Fórum » O TECHNIKE

Nabíjanie bat. eneloop?

Jozef Peniak
Jozef Peniak redakcia ephoto.sk 2009-09-16 14:40:26+02
Môžem nabíjať eneloopy aj v bežnej rýchlonabíjačke od GP ? práve som zakúpil 8Ks a nerád yb som ich poškodil :)

MajoC
2009-09-17 13:22:13+02
Jj,myslím,že to netreba nejako detailne rozoberať,podstatná je odpoveť na otázku v tejto téme a tá znie,áno,môžeš ich nabíjať v iných nabíjačkach.

2009-09-17 13:24:42+02
príspevok od: MajoC
Jj,myslím,že to netreba nejako detailne rozoberať,podstatná je odpoveť na otázku v tejto téme a tá znie,áno,môžeš ich nabíjať v iných nabíjačkach.
suhlas :-) ale rychlonabijanie jednoznacne neodporucame, lacnejsie je viacero sad akumulatorov :-)

MajoC
2009-09-17 13:30:05+02
príspevok od:
suhlas :-) ale rychlonabijanie jednoznacne neodporucame, lacnejsie je viacero sad akumulatorov :-)
To určite áno,myslím,že tu už bolo aj spomenuté.

compact
2009-09-17 15:07:24+02
Ja len napisem moju skusenost..... s kamaratom sme vzdy zastavali nabijacku ktore nabijaju pomaly...t.j. cca 12hodin co je nabijanie cca 1/10 prudu celkovej kapacity akumulatora (2000mAh baterka sa nabijala 200mA). Nedavno sme nakupili baterky z lidlu (hlavne vdaka ich lakavej cene) a tiez nabijacku z lidlu. Nakupili sme asi 4 sady bateriek a porovnavali. Jedna sada nabijana pomaly.... druha v lidl nabijacke nabita za cca 2 hodiny. Vysledok na nase prekvapenie ostal taky ze sada bateriek nabijana s lidl nabijackou vydrzala raz tolko ako sada nabijana pomalou nabijackou. Neviem uz co to bola za znacka ale je to nabijacka v hodnote cca 800sk... kupovana asi pred rokom..... takto sme sady odskusali asi 3x a vzdy baterky z lidl nabijacky vydrzali podstatne dlhsie. Inak aj tie baterky niesu na zahodenie... mozno porovnatelne s GP co mam a dokonca mi uz prekonali aj SANYO 2700mAh. K enelopom som sa zatial este nedostal tak neviem porovnat :)

2009-09-17 15:18:00+02
príspevok od: compact
Ja len napisem moju skusenost..... s kamaratom sme vzdy zastavali nabijacku ktore nabijaju pomaly...t.j. cca 12hodin co je nabijanie cca 1/10 prudu celkovej kapacity akumulatora (2000mAh baterka sa nabijala 200mA). Nedavno sme nakupili baterky z lidlu (hlavne vdaka ich lakavej cene) a tiez nabijacku z lidlu. Nakupili sme asi 4 sady bateriek a porovnavali. Jedna sada nabijana pomaly.... druha v lidl nabijacke nabita za cca 2 hodiny. Vysledok na nase prekvapenie ostal taky ze sada bateriek nabijana s lidl nabijackou vydrzala raz tolko ako sada nabijana pomalou nabijackou. Neviem uz co to bola za znacka ale je to nabijacka v hodnote cca 800sk... kupovana asi pred rokom..... takto sme sady odskusali asi 3x a vzdy baterky z lidl nabijacky vydrzali podstatne dlhsie. Inak aj tie baterky niesu na zahodenie... mozno porovnatelne s GP co mam a dokonca mi uz prekonali aj SANYO 2700mAh. K enelopom som sa zatial este nedostal tak neviem porovnat :)
porovnam to za teba, kedze pouzivam aj baterky z uvedeneho obchodu i Eneloop...na to, ze su za necele 4€/4ks, su perfektne...na Eneloopy nemaju, no su zase lepsie ako napr. GP-cky resp. Duracell-ky, ktore stoja 4€/kus...Mam este Varta Ultra, no lidlacke ich tiez predbehnu...To iste plati i pri alkalickych z Ikea-i, za cenu cca 3€/10ks nemaju konkurenciu co sa tyka vydrze i spolahlivosti...takze nie vzdy vyssia cena resp. lepsia znacka znamena aj vyssiu kvalitu...to su moje skusenosti z praxe, ktorymi som ´nakazil´ aj rodinu..hlavne segra sa vzdy stazovala na GP-cky, ze sa same vybijaju a nemala ziadne poriadne baterky...zasobil som ju alkalickymi i Eneloop a nevie si vynachvalit, aky je to rozdiel...

compact
2009-09-17 15:26:40+02
príspevok od:
porovnam to za teba, kedze pouzivam aj baterky z uvedeneho obchodu i Eneloop...na to, ze su za necele 4€/4ks, su perfektne...na Eneloopy nemaju, no su zase lepsie ako napr. GP-cky resp. Duracell-ky, ktore stoja 4€/kus...Mam este Varta Ultra, no lidlacke ich tiez predbehnu...To iste plati i pri alkalickych z Ikea-i, za cenu cca 3€/10ks nemaju konkurenciu co sa tyka vydrze i spolahlivosti...takze nie vzdy vyssia cena resp. lepsia znacka znamena aj vyssiu kvalitu...to su moje skusenosti z praxe, ktorymi som ´nakazil´ aj rodinu..hlavne segra sa vzdy stazovala na GP-cky, ze sa same vybijaju a nemala ziadne poriadne baterky...zasobil som ju alkalickymi i Eneloop a nevie si vynachvalit, aky je to rozdiel...
dik... na tie enelopy sa uz chystam akonahle ma tie terajsie zacnu zlostit :) Kazdopadne je dobre vediet ktore baterky este za cosi stoja.

2009-09-17 15:34:52+02
príspevok od: compact
dik... na tie enelopy sa uz chystam akonahle ma tie terajsie zacnu zlostit :) Kazdopadne je dobre vediet ktore baterky este za cosi stoja.
na zaciatku som si myslel, ze je to len dalsi marketingovy tah, no pravdou je, ze postaveny na realnom zaklade...v Rakusku som pouzival alkalicke Sony, lebo boli lacnejsie ako na Slovensku, tiez celkom dlho vydrzali...ale tu ich nekupim za 2x cenu...nasiel som si svoj kvalitne fungujuci standard a pokym sa bude dat, budem sa ho drzat...

MajoC
2009-09-17 17:56:20+02
Enelopy su myslím jediné batérie,ktoré sa predávajú nabité,pretože majú eliminované skoro na nulu samovybíjanie.Ja osobne mám s nimi dobré skúsenosti.

SalvadorD
2009-09-20 13:32:51+02
príspevok od:
ja Eneloop-y nabijam v nabijacke, ktora ma nabijaci prud 450mA...znacka nie je podstatna...vacsi prud do nich nechcem dat, lebo som skusal nabijat prudom 4,5A a je sice pravda, ze to rychlo nabije, no zivotnost ide drasticky dole...takze radsej pomenej a dlhsie mi vydrzia...aj ked za tie 2,5€/kus nie je vela...
Prosim ta KDE???si ich(ENELOOP)kupil kus za 2.5€.Chcem si ich kupit ale najlacnejsie co som nasiel su za 18€ 4x.Ak je to e-shop to si musim priratat nasu PREDRAZENU Postu a skoncim na cene 20€.Za skoru odpoved DAKUJEM

2009-09-20 14:37:50+02
príspevok od: SalvadorD
Prosim ta KDE???si ich(ENELOOP)kupil kus za 2.5€.Chcem si ich kupit ale najlacnejsie co som nasiel su za 18€ 4x.Ak je to e-shop to si musim priratat nasu PREDRAZENU Postu a skoncim na cene 20€.Za skoru odpoved DAKUJEM
za tu cenu mas 8ks :o) na Slovensku to urcite nebolo...hladaj dalej, iste najdes :o))

SalvadorD
2009-09-20 17:26:26+02
príspevok od:
za tu cenu mas 8ks :o) na Slovensku to urcite nebolo...hladaj dalej, iste najdes :o))
VZDAVAM sa doposial som nic nenasiel lacnejsie ako 1x za 3.5€.POMOOOOOC prosim

2009-09-20 17:40:37+02
VZDAVAM sa doposial som nic nenasiel lacnejsie ako 1x za 3.5€.POMOOOOOC prosim
ja mam 3 obchody, kde nakupujem...teda s ´nasim´ shopom 4 :o) z toho je len jeden zahranicny...a je to najvacsi aukcny porta na svete hlavne jeho anglicka stranka...tam to najdes :o)) nebolo to tazke, casto som o tom pisal...

SalvadorD
2009-09-20 17:55:02+02
ak dobre rozumiem tak to je eba.........y.......c...o........u...k

2009-09-20 18:07:45+02
ak dobre rozumiem tak to je eba.........y.......c...o........u...k
myslim, ze to bolo z mojho prispevku jasne :o))

SalvadorD
2009-09-20 18:35:02+02
príspevok od:
myslim, ze to bolo z mojho prispevku jasne :o))
Vielen Dank

2009-09-20 18:42:35+02
Vielen Dank
bitte

wilson
2009-10-14 16:23:08+02
nechcem zakladat nove vlakno ale chcem sa opytat ci sa da na svk zohnat nabijacka Voltcraft IPC-1L inde ako u conrad.sk pocul som ze maju dost dlhe dodacie lehoty, lebo to objednavaju z nemecka.....

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2009-10-15 21:09:27+02
inde som to popravde nenašiel..
:(

fericqo
2009-10-15 21:13:46+02
Osobne rychlonabijacku nepouzivam, lebo to dost nic baterky. Mam viacero sad bateriek a pripravim si ich tesne pred tym ako ich potrebujem.

tomasqo
2010-11-22 16:08:54+01
príspevok od: wilson
nechcem zakladat nove vlakno ale chcem sa opytat ci sa da na svk zohnat nabijacka Voltcraft IPC-1L inde ako u conrad.sk pocul som ze maju dost dlhe dodacie lehoty, lebo to objednavaju z nemecka.....
http://www.megafoto.sk/Voltcraft/ipc-1l-nabijacka

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()