Fórum » O TECHNIKE

Joby Gorillapod

stokinger
stokinger 2009-09-27 11:44:59+02
Zdravím, som začínajúci fotograf, a premýšľam nad statívom, chcem ho používať hlavne na makro ale samozrejme aj na krajinky a na ostatné príležitosti, našiel som tohto drobca a vzhľadom na jeho rozmery a možnosti mi príde ako dobrá voľba...máte s ním niekto skúsenosti, je to dobrá voľba??? poprípade by som popsrosil o rady v tejto oblasti ďakujem moc krát, príjemnú nedeľu

2009-09-27 23:09:14+02
príspevok od: stokinger
zabúdate na to že chcem nieco na makro...cize nejaky mini statív, teda ak je to dobrá voľba... Velbom šerpa sa mi na makro zdá byť príliš veľký alebo sa milim??
chces fotit makro...no to neznamena, ze fotografovany objekt bude pri zemi resp. v malej vyske...

2009-09-27 23:11:56+02
a este jedna vec - pises, ze ho chces pouzivat aj na krajinky a ine veci...ak budes mat niekde krasnu luku, kde bude metrova trava, ako ju odfotis, ked budes mat maly stativ a ziadne vyvysene miesto?

stokinger
2009-09-28 00:00:10+02
zo statívom chcem fotit hmyz v lese...za slabsich svetelných podmienok...chrobáky a podobné veci, na lúke pri dosttku svetla statív nahradí krátky exp. čas...

IceDive1
2009-09-28 00:06:42+02
zo statívom chcem fotit hmyz v lese...za slabsich svetelných podmienok...chrobáky a podobné veci, na lúke pri dosttku svetla statív nahradí krátky exp. čas...
Len ci ti tam ten hmyz bude pozovat pocas toho dlhsieho casu. Nehovorim ze stativ netreba ale mozno by ti skor pomohol systemovy blesk s moznostou odpalenia mimo tela. Tam bude ale zase problem cenovy limit.

stokinger
2009-09-28 00:10:20+02
no chrobáky nezvykmú byť veľmi plaché, tie sa dajú celkom a občas pri pomalých pohyboch aj plachý hmyz pózuje a dá sa k nemu priblížiť...

Strhak
2009-09-28 00:13:36+02
no chrobáky nezvykmú byť veľmi plaché, tie sa dajú celkom a občas pri pomalých pohyboch aj plachý hmyz pózuje a dá sa k nemu priblížiť...
no jedine ak im cestičku natrieš kanagonom, vtedy budú fest pomalé to máš pravdu ;-)))

maTTo_corp
2009-09-28 08:57:33+02
príspevok od: Strhak
no jedine ak im cestičku natrieš kanagonom, vtedy budú fest pomalé to máš pravdu ;-)))
...to nieje zlý nápad :) kanagon je vhodný na makro a pomôže aj keď nevieš ako našteľovať modelku a kde jej dať ruky :))))))))

stokinger
2009-09-28 12:28:58+02
no tie vážky čo som fotil a aj motýle v mojej galerke sú fotené seťákom a priblížil som sa k nim objektívom na cca 20cm... a myslím že motýle a vážky sú podstatne plachejsie ako iný hmyz... ale ,,možno,, sa mýlim:):):)

Don Martinello
2009-09-28 16:00:34+02
OK tak dajme tomu ze gorillapod nie ale co tak tento Velbon CX-460 miny, použitie som už spominal mate s nim niekto skusenosti???je vhodný alebo nie???
Ahoj Stokinger. Vo fotografii plati stare zname ´stativ sa kupuje na dvakrat´ :). Najskor si kup nieco lacne(jsie), povezme ten CX-460 alebo o cosi drahsi Sherpa 250R a nejaky cas stativ pouzivaj kym dojdes presne na to, co od necho potrebujes. No a potom si taky kupis. Ake jednoduche :).

maTTo_corp
2009-09-28 18:31:55+02
ja som práveže počul, že statív sa kupuje raz a na celý život....aké jednoduché..;))))

2009-09-28 18:49:34+02
príspevok od: maTTo_corp
ja som práveže počul, že statív sa kupuje raz a na celý život....aké jednoduché..;))))
ano, kupuje sa raz, ale to zistis az vtedy, ked ho kupis 2x...lebo prvykrat nemas dost penazi na jeho kupu, nevyznas sa a druhykrat si hovoris, preco som prvykrat nedosporil a nekupil poriadne, lebo ten prvy aj tak predavam a so stratou :o))

maTTo_corp
2009-09-28 18:52:02+02
príspevok od:
ano, kupuje sa raz, ale to zistis az vtedy, ked ho kupis 2x...lebo prvykrat nemas dost penazi na jeho kupu, nevyznas sa a druhykrat si hovoris, preco som prvykrat nedosporil a nekupil poriadne, lebo ten prvy aj tak predavam a so stratou :o))
...preto teraz sporím a nekupujem ;)...keď budem mať 100 a viac tak pravdepodobne až vtedy....viem čo od statívu chcem, viem ktorý statív to ponúka a viem tiež koľko stojí...:)

2009-09-28 18:57:59+02
...preto teraz sporím a nekupujem ;)...keď budem mať 100 a viac tak pravdepodobne až vtedy....viem čo od statívu chcem, viem ktorý statív to ponúka a viem tiež koľko stojí...:)
vidim, ze sa ucis rychlo...ale aspon usetris a neprerobis :o)

maTTo_corp
2009-09-28 19:04:26+02
príspevok od:
vidim, ze sa ucis rychlo...ale aspon usetris a neprerobis :o)
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/

:D:D

2009-09-28 19:10:24+02
ty si chodiaci priklad :o))

maTTo_corp
2009-09-28 19:16:08+02
príspevok od:
ty si chodiaci priklad :o))
skôr som študent tak nemám chuť platiť 2 krát...mňa tí ´bojovníci proti kríze´ neoblbnú ;) ...ale tá fotoškola je tiež dôvod prečo to tu mám rád...aspoň mám vo veciach jasnejšie...:)

2009-09-28 19:21:28+02
vsak to je jej hlavny ucel a preto tam kazdeho posielam :o))

maTTo_corp
2009-09-28 19:29:43+02
príspevok od:
vsak to je jej hlavny ucel a preto tam kazdeho posielam :o))
presne to je hlavný účel...a pre mňa hlavný dôvod prečo som tu nikdy nezaložil vlákno s nejakou otázkou ohľadom týchto vecí....samozrejme nič proti ostatným ale keď sa chce tak sa dá....a otázky typu ´veštecká guľa´ ani nespomínam...:)))

ešte k autorovi vlákna....už sa rozhodni ako ty chceš ale za tú cenu fakt len niečo z bazáru kúpiš...tak ako ti granko radil, nekupuj tie čo majú spojené nohy...keď už budeš mať niečo v ruke, vyskúšaj či to nie je moc labilné a ako drží aretácia....tak isto nech to má aspoň akú takú hlavu lebo keď ten statív bude o ničom tak to môžeš fotiť ďalej z ruky....alebo si proste došetri a máš pokoj..a zatiaľ môžeš fotiť niečo iné a bez statívu ;)))

Don Martinello
2009-09-28 19:58:59+02
No neviem od koho si taketo tvrdenie pocul, ale (nehnevaj sa) je to blbost jak dvere. Vyvoj stativov ide dopredu, ich zivotnost tiez nie je nekonecna a poziadavky cloveka sa casom menia.

Nikto netvrdi, ze stary stativ treba ´rychlo vyhodne predat´. V kreativnej fotografii sa stary stativ da vyuzit roznym sposobom, navyse, ked si clovek zacne budovat studio, hodi sa mu ako systemak. Tak naco predavat :D.

Strhak
2009-09-28 20:01:23+02
...to nieje zlý nápad :) kanagon je vhodný na makro a pomôže aj keď nevieš ako našteľovať modelku a kde jej dať ruky :))))))))
na modelky je najlepšie sekundové lepidlo, nič tak dobre nezlepí dve končatiny k sebe ako práve sekundové lepidlo ;-)

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()