Caute,mám Canon 450d zatial len so setakom, fotim zver vo volnej prirode a uz dlhsi cas rozmyslam,ze si zaobstaram nejake lepsie sklo a neviem sa rozhodnut medzi tymito objektivmi: CANON EF 200mm/2,8L II USM, CANON EF 70-200mmf/4L USM, CANON EF 28-200mmf/3,5-5,6L IS USM. Takze ktorý by ste mi doporučili
200/2.8L je vraj vyborne sklo, ale na volnu prirodu prilis kratke.
70-200/4L je tiez hratke a navyse s mensou svetelnostou co obmedzuje moznosti pouzit telekonvertor. 300/4L IS je uz dobry zaciatok.
400/5.6L - dobry dosah, ale slabsia svetelnost (stativ je nutnost, kedze nema IS)
100-400/4.5-5.6L IS - opticky najslabsi, ale ked za pricloni na 6.3 tak je celkom pouzitelny, ale je to uz starsi objektiv a ostri o nieco pomalsie.
Canon ma toho v ponuke viac, ale 400/4L DO IS, 400/2.8L IS, 500/4L IS, 600/4L IS aj 800/5.6L IS su cenou este o rad vyssie.
Sigma ma zopar lacnejsich objektivov, ale vacsinou so slabou svetelnostou a velmi castymi problemami nepresneho zaostrovania, najlepsiu reputaciu ma u sigmy asi 100-300/4 EX.
Dakuejm za reakcie,ale som student,nemam nejake velke financne moznosti a teraz fotim zver so setakom asi na 50 m,takze zatial by mi nieco okolo tych 200mm stacilo,dnes som sem pridal fotku jelena,ktory je odfoteny s tym setakom,tk je onicom,bolo zamracene a husty les,ale jelen bol dost blizko a ja sa nemam problem priblizit blizko k zveri,takze si myslim,ze by mi tieto objektivyx stacili,takze ktory z nich je na zver najlepsi?
Dakuejm za reakcie,ale som student,nemam nejake velke financne moznosti a teraz fotim zver so setakom asi na 50 m,takze zatial by mi nieco okolo tych 200mm stacilo,dnes som sem pridal fotku jelena,ktory je odfoteny s tym setakom,tk je onicom,bolo zamracene a husty les,ale jelen bol dost blizko a ja sa nemam problem priblizit blizko k zveri,takze si myslim,ze by mi tieto objektivyx stacili,takze ktory z nich je na zver najlepsi?
keď sa na to tak pozeráš tak potom 70-200mm f/4L USM
ked sa na to tak pozeras tak potom 200-ka + telekonvektor...:)
Dobrý je také Canonem 300 mm f4 IS. Při použití konvertoru se ohnisko prodlouží. Jinak jak bylo napsáno 400 f5,6 je supr, akorát nemá stabilizaci, tak bude potřeba koupit pořádný stativ. Bohužel tam je limitující světelnost, takže v létě po 20 h si už moc nezafotíš. Na stativu určitě nešetři, kdybys pak kupoval nový a lepší, tak bys litoval...
Zdravím,
prosím Vás a vie mi niekto povedať, ako je na tom Sigma 120-300 mm F2.8 APO EX DG HSM. Poznáte niekoho, kto by ju mal a či je spokojný?
Môj sen je 400/4L DO, len tá cena...:-(
V galerii sa da vyhladavat aj podla objektivu, takze si mozes pozriet co sa takym objektivom fotilo. V testoch mal ten objektiv trocha horsiu kresbu (v porovnani so sigmou 100-300/4), ale nemam s nimi skusenosti.
Cau Ado!Mam ju pozicanu od kamosa a je super.Iba je trosku tazka 2.6kg.Ja mam 150-500 f5-6.3,ale neostri tak dobre ako 120-300 f2.8,ktora je ale asi 3x drahsia od mojej
Sklo na zvierata
70-200/4L je tiez hratke a navyse s mensou svetelnostou co obmedzuje moznosti pouzit telekonvertor. 300/4L IS je uz dobry zaciatok.
400/5.6L - dobry dosah, ale slabsia svetelnost (stativ je nutnost, kedze nema IS)
100-400/4.5-5.6L IS - opticky najslabsi, ale ked za pricloni na 6.3 tak je celkom pouzitelny, ale je to uz starsi objektiv a ostri o nieco pomalsie.
Sigma ma zopar lacnejsich objektivov, ale vacsinou so slabou svetelnostou a velmi castymi problemami nepresneho zaostrovania, najlepsiu reputaciu ma u sigmy asi 100-300/4 EX.
prosím Vás a vie mi niekto povedať, ako je na tom Sigma 120-300 mm F2.8 APO EX DG HSM. Poznáte niekoho, kto by ju mal a či je spokojný?
Môj sen je 400/4L DO, len tá cena...:-(
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa