Zdravim vsetkych umelcov fotografie. Mam zrkadlovku Nikon D70 a pomaly sa ucim na nej robit,je to naozaj rozdiel ako s klasickym digitalom. Chcem sa spytat,ci mi niekto nevie poradit,ked mam nastaveny rezim auto a vypnem blesk,objekty su rozmazane. Resp.ako fotit objekty bez blesku aby boli ostre? Dakujem za info a ospravedlnujem sa za amatersku otazku :}}
Inak prosim ta nepouzivaj AUTO na DSLR... Uz Ak tak program P... v P-cku si mozes nastavit ISO, WB a podobne vecicky na ktore prides ak budes usilovne skumat a ucit sa...
K tvojmuprooblemu: neviem ako sa ti podarilo vypnut blesk na AUTOmatike no problem bude v nedostatku svetla... Takze program P a ISO skusaj zvysovat az kym to nebude pre teba dost ostre... Pocitaj stym: vacsie ISO = vacsi digitalny sum...
ak vies, kde ti to ukazuje vypocitany cas expozicie (v hladaciku nalavo), tak pri statickych objektoch by si tam mal mat aspon 1/60 (nikon to pise ako 6o). Treba pridat iso a odclonit objektiv, ak je menej svetla. spravny rezim na toto je A (na zeleny obdlznik ti radim co najskor zabudnut). Tieto zakladne info su aj v pouzivatelskom manuali, urcite si ho precitaj.
a posledna rada, uz sa tu prosim nic z tychto zakladnych veci nepytaj, na nete je toho kvantum a ten odkaz od RadoT urcite pouzi. Ja som tie clanky precital vsetky mesiac na to, co som si kupil prve zrkadlo :)
Opakujem STATIV! Je to najjednoduchsie riesenie, ktore vyzaduje len nan priskrutkovat fotoaparat. Pretoze jedina ina rada, ktora pomoze, je nastudovanie zakladov fotografie. Ale to vie autor temy asi aj sam, ze ma v tomto nedostatky. Bohuzial to ale isty cas trva, kym sa prejavia prve vysledky, stativ funguje ihned.
Dodávam, treba ešte fotiť len veci, ktoré sa nehýbu. Ak máš rozmazané fotografie z poslednej diskotéky,m kde si chcel zachytiť atmosféru, tak ani ten statív nemusí pomôcť, ozaj len študovať :-)))
NIKON D 70,prve problemy
Inak prosim ta nepouzivaj AUTO na DSLR... Uz Ak tak program P... v P-cku si mozes nastavit ISO, WB a podobne vecicky na ktore prides ak budes usilovne skumat a ucit sa...
K tvojmuprooblemu: neviem ako sa ti podarilo vypnut blesk na AUTOmatike no problem bude v nedostatku svetla... Takze program P a ISO skusaj zvysovat az kym to nebude pre teba dost ostre... Pocitaj stym: vacsie ISO = vacsi digitalny sum...
PS: Ucit sa, ucit sa, ucit sa...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa