Fórum » O TECHNIKE

Sirokouhle predsadky - mate ukazky ??? oplati sa ?

psylo
2009-09-16 09:59:58+02
Zdravím Aké mate skúsenosti zo širokouhlými predsádkami na objektívy ? Mohli by ste mi/nám a ostatným čitateľom fóra poskytnúť nejaké ukážkové fotky alebo linky na fotky kde je použitá takáto predsádka na bežnom objektíve ? Mám Tamron 17-50mm a chcel by som kúpiť z www.gadgetinfinity.com širokouhlú predsádku 0.45x ä priemer 67 mm ) ale nemajú tam ukážkové foto. Viem, že sa to nevyrovná klasickému širokému objektívu, ale do toho momentálne nechcem investovať. Širokouhlé zábery potrebujem len na fotky interiérov, ktoré budú použité ako malé fotky na webe ( cca 500x 500 pixelov ) tam by aj nejaké optické chyby nemalo byť vidieť. Ďakujem

psylo
2009-09-16 10:00:09+02
Zdravím

Aké mate skúsenosti zo širokouhlými predsádkami na objektívy ? Mohli by ste mi/nám a ostatným čitateľom fóra poskytnúť nejaké ukážkové fotky alebo linky na fotky kde je použitá takáto predsádka na bežnom objektíve ?

Mám Tamron 17-50mm a chcel by som kúpiť z www.gadgetinfinity.com širokouhlú predsádku 0.45x ä priemer 67 mm ) ale nemajú tam ukážkové foto.

Viem, že sa to nevyrovná klasickému širokému objektívu, ale do toho momentálne nechcem investovať. Širokouhlé zábery potrebujem len na fotky interiérov, ktoré budú použité ako malé fotky na webe ( cca 500x 500 pixelov ) tam by aj nejaké optické chyby nemalo byť vidieť.

Ďakujem

2009-09-16 10:13:38+02
aky vyznam ma zdvojenie prispevku? formatovanie textu nie je dovod...inak tu druhu vetu si super napisal :o))

psylo
2009-09-16 10:51:50+02
Co rypes granko ? :-D no dal som to tam duplicitne lebo hore to hodilo text v kope cize je tazsie citatelny resp menej prehladny. Tu druhu vetu si nepochopil a predpokladam ze sa potrebujes tvarit mudro ze pisem ako hotentot ze? Lenze bolo to myslene tak ze mi - ako mne, nam ako mne aj mojmu znamemu to pomoze a ostatnym uzivatelom fora, chpisto ?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-09-16 11:10:24+02
Predsadky sa pouzivaju na kompaktoch, na zrkadlovkach sa menia objektivy! Amen, howgh!

2009-09-16 11:13:19+02
príspevok od: psylo
Co rypes granko ? :-D no dal som to tam duplicitne lebo hore to hodilo text v kope cize je tazsie citatelny resp menej prehladny. Tu druhu vetu si nepochopil a predpokladam ze sa potrebujes tvarit mudro ze pisem ako hotentot ze? Lenze bolo to myslene tak ze mi - ako mne, nam ako mne aj mojmu znamemu to pomoze a ostatnym uzivatelom fora, chpisto ?
ver mi, ze by si zistil, keby som rypal...nepotrebujem sa tvarit mudro a ani som ti nenapisal, ze pises ako hotentot...nedavaj mi preto slova do ust, kapisto? daj hlasovat, kolki pod zamenom ´nam´ pochopia forum ePhoto a kolki teba a tvojho kamosa :o) som zvedavy, kolkym uzivatelom fora pomoze vidiet fotky sirokouhlou predsazkou na beznom objektive, lebo si ju chcu kupit...iste si ju niekto kupi, lebo chce fotit take male fotky ako ty, a nie robit normalne sirokouhle foto aj ked s otaznou kvalitou...a zabudol si na opticke rozdiely medzi beznymi objektivmi bez pouzitia dalsieho otickeho clena vpredu...

IceDive1
2009-09-16 11:20:12+02
Ked som fotil nejaky interier a nemal som dostatocne siroky objektiv spravil som panoramu. Jednoduche, zadara a mozes z toho aj plagaty robit. :-)

IceDive1
2009-09-16 11:30:20+02
Este na ukazku ako to vyzera.

psylo
2009-09-16 13:26:11+02
IceDive1: dik za tip, vyzera to vlemi dobre, aky software si pouzil ?

IceDive1
2009-09-16 13:50:58+02
Pouzivam PT GUI Pro.
Chce to samozrejme trochu cviku pri foteni lebo kedze fotis zblizka moze mat problemy program zosit spravne fotky najma s predmetmi velmi blizko objektivu. Doporucujem nastudovat problematiku nodalneho bodu, resp. panoram. Aj tu na stranke vo fotoskole mas o tom dobre clanky.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()