asi naozaj zbytocne vlakno ked tu chce niekto radu a namiesto rady ho posielate do obchodu.pre je lepsie opytat sa na to co ma zaujima ludi ktory su v tom zbehlejsi ako to hladat na NETe.skor to clovek pochopi ked je tona pisane polopatisticky.sorry za otazky panovia fotografy
ked uz ides kupovat fotak minimalne za tisic eur aj so sklom tak by si mohol mat co to o tom nastudovane a dopredu vediet presne co chcces...ja som cital recenzie cele leto a porovnaval som kym som sa sam pevne rozhodol preto co chcem....a aj tak najlepsie v obchode zistit ktory ti lepsie sadne do ruky... a hlavne musis ty vediet co cchces...chces na jeden strane portretovat a pytas sa potom na sklo 18-105...ak nevidis rozdiel vo svetelnosti 1,8 a cca 4-4,5 na 85mm ohnisku....tak ti poradit...
asi naozaj zbytocne vlakno ked tu chce niekto radu a namiesto rady ho posielate do obchodu.pre je lepsie opytat sa na to co ma zaujima ludi ktory su v tom zbehlejsi ako to hladat na NETe.skor to clovek pochopi ked je tona pisane polopatisticky.sorry za otazky panovia fotografy
pozri sa ak chceš radu príd ku mne do obchodu rád ti poradím, vyberieme to čo ti bude najviac vyhovovať a predám ti to. Ak budeš potrebovať zaškoliť aj to rád pre teba spravím, ale takto to nebude mať konca kraja. Len aby som ti vysvetlil to minimum potrebujem minimálne cca jednu hodinu a to sa takto cez net nedá ;-)
aj ja sa snazim vyhadzat co sa da....ale ked ho potrebujem tak si nepomozem :( nastatsie to vela krat nebolo :) no a na take fotenie som fakt este nedorastol...ja si pomoham maximalne fill-in bleskom vonku :)
ja momentálne používam dva externé blesky ale výkon nieje vždy dostatočný a preto sa chcem uberať týmto smerom. Do teraz som si musel vystačiť len s jedným bleskom a odraznou doskou, ako som kúpil druhý blesk možnosti sa zväčšili
pozri sa ak chceš radu príd ku mne do obchodu rád ti poradím, vyberieme to čo ti bude najviac vyhovovať a predám ti to. Ak budeš potrebovať zaškoliť aj to rád pre teba spravím, ale takto to nebude mať konca kraja. Len aby som ti vysvetlil to minimum potrebujem minimálne cca jednu hodinu a to sa takto cez net nedá ;-)
ja momentálne používam dva externé blesky ale výkon nieje vždy dostatočný a preto sa chcem uberať týmto smerom. Do teraz som si musel vystačiť len s jedným bleskom a odraznou doskou, ako som kúpil druhý blesk možnosti sa zväčšili
verim...len pre mna ako studenta mat dva blesky alebo hento je nepredstavitelne :) a hlavne ked portret vonku robim raz za uhorsky rok :)
no a chceš povedať že mu neporadím objektívne a nevyberiem preňho adekvátny fotoaparát. V ponuke ich máme dosť, od 1000D po 1Ds mark III, stačí si len vybrať ;-)
stavit sa mozes aj v datarte v tn....rad ti tam tiez osobne poradim a d90 si mozes aj osahat....potom pojdes za strhakom na canon a podla toho sa rozhodnes ;-) btw....a pred rozhodnutim si pozri aj cenu prislusenstva atd..
nehovorim, ze by sa to nedalo vyuzit, ale dlhsie to stelujes ako je ti modelka ochotna pozovat. Vo vnutri si cez fotobunku odpalim hocijaky
no vo vnútri používam zábleskové svetlá ale v exteriéri je fajn mať aspoň takéto blesky a čím viac tím lepšie. Ja osobne by som uživil kľudne aj 4. No a nastavujem to počas toho ako jej robia make up a to občas trvá aj s celou prípravou aj hodinu. Za hodinu si to všetko stihnem prichystať a prečítať diskusiu tu na ephote ;-))))
no vo vnútri používam zábleskové svetlá ale v exteriéri je fajn mať aspoň takéto blesky a čím viac tím lepšie. Ja osobne by som uživil kľudne aj 4. No a nastavujem to počas toho ako jej robia make up a to občas trvá aj s celou prípravou aj hodinu. Za hodinu si to všetko stihnem prichystať a prečítať diskusiu tu na ephote ;-))))
si spocitaj o kolko ma pripravis penazi (vcitane tela). Pre zaciatok rozmyslam ci si mam kupit aspon grip
si spocitaj o kolko ma pripravis penazi (vcitane tela). Pre zaciatok rozmyslam ci si mam kupit aspon grip
keby kupuješ u mňa tak počítam maržu takto ma to netrápi ;-) inak grip je tiež super a to sa dobre predáva. Dáš človeku si chytiť foťák s ním a bez neho a je predaný ;-DDD . Je to všetko drahé, ale čo už keď sme sa dali na túto cestu
keby kupuješ u mňa tak počítam maržu takto ma to netrápi ;-) inak grip je tiež super a to sa dobre predáva. Dáš človeku si chytiť foťák s ním a bez neho a je predaný ;-DDD . Je to všetko drahé, ale čo už keď sme sa dali na túto cestu
ked sa naserem tak z tej cesty zidem. Grip som predsa mal, poznam jeho vyhody, ale neviem ci ho mam znova vlacit. Je to hlavne na machrovanie
vlastne to bolo vyhecovanie, nie rada. Este ma mozes vyhecovat na sb-900, ale myslim, si ze sa zaobidem aj bez neho
SB-900 má totálne luxusné ovládanie oproti napr. SB-600. Keď niekde beriem so sebou iba jeden blesk, tak práve kvôli ovládaniu vždy radšej zoberiem väčšiu 900-ku než malú 600-ku.
A to nehovorím o tom, že vyzerá profesionálnejšie :-)))
Canon EOS 40D alebo Nikon D90
PS. vieš že ja som pomerne objektívny človek
A to nehovorím o tom, že vyzerá profesionálnejšie :-)))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa