Fórum » O TECHNIKE

Filtre pre ČB fotografiu

FilipMino
2009-09-29 22:40:28+02
Zdravím vás....môže mi niekto poradiť ohľadom výberu farebných filtrov pre čiernobielu fotografiu, ich použitie - pri krajine, portrétoch....vopred ďakujem za rady

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-09-29 22:52:18+02
Na digital nepotrebujes ziadne, na film hlavne krajinarske: zeleny, oranzovy, cerveny. Jednoduche pravidlo filter urcitej farby rovnaku farbu zosvetli, farbu z opacnej casti farebneho kruhu stmavy. Cim vyraznejsia farba, tym vacsi efekt.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-09-29 22:56:34+02
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/ciernobiela-fotografia/cb-fotografia-digitalne/

danyha
2012-01-20 11:09:17+01
Prosím Vás o radu.Uvažujem trochu experimentovať s čb fotografiou. Po prečítaní tohto článku som sa rozhodol zadovážiť si farebné filtre. Zaujímala by ma kvalita farebných filtrov od jednotlivých výrobcov. Na ebay.com je nespočetné množstvo (no name) filtrov ktorých cena je podstatne nižšia ako nových od svetoznámych výrobcov. Je rozdiel pri použití kvalitného a menej kvalitného (úplne lacného) filtra zrejmá. Ak áno v čom?

transporti686
2012-01-20 11:46:49+01
príspevok od: danyha
Prosím Vás o radu.Uvažujem trochu experimentovať s čb fotografiou. Po prečítaní tohto článku som sa rozhodol zadovážiť si farebné filtre. Zaujímala by ma kvalita farebných filtrov od jednotlivých výrobcov. Na ebay.com je nespočetné množstvo (no name) filtrov ktorých cena je podstatne nižšia ako nových od svetoznámych výrobcov. Je rozdiel pri použití kvalitného a menej kvalitného (úplne lacného) filtra zrejmá. Ak áno v čom?
pri digitále ak robíš prevod do ČB farebné filtre nepotrebuješ, ak fotíš na film tak áno. Kvalita filtrov veľmi často ide ruka v ruke s cenou. Lacné menej kvalitné filtre môžu viac degradovať obraz, robiť viac odleskov, rýchlejšie sa poškriabu atď..........ak chceš ísť do noname filtrov tak ti neostáva nič iné ako ich sám vyskúšať alebo nájsť niekoho, kto ich otestoval a porovnal s inými, známe značky majú viacero porovnaní na internete, čiže človek si vie skôr zistiť skúsenosti s nimi.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()