Fórum » O TECHNIKE

synchronne odpalenie externych analogovych bleskov ???

psylo
psylo 2009-09-10 09:44:27+02
Zdravim Potreboval by som este jednu radu. Mam dva luxusne analogove blesky, ktore by som potreboval odpalovat synchronne spolu z fotoaparatom Canon 50D, pre outdoor fotografiu kde nie je elektricky prud a teda nemozem pouzit studiove blesky zo softboxom. Je mozne si spravit kabel, ktory by sa zastrcil do PC sync na Canone a nasledne by sa tento kabel rozdvojil a pripol do externeho odpalovaca na tychto starych analogovych bleskov ? ( na bleskoch je konektor na pripojenie odpalovacieho kablu ) Je to takto mozne realizovat? Nemoze sa poskodit fotoaparat ? Druha moznos su fotobunky, ale tie neviem zohnat. Mate nejaky tip za dobru cenu ?

Daniel.U
2009-09-10 15:42:24+02
príspevok od: duroslav
Vie to aj v manuále, akurát že reálny výkon na 1/1 pri použití FP bude nižší ako pri normálnej synchronizácii. Mám odskúšané.
dakujem za info. Takze dam manual, zapnem FP, zasunem na prijimac Cactus a bum pojde to?

duroslav
2009-09-10 15:45:31+02
príspevok od: Daniel.U
dakujem za info. Takze dam manual, zapnem FP, zasunem na prijimac Cactus a bum pojde to?
Nepojde. Lebo na to aby ti fungovalo FP nestačí iba odpálenie blesku spojením dvoch kontaktov odpaľovačom.
Mal si hneď napísať, že to potrebuješ diaľkovo.
To budú vedieť až nové pocketwizardy, ktoré by sa mali podľa vyjadrenia výrobcu objaviť koncom decembra.

Daniel.U
2009-09-10 15:50:10+02
ale ved som pisal od cactusovi. To je porom lepsie odpalovat s sb900 dialkobo sb600. Pouzivat to len ako odpalovac je to draha sranda, to budem radsej odpalovat zabudovanym bleskom. Ja som mal taku predstavu, ze cactusom dam povel sb900 ta da cez infra povel sb600 a muzika zacne hrat :-)

duroslav
2009-09-10 16:05:14+02
ale ved som pisal od cactusovi. To je porom lepsie odpalovat s sb900 dialkobo sb600. Pouzivat to len ako odpalovac je to draha sranda, to budem radsej odpalovat zabudovanym bleskom. Ja som mal taku predstavu, ze cactusom dam povel sb900 ta da cez infra povel sb600 a muzika zacne hrat :-)
To by si musela tá SB-900 myslieť že frčí cez CLS, čo si v spojení s cactusom myslieť určite nebude.

Daniel.U
2009-09-10 16:08:16+02
To by si musela tá SB-900 myslieť že frčí cez CLS, čo si v spojení s cactusom myslieť určite nebude.
podla mna bez FP to pojde ako som povedal. Ved na nej stavis master, na sb600 slave a kaktus jej da signal. CLS nepotrebujem, mne staci ked pojde manualne. Len ako budem regulovat vykon toho sb600 ked ho bude odpalovat sb900 cez infra? Da sa to na displayi sb900? Z fotaku tazko ked tam bude ten kaktus

duroslav
2009-09-10 16:13:23+02
podla mna bez FP to pojde ako som povedal. Ved na nej stavis master, na sb600 slave a kaktus jej da signal. CLS nepotrebujem, mne staci ked pojde manualne. Len ako budem regulovat vykon toho sb600 ked ho bude odpalovat sb900 cez infra? Da sa to na displayi sb900? Z fotaku tazko ked tam bude ten kaktus
Pokiaľ SB-900 naozaj bude fugovať ako master aj bez prítomnosti CLS komatibilného tela, tak na displeji si môžeš nastavovať výkon jednotlivých skupín bleskov podobným spôsbom, ako si to nastavuješ pre vstavaný blesk v commander režime.

Zatiaľ žiaden rádiový odpaľovač nemám, takže si to nemám ako overiť, ale v manuáli ku SB-900 sa píše:

When the SB-900 is used with Nikon CLS-compatible cameras, Advanced Wireless
Lighting is possible. In this mode, you can divide the remote flash units into
three groups and set the flash mode and flash output level compensation values
separately for each group as well as the master flash unit. This is defined as Flash
Shooting in the Advanced Wireless Lighting.

Daniel.U
2009-09-10 16:24:40+02
takze ine ako vyskusat nezbyva

2009-09-10 16:51:25+02
nepojde to kedze vznikne akesi oneskorenie synchra medzi tym bleskom co je odpaleny cez cactus a druhym ktory pojde cez cls .

duroslav
2009-09-10 17:15:17+02
takze ine ako vyskusat nezbyva
Skús sa pozrieť ešte na toto:

http://www.radiopopper.com/products/

To by ževraj malo fungovať ako rádiový repeater na CLS, t.j. podporovať iTTL a FP sync.

Daniel.U
2009-09-10 19:54:03+02
vizera to zaujimavo, ale ked ja to TTL nepotrebujem a ani nechcem. To je teoria ked nemas blesk na aparate. Ja si nastavujem blesk manualne a skusam co to urobi a potom fotim vsetko pri tom nastaveni. Rozmyslam, ze Nikon to ma fakt dobre spravene ten commander mode. V interieri si poradim fotobunkou a vonku ked je treba FP jednoducho treba bliskat cez ten commader

duroslav
2009-09-10 20:30:16+02
vizera to zaujimavo, ale ked ja to TTL nepotrebujem a ani nechcem. To je teoria ked nemas blesk na aparate. Ja si nastavujem blesk manualne a skusam co to urobi a potom fotim vsetko pri tom nastaveni. Rozmyslam, ze Nikon to ma fakt dobre spravene ten commander mode. V interieri si poradim fotobunkou a vonku ked je treba FP jednoducho treba bliskat cez ten commader
To je na škodu, keď to má niečo naviac? Však CLS tiež nebudeš zatracovať preto, lebo tam funguje TTL.
Si dobre pozri akým spôsobom sa to pripája na telo resp. blesk. To sa vôbec ani nepripája do sánok. Na vysielači je IR čidlo a prijímač má IR diódu ktorá svieti do snímača na slave blesku. Takže prenáša to rádiom IR komunikáciu a keď si na tele nastavíš manuálne výkon blesku tak ti blesky budú blískať tým výkonom, ktorý nastavíš.

Daniel.U
2009-09-10 20:46:40+02
to som si dobre nevsimol, uz rozumiem preco je to repeater. To vlastne nahradza priamy kontakt so sankami. Len otazne je kde to kupis a za kolko

duroslav
2009-09-10 20:55:06+02
to som si dobre nevsimol, uz rozumiem preco je to repeater. To vlastne nahradza priamy kontakt so sankami. Len otazne je kde to kupis a za kolko
Priamo na tej stránke je vpravo hore link na obchod.

Daniel.U
2009-09-10 21:35:25+02
Priamo na tej stránke je vpravo hore link na obchod.
pozeral som to blizsie. Okrem toho, ze vysielac je no stock, tak je to dobra masineria :-) zlozite jak hovado :-) Ja som tam pozeral to video a tie krabicky sa mi pacili viac. Ale to su pocket wizardy ako pozeram. Inak mne ani nedoslo, ze pocket wizard je tak strasne drahy. Ved je o nejakych 100 euro drahsi ako SB-900. Takze mam po dyleme. Jedina schodna cesta je tento blesk a cactus budem mat na fotenie v ramci synchronizovatelnej tolerancie.

martin
2010-02-27 07:13:14+01
duroslav.....radiopopper bezi na tych istych frekveniach ako u nas mobilne telefony. Existuje len verzia pre USA a Canadu. Takze dost penazi a bez zaruky.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()