Zdravim kolegovia. Potreboval by som poradit vsetko ohladne SKENEROV na FILM. Vase osobne skusenosti, postrehy, nazory, ceny. Vopred velmi pekne dakujem.
Canoscan 8800F mam tiez .. nieje to ziadna slava,sumi totiz /nie zas tak vazne/, ale cert ber za tie peniaze, ze ano, a k diakom,tych par co som mal v ruke som musel rozobrat ocistit /prach atd/ a naskladat po jednom do ´kinofilmoveho ramiku´ a bolo .. zvitkovy film potesi, mam otestovanu ´tenku sklenenu dosku s zvysenym gumenym okrajom´ a pod tym film, da sa .. na 6x6 abo 6x9 je to mile - az do okraju, vlastne 7cm pas ..
Pre beznu amatersku kvalitu je uspokojujuci kvalitbny plosny skener s dianastavcom. Ale ak chces vymackat z filmu maximum, potrebujes specializovany kinofilmovy (ak mas stredny format, tak stredoformatovy) skener s densitou nad 4,2 (potrebne na diapozitivy). Napr. Nikon Coolscan V, alebo secondhandovu Minoltu 5400, najlepsie verziu II. Nikon ma podla mna lepsie ovladace a hlavne Minolta uz nefunguje pod Vistou a Win 7.
Minolta uz nefunguje pod Vistou a Win 7 budem ti musieť protirečiť. Minolta funguje úplne v pohode aj pod Win 7 nedávno som kúpil Minoltu Dimage Scan Dual II a šlape aj pod Win 7
Skener ma malu densitu 3,4. To staci mozno na negativy, ale na diapozitivy treba 4,2.
vuescan pripadne silverfast dokaze manipulovat backlight, takze Dmax straca zmysel. proste ti to naskenuje ako HDR cez viacnasobnu expoziciu ale je pravda ze som to neskusal, V500 co som testoval to nepodporoval.
Hracka vhodna na to, aby si urobil nahlady pre archiv, alebo to dal na web. Nie je to dobre ani na tlac fotiek ani ich archivaciu.
Mozem sa opytat ako si to myslel? Myslis tym, ze skeny niesu vhodne na tlac ani na archivaciu pre pripadnu tlac v buducnosti? Ak som to zle pochopil tak sorry...... teraz pozeram, ze si asi chcel reagoval na Jakea? Totizto zo skenov mam krasne vytlacky
Zdravim kolegovia. Potreboval by som poradit vsetko ohladne SKENEROV na FILM. Vase osobne skusenosti, postrehy, nazory, ceny. Vopred velmi pekne dakujem.
My máme v práci scaner EPSON na 35 mm film. Osobne som ešte film v tom nemal ale čo sa týka scanu ostatných vecí ´´fičí´´ dobre...
SKENER NA KINOFILM
budem ti musieť protirečiť. Minolta funguje úplne v pohode aj pod Win 7 nedávno som kúpil Minoltu Dimage Scan Dual II a šlape aj pod Win 7
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa