Dobrý deň, chcem poprosiť o radu. Už dlhšiu dobu uvažujem o kúpe vodotesného fotoaparátu. Pokiaľ viem tak na našom trhu je momentálne päť značiek: Canon Powershot D10; Panasonic DMC FT1; Pentax Optio W80; Fujifilm Finepix Z33WP a Olympus má tri modely - mju Tough 8000 a 6000(resp. nový model 6010) a mju 550 WP.
Hľadám niečo kvalitnejšie, aby boli z toho pozerateľné fotky z dovolenky pri mori a tiež v zime na lyžovačke. Vážnejšie uvažujem nad Olympus mju 8000 a Pentax W80. Ale nie je to výhradná voľba, nechám si poradiť.
Ďakujem za vaše názory.
P.S.: Nenašla som podobnú tému, možno som len zle hľadala tak už existuje poprosím link. Dik
pozri si test magazin co chodi na STV, tusim vcera alebo predvcerom tam mali prave v teste podvodne fotaky, vyhral Canon a Panasonic typ si nepamatam...
Najlepsie vysli Canon D10 a Panasonic, ale kedze ziadny nepodporuje RAW co je pod vodou nutnost, najlepsie riesenie je asi Canon S90 + puzdro + externy blesk. Uz to mam objenane a ked sa k nemu dostanem tak spravim aj recenziu. Kedy to bude je otazka, lebo zasobovanie Canonu je podobne na ake sme boli zvyknuty za socializmu (poradovniky s neurcitym casom dodania).
cena? nieze by som momentalne na to mal, ale mam v hlave par napadov, kde taky gear bude potrebny :)
pripadne nerozmyslal si nad tym, ze ho budes prenajimat? takych 30-40eur na den by mi nebolo luto dat... :)
Asi si sa neunuvala pozriet test, na ktory som Ti poslal link, tam testovali aj Pentax, ´nebol najhorsi zo skupiny, ale horsi ako jeho vlastny predchodca W60´
Ten test som si prečítala a viem je W60 bola lepšie hodnotená. Ale ja som sa pýtala na skúsenosti alebo či niekto nepozná kto má tento fotoaparát...
Známy má Olympus 1030 a veľmi si ho pochvaľoval aj fotky som videla a sú pekné. Na Pentaxe ma láka video v HD kvalite a jeho cena.
Ahojte, chcela by som Vas poprosit o radu. Kamaratka zhana vodotesny fotoaparat, zaujal ju Nikon Coolpix AW100. Co si o nom myslite? Viete pripadne pordit nejaku lepsiu alternativu? Hovorila, ze by chcela aby to bol maly fotoaparat, najlepsie s hladacikom, a aby mu nevadilo vlhko, petoze jej sucasny vypovedal sluzbu ked bola na dovoleke v skleniku. Vopred diky moc!
Ahojte, chcela by som Vas poprosit o radu. Kamaratka zhana vodotesny fotoaparat, zaujal ju Nikon Coolpix AW100. Co si o nom myslite? Viete pripadne pordit nejaku lepsiu alternativu? Hovorila, ze by chcela aby to bol maly fotoaparat, najlepsie s hladacikom, a aby mu nevadilo vlhko, petoze jej sucasny vypovedal sluzbu ked bola na dovoleke v skleniku. Vopred diky moc!
... inac ta "dovolenka v skleniku" ma zaujala? To akoze pestuje papriky a si ich foti?
Vodotesný fotoaparát
... ale ako pises, moze s nim byt vela zabavy. len si treba urcit priority : zabava alebo fotenie?
;-)))
atomiqus - to som prečítala
maciakba - test magazín som videla ale nemali tam Pentax
A ja mam fotoaparát, myslím si že je celkom schopný, ale teraz hľadám niečo malého čo je vodeodolné...
zatiaľ dik za info :)
Najlepsie vysli Canon D10 a Panasonic, ale kedze ziadny nepodporuje RAW co je pod vodou nutnost, najlepsie riesenie je asi Canon S90 + puzdro + externy blesk. Uz to mam objenane a ked sa k nemu dostanem tak spravim aj recenziu. Kedy to bude je otazka, lebo zasobovanie Canonu je podobne na ake sme boli zvyknuty za socializmu (poradovniky s neurcitym casom dodania).
btw : mam na predaj G10 + WP28 ;-)
a k tomu raw ... ano nutnost, ale ako pre koho ... pre teba ano, pre mna ano ...
pripadne nerozmyslal si nad tym, ze ho budes prenajimat? takych 30-40eur na den by mi nebolo luto dat... :)
http://www.dpreview.com/reviews/Q209waterproofgroup/page7.asp
Známy má Olympus 1030 a veľmi si ho pochvaľoval aj fotky som videla a sú pekné. Na Pentaxe ma láka video v HD kvalite a jeho cena.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa