zaostrovani to otaca prstencom na objektive, ktory pouzivas pri manualnom zaostrovani a nie je mozne manualne preostrovat pri aktivovanom autofocuse (na objektivoch s USM to ide a autofocus preostruje bez toho aby sa nieco vonku na objektive pohybovalo).
aha, uz viem. Ja som mal zatial co docinenia len s jednym objektivom a veru o tomto som ani nepocul. Je to dost blbe. Ale ked autofocus zaostri potom je moznost ze ja doostrim aj manualne? To je ale asi vecou nastavenia v fotaku malo by sa to volat S-AF+MF
aha, uz viem. Ja som mal zatial co docinenia len s jednym objektivom a veru o tomto som ani nepocul. Je to dost blbe. Ale ked autofocus zaostri potom je moznost ze ja doostrim aj manualne? To je ale asi vecou nastavenia v fotaku malo by sa to volat S-AF+MF
je to vec konstrukcie objektivu, pri USM motore mozes ostrit manualne kedykolvek. Na tamrone 17-50 (a vacsine objektivov od Tamronu a Sigmy bez USM) musis prepnut na manualne ostrenie, cim odpojis motorecek , ak to nespravis, pri manualnom ostreni nasilu otacas zaostrovacim motorcekom, alebo v horsom pripade sa s nim pretlacas, co mu nerobi vobec dobre.
tak z tohoto som jelen o.O
Ako to vyzera v praxi? Dojdes, chces si nieco odfotit ale chvilku sa treba pohrat a zatocit si objektiv aby som to zaostrila? Ci ako? =D
Musis sa dopredu rozhodnut, ci chces zaostrovat manualne, alebo to nechas na autofocus. Na USM mozes nechat zaostrit autofocus a potom to doladit manualne (bez nutnosti prepinat na manualne zaostrenie).
je to vec konstrukcie objektivu, pri USM motore mozes ostrit manualne kedykolvek. Na tamrone 17-50 (a vacsine objektivov od Tamronu a Sigmy bez USM) musis prepnut na manualne ostrenie, cim odpojis motorecek , ak to nespravis, pri manualnom ostreni nasilu otacas zaostrovacim motorcekom, alebo v horsom pripade sa s nim pretlacas, co mu nerobi vobec dobre.
no zaujimave, pride mi to trocha komplikovane, teda nestandardne. Mam prepate povedzme na auto a chcem to doladit manualne, tak si to prepnem a doladim manualne, ale to uz mozem ist rovno na manual. No dva krat ma to nepovzbudilo! Ake mas s tym skusenosti kdeze ho mas? ci je to velke obmedzenie.
tomino, gumy: jestli se s tim nebude fotit příroda /zvířata vevolné přírodě/ neboi nějaká zběsilá reportáž, rychlost skoro nepotřebuješ...spíš by mělo jít o schopnost přesně zaostřit, což je u některých výrobců problém... další nevýhoda USM a HSM je, že ostření objektivů se rychjleji ničí... (:
Aky fotoaparat ?
A ak uz Pentax K10D, tak aky objektiv k tomu? Ten Tamron?
jinak D80 je na 100% lepší!!!
D60 - http://www.dpreview.com/reviews/nikond60/
D80 - http://www.dpreview.com/reviews/nikond80/
rozdiel je hlavne v tom ze k10D ma stabylizator a zase na D80ku je vacsi vyber objektivov...Ja som sa priklonil ku k10D
Inak je to len vec vkusu...
Ako to vyzera v praxi? Dojdes, chces si nieco odfotit ale chvilku sa treba pohrat a zatocit si objektiv aby som to zaostrila? Ci ako? =D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa