ahojte mam canon 50D a nedari sa mi nacitat RAW vo photoshope. Adobe camera raw som taktiez skusal nahrat do photoshopu novsi ale problem to nevyriesilo. Viete mi poradit? Pripadne vam to s ktorou verziou ACR ide? dakujem
no problem tam vyrieseny nie je...tie ACR som tahal ale nerozchodil som to. Sice je v zozname 50D ale proste nejde mi to. Ak to niekomu ide alebo vie ze presne ktory ACR treba nech napise plz. ps:ide to vobec niekomu? ja mam PS CS4
no problem tam vyrieseny nie je...tie ACR som tahal ale nerozchodil som to. Sice je v zozname 50D ale proste nejde mi to. Ak to niekomu ide alebo vie ze presne ktory ACR treba nech napise plz. ps:ide to vobec niekomu? ja mam PS CS4
tak potom asi nevidim pre oci - napr. prispevok od Karola 23.07.2009 - 21:40 - Napokon to vyzera tak, ze to aj pojde. Dost ma prekvapuje, ze to dali aj do RAW 4.X, Myslel som, ze to nestihnu a bude to len v RAW 5.X..a dalsie, kde sa pise, ze musis mat CS4 a priamo aj na stranke vyrobcu je udavane, ze musim mat Camera Raw 5, ktora podporuje 50D, no nepodporuje CS3, cize musim mat CS4...co na tom nie je jasne, nechapem...
fuha rozchodil som to :-) pre tych co potrebuju help... treba stiahnut presne toto http://www.adobe.com/support/downloads/thankyou.jsp?ftpID=4582&fileID=4238 otvorit to a subor Camera raw.8bi nakopirovat do zlozky kde mate nainstalovany photoshop. u mna asi takto (Adobe\Adobe Photoshop CS4\Plug-Ins\File Formats)
no vidis, ze to ide, len treba trochu pohnut makovicou...inak pre 50D je Camera Raw 4.6, ktora podporuje CS3 alebo 5.5 urcena pre CS4...nic zlozite ani tazke...
Popravde povedane, mal som s EOS50 vs. PS CS4 ten isty problem. Skusal som vsetko mozne. Na tuto temu som, tu mal aj link a skusal som vsetko mozne, co mi bolo poradene. Nakoniec som zavolal som do Prahy do Adobe na technicku podporu. Chceli to vyriesit aktualizaciou, ale nepomohlo to. tak ma potom navigovali a stiahol som si nejaky softver zo stranky Adobe, tak to fachci. Myslim, ze je tiez dost podstatne ci mas legalnu verziu, alebo nie.
Popravde povedane, mal som s EOS50 vs. PS CS4 ten isty problem. Skusal som vsetko mozne. Na tuto temu som, tu mal aj link a skusal som vsetko mozne, co mi bolo poradene. Nakoniec som zavolal som do Prahy do Adobe na technicku podporu. Chceli to vyriesit aktualizaciou, ale nepomohlo to. tak ma potom navigovali a stiahol som si nejaky softver zo stranky Adobe, tak to fachci. Myslim, ze je tiez dost podstatne ci mas legalnu verziu, alebo nie.
hore som dal navod... sa mi to podarilo...je jedno ci mas original alebo nie :-) postup rovnaky. len ja som stahoval zly ACR :-(. Jano ale zaklad ze nam to uz ide :-)
hore som dal navod... sa mi to podarilo...je jedno ci mas original alebo nie :-) postup rovnaky. len ja som stahoval zly ACR :-(. Jano ale zaklad ze nam to uz ide :-)
Ja čo sa pamätám som ti sem niekedy hádam pred 2 mesiacmi dával nejaký návod, do ktorého PS má ísť ktoré ACR. Si to domotal, alebo to nakoniec bolo nejako inak?
Ja čo sa pamätám som ti sem niekedy hádam pred 2 mesiacmi dával nejaký návod, do ktorého PS má ísť ktoré ACR. Si to domotal, alebo to nakoniec bolo nejako inak?
vies co ja som vtedy snad stiahol vsetky ACR co boli na tom webe a proste to neslo. teraz som z haluze siel na ten web stiahol prvy acr co som videl a slo to...vtedy som tahal tusim 4.6 a 5.0...asi 5.5 este nebol neviem lebo s tymto to fici
preco ucit? treba dobre odfotit a potom len doostris, pripadne poriesit vyvazenie bielej, sytost, jas atd...
sak to keby som vedel doostrit...cez raw tam mam moznost ze clarity...ale nic viac a neviem kde vo fotosope to viac doostrim kedze snimky ktore su fajn nie su vzdy dokonale ostre
RAW format Canon 50D a adobe photoshop CS4
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=2557
http://www.adobe.com/products/photoshop/cameraraw.html
Tam najdes informaciu o podporovanych zariadeniach a aj si stiahnes doplnok.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa