Zdravím!
Absolútny začiatočník by chcel poradiť, aký fotoaparát by bol vhodný na fotenie zvierat. Tak nejako som sa po niečom začala obzerať a veľmi sa mi páči Sony Alpha DSLR-A330L. Ale neviem. Chcela by som niečo výkonnejšieho, ale zasa nie rovno profesionálny fotoaparát, pretože sa musím vtesnať do rozpočtu. Bola by som veľmi vˇačná, keby ste mi mohli niekto poradiť.
na fotenie zvierat nevyhnutne potrebujes fotak s rychlostou snimania aspon 6 obr/s a dobry vykon pri ISO okolo 1000 (kvoli kratkym casom) - takze Ti zostava na vyber z poloprofi aparatov, zlata stredna cesta. Ja osobne by som vyberal medzi Canon 50D (popripade novy 7D) alebo nikon D300s. K tomu potrebujes urcite objektiv s ohniskom aspon 400, canonu je to 100-400, u nikonu 80-400. Tu kludne mozes vziat aj Sigmu 80-400 (je vcelku fajn), popripade pevne ohnisko 300/f2,8 ak dovolia financie. Fotenie zvierat a sportu je co sa tyka potreby techniky asi najdrahsia zalezitost. Ak nieco chces vediet, tak sa spytaj.
ja by som vedel poradit, treba vojst do najblizsieho nakupneho domu, kde sa nachadza datart alebo nay a tam ist a spytat sa predavaca tuto istu otazku. Potom vybrat nieco z jednej z tych peknych sklenych skriniek. A hlavne aby to malo farebne kryty, bolo to co najlahsie a najmensie :)
Manny dost sprosty koment...ak nevies dievcine poradit tak nerad...
uroven sprostosti mojich komentov na taketo vlakno sa stupnuje s ich poctom :) keby nebola dievcina leniva tak sa tu popozera a najde presne to co hlada :) je to tu rozoberane nekonecne vela krat.
Aký fotoaparát kúpiť?
nejde tu o foťák ... ide o objektívy .. na zvieratá ti trebá dlhé ohnisko :)
ja som sa pomocou toho naucil zaklady fotenia
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa