nooo...ono je to tazka otazka....canon treba priclonit aspon na 1,8 aby si mal ostrost ako britva :) sigma je ostrejsia na plnu dieru...ale je to sigma...je drahsia....a ma aj vacsi zavit....67 tusim....takze asi skor ten canon :) btw...ako niekto napisal ze je to excelentne sklo od f/2 vyssie so specialnou funkciu soft focus na clone f/1,4 :) myslim ten canon :) sam vlastnim a plna spokojnost
este, ze mas vsetko od Canona :-) Ved zalezi aj aku kupis. Ja mam dve a tie su fajn, pred tym som mal najlacnejsi objektiv od Sigmy a ten bol strasny
tu nejde o to čo mám alebo nie, nebudem tu riešiť ako si to myslel...:) len som narážal na poruchovosť a ´povesť´ firmy...tak ako každá firma majú dobré aj horšie sklá len ich problém je inde ak mi rozumieš...treba mať skrátka šťastie na kus...ale viem aj o takých čo majú komplet sigma výbavu vrátane blesku a v pohode...:)
len som srandoval :-) Snad u pevneho skla to stastie na kus je vyssie. Okrem toho to stastie musis mat aj u Tamrona a ako sa tu vselikde pise aj u canona. Zrejme najviac sa musus modlit ked ides kupovat svetelny zoom a najmenej ked pevne ohnisko. Mna to tiez stve, ze chces nejaky objektiv a naskrabanim penazi este nemas zaruku, ze dosiahnes co si chcel
k teme, ja mam 50/1.4 usm a 100/2.8 macro usm. Obe spica, doporucujem. uz je len na tebe ci das prednost macru alebo vsetrannemu sklu :) btw, cakam na prve slusne recenzie a ak to dopadne dobre tak asi kupim nove macro od canonu :)
k teme, ja mam 50/1.4 usm a 100/2.8 macro usm. Obe spica, doporucujem. uz je len na tebe ci das prednost macru alebo vsetrannemu sklu :) btw, cakam na prve slusne recenzie a ak to dopadne dobre tak asi kupim nove macro od canonu :)
!!!!!!!!!!!! Ospravedlnujem sa, omylom som napisal tento pripevok k inej teme !!!!!!!!!!!
Toto je asi jedine sklo od Sigmy ktore by som pustil do bytu :)
Tu su nejake samples porovnane s Nikkorom 50mm.
http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1030&thread=33198700
Ktorý objektív kúpiť
Je to super sklo !
Tu su nejake samples porovnane s Nikkorom 50mm.
http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1030&thread=33198700
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa