Fórum » O TECHNIKE

aky objektiv? canon 500d

ingrid.kaj
2009-09-25 22:55:34+02
ahojte! po velkom premyslani, som sa rozhodla kupit si canon eos 500d. len.. neviem aky objektiv k tomu: - EF-S 18-200mm 3.5-5.6 IS - EF-S 18-55mm IS und EF-S 55-250mm IS alebo daky iny? fotim vsetko, hlavne vonku, blizke aj daleke objekty. vdaka za radu

jake
2009-09-25 22:59:12+02
a ten fotoaparat uz mas? .. ak hej tak si k nemu vezmi 18-200, to mass na vsetko ako kompromis a potom dokupuj len pevne skla. Kedysi som to tak mal tiez a bol som spokojny. Taky velky zoom sice nikdy nebude dokonaly ale ako univerzalne sklo je to super a koniec koncov potom si k nemu mozes dokupovat pevne skla co uz je teda ine kafe bejby

ingrid.kaj
2009-09-25 23:12:17+02
príspevok od: jake
a ten fotoaparat uz mas? .. ak hej tak si k nemu vezmi 18-200, to mass na vsetko ako kompromis a potom dokupuj len pevne skla. Kedysi som to tak mal tiez a bol som spokojny. Taky velky zoom sice nikdy nebude dokonaly ale ako univerzalne sklo je to super a koniec koncov potom si k nemu mozes dokupovat pevne skla co uz je teda ine kafe bejby
nie, este ho nemam kupeny.. len vybrany. rozhodovala som sa medzi PENTAXOM k20d alebo tymto canonom. vyhral canon, len ten objektiv ma trapi. a stale neviem. chcem mat pohodlie pri foteni, cize ten 18-200 by bol dobry, ale chcem mat aj krasne fotky.

jake
2009-09-25 23:15:59+02
príspevok od: ingrid.kaj
nie, este ho nemam kupeny.. len vybrany. rozhodovala som sa medzi PENTAXOM k20d alebo tymto canonom. vyhral canon, len ten objektiv ma trapi. a stale neviem. chcem mat pohodlie pri foteni, cize ten 18-200 by bol dobry, ale chcem mat aj krasne fotky.
krasne fotky budes mat ale nikdy nie ako s pevnym sklom alebo kratsim zoomom. Inac neboj sa kludne kupit to sklo, mas naozaj velky komfort fotenia a nemusis ho vlastne ani davat dole. Na kvalitativne vyssie naroky si postupne dokup pevnu 50 a 105 s vysokou svetelnostou a budes spokojna. Kedysi som isiel tymto postupom a vsetko bolo super. Canon a Nikon je inac cesta na istotu, nemas co pokazit.

ingrid.kaj
2009-09-25 23:20:35+02
krasne fotky budes mat ale nikdy nie ako s pevnym sklom alebo kratsim zoomom. Inac neboj sa kludne kupit to sklo, mas naozaj velky komfort fotenia a nemusis ho vlastne ani davat dole. Na kvalitativne vyssie naroky si postupne dokup pevnu 50 a 105 s vysokou svetelnostou a budes spokojna. Kedysi som isiel tymto postupom a vsetko bolo super. Canon a Nikon je inac cesta na istotu, nemas co pokazit.
takze najlepsie by bolo keby som si kupila dva extra objektivy? treby mi to vysvetlit, lebo uz dlho vaham a nechcem kupit blbost. keby si sa mal ty rozhodnut, z hladiska skusenosti, kupil by si si tie 18-55 a 55-250?

jake
2009-09-25 23:29:16+02
takze najlepsie by bolo keby som si kupila dva extra objektivy? treby mi to vysvetlit, lebo uz dlho vaham a nechcem kupit blbost. keby si sa mal ty rozhodnut, z hladiska skusenosti, kupil by si si tie 18-55 a 55-250?
ak sa pytas co by som spravil ja tak rozhodne by som nekupoval tie dva objektivy. zalezi kolko mas k dispozicii financii, ale osobne a co aj poznam vela skusenejsich fotografov tak vsetci fotia s pevynimi sklami, ziaden zoom. Na fotkach to potom aj dost vidiet, akykolvek kvalitny zoom sa nedokaze zrovnat s pevynm ohniskom. Preto by som Ti poradil naozaj si kupit ten Canon 500D s objektivom 18-200 a k nemu dokupit toto:
1. http://www.megafoto.sk/Canon/ef-50mm-f/1.4-usm
2. http://www.megafoto.sk/Canon/ef-100mm-f/2.8-macro-usm
To samozrejme postupne, naraz je to dost. Osobne si som dokupoval len podla moznosti tie pevne stale ohniska a pri beznom foteni fotil s 18-200-kou. Objektivy si mozes dokupit take, co Ta bude bavit vo foteni najviac a podla toho si aj vybrat vhodne ohnisko. Osobne fotim skoro stale s pevnymi sklami ale ked kdesi idem tak vtedy pouzivam zoomy. Ak to ma ist ale na tlac vacsich fotiek alebo potrebujem vysoku kvalitu tak tie pevne skla su jednoznacne moj favorit.

Strhak
2009-09-25 23:38:03+02
čo ja viem, ja by som sa pozrel aj po niečom takomto EF-S 15-85mm f/3,5-5,6 IS USM, cena je tam už síce trochu väčšia ale budeš mať kvalitný objektív na takmer všetky situácie. Potom už len dáke tele, pevné sklo a máš vystarané ;-)

ingrid.kaj
2009-09-25 23:38:20+02
ak sa pytas co by som spravil ja tak rozhodne by som nekupoval tie dva objektivy. zalezi kolko mas k dispozicii financii, ale osobne a co aj poznam vela skusenejsich fotografov tak vsetci fotia s pevynimi sklami, ziaden zoom. Na fotkach to potom aj dost vidiet, akykolvek kvalitny zoom sa nedokaze zrovnat s pevynm ohniskom. Preto by som Ti poradil naozaj si kupit ten Canon 500D s objektivom 18-200 a k nemu dokupit toto:
1. http://www.megafoto.sk/Canon/ef-50mm-f/1.4-usm
2. http://www.megafoto.sk/Canon/ef-100mm-f/2.8-macro-usm
To samozrejme postupne, naraz je to dost. Osobne si som dokupoval len podla moznosti tie pevne stale ohniska a pri beznom foteni fotil s 18-200-kou. Objektivy si mozes dokupit take, co Ta bude bavit vo foteni najviac a podla toho si aj vybrat vhodne ohnisko. Osobne fotim skoro stale s pevnymi sklami ale ked kdesi idem tak vtedy pouzivam zoomy. Ak to ma ist ale na tlac vacsich fotiek alebo potrebujem vysoku kvalitu tak tie pevne skla su jednoznacne moj favorit.
dakujem, idem pozriet tie stranky co si mi poslal. este raz vdaka..

jake
2009-09-25 23:39:24+02
nemas zac, rad som ti pomohol, ak nieco sa chces spytat tak mi kludne napis postu

Daniel.U
2009-09-25 23:45:20+02
pytas sa nepraveho, ten ma snad najvacsiu vybavu na ephoto a nevie sa dokonale vzit do tvojej situacie :-)) Aby sme ti vedeli lepsie poradit, bolo by dobre vediet co budes fotit, rodinny stav, vek, po pripade ake mas s fotenim skusenosti ,-)) Napriklad si mozes dat fotku do profilu ,-)

conan7
2009-09-25 23:49:08+02
príspevok od: Strhak
čo ja viem, ja by som sa pozrel aj po niečom takomto EF-S 15-85mm f/3,5-5,6 IS USM, cena je tam už síce trochu väčšia ale budeš mať kvalitný objektív na takmer všetky situácie. Potom už len dáke tele, pevné sklo a máš vystarané ;-)
nemyslel si náhodou na 17-85 f4-5,6 is usm? :D mám jeden na predaj :D

Strhak
2009-09-26 00:41:07+02
príspevok od: conan7
nemyslel si náhodou na 17-85 f4-5,6 is usm? :D mám jeden na predaj :D
nie nemyslel, pekne čítaj, ja sa nemýlim ;-). Daj do Google a pozeraj si ho. Ak chceš objednám ti ho, ak by nestál toľko a bol by lacnejší aspoň o dve stovky tak by som ani neváhal a bral ho :-)

maTTo_corp
2009-09-26 09:08:07+02
nie nemyslel, pekne čítaj, ja sa nemýlim ;-). Daj do Google a pozeraj si ho. Ak chceš objednám ti ho, ak by nestál toľko a bol by lacnejší aspoň o dve stovky tak by som ani neváhal a bral ho :-)
TTTTTY by si bral EF-S???!!!!!!! fuha tu sa dejú veci :D

Strhak
2009-09-26 11:28:13+02
príspevok od: maTTo_corp
TTTTTY by si bral EF-S???!!!!!!! fuha tu sa dejú veci :D
ak by bol o dve stovky lacnejší tak asi aj hej, celkom šikovné sklo ;-)
PS. to nič na tom nemení že čakám na nový 24-70 f/2,8 L IS USM ;-))))

maTTo_corp
2009-09-26 11:31:17+02
nooooo...tak toto je predsa iná káva...:)))))) úprimne závidím...u mňa tie vysnívané sklá dlho ostanú len v tejto rovine...:D

Strhak
2009-09-26 11:35:05+02
príspevok od: maTTo_corp
nooooo...tak toto je predsa iná káva...:)))))) úprimne závidím...u mňa tie vysnívané sklá dlho ostanú len v tejto rovine...:D
čakám kedy ho oficiálne uvedú na trh a na prvé testy a kupujem buď to nové alebo ten súčasný model ;-)

roben
2009-09-26 16:25:00+02
tez predavam 17-85..cem vymenit za 17-40L

javelin
2009-09-26 17:02:16+02
Som tu dlho nebol...:))))) a hned zaujímavé vlákno.....

maTTo_corp
2009-09-26 17:12:19+02
príspevok od: javelin
Som tu dlho nebol...:))))) a hned zaujímavé vlákno.....
mal som nutkanie napísať, že je veľmi dôležitý fakt, že to pôjde na 500d.....:)))) ale som si zahryzol do klavesnice :)

conan7
2009-09-26 23:31:11+02
jaaaj anoooo to je ten vynovený model už viem viem, kua tak som sa potešil že aspon raz v živote si sa pomýlil, že teraz ťa mám, že som normálne prestal ďalej rozmýšlať :/

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()