Fórum » O TECHNIKE

difuzor na ext. blesk

ljukino
ljukino 2009-10-13 00:46:14+02
kupil som si ext. blesk par tyzdnov dozadu a rozmyslam nad difuzorom. chcel by som si od vas poradit na kolko je tato vecicka dobra, ci sa to da vyuzit aj vonku, pripadne nejake ukazky. diky moc

2009-10-14 21:34:18+02
bouncer neimituje odraz od stropu. difuzor ti da maksie svetlo ako samotny priamy blesk a bouncer ti da maksie svetlo ako difuzor. ide o to, z akej plochy to svetlo ide. cim vacsia, tym je svetlo maksie. u stropu je to nielen o ploche ´zdroja´ svetla, ale aj o tom, ze to ide zvrchu.
u svetla zo stropu je velke riziko, ze sa svetlo z blesku odrazi LEN od stropu a budes mat pod ocami, pod nosom a pod bradou tiene a to nie je ziaduce.

v skratke: bouncer ti zmakci svetlo, ale nezmeni poziciu zdroja svetla. odraz od stropu svetlo zmakci a zmeni poziciu zdroja svetla, preto fotky vyzeraju prirodzenejsie. ja do stropu blyskam len ak je miestnost dostatocne mala na to, aby sa svetlo odrazilo aj od stien, potom nie su tie neprijemne tiene.

ja osobne by som odporucal bouncer, ale taky, ktory dovoli svetlu z blesku, aby sa odrazilo aj od stropu. vtedy su fotky perfektne, ak je subjekt nasvieteny aj zvrchu (strop), aj spredu (samotny bouncer)

conan7
2009-10-14 21:37:33+02
ahaaa no tak presne taký je ten lumiquest promax system...

2009-10-14 21:38:25+02
jeden tip: ak fotis a blizko seba bielu stenu, odporucam skusit blesk vyklopit do rohu, pripadne na hranu steny a stropu, vtedy je pekne svetlo. a nastavit blesk na co najmensie ohnisko

2009-10-14 21:39:02+02
príspevok od:
jeden tip: ak fotis a blizko seba bielu stenu, odporucam skusit blesk vyklopit do rohu, pripadne na hranu steny a stropu, vtedy je pekne svetlo. a nastavit blesk na co najmensie ohnisko
mam v sebe tri piva, opravim sa: jeden tip: ak fotis a mas blizko seba bielu stenu, odporucam skusit blesk vyklopit do rohu, pripadne na hranu steny a stropu, vtedy je pekne svetlo. a nastavit blesk na co najmensie ohnisko

:-))))))

conan7
2009-10-14 22:31:13+02
to vieeem :) ja riešim teraz vysoký, nebiely strop ;)

Strhak
2009-10-14 22:54:41+02
príspevok od: conan7
to vieeem :) ja riešim teraz vysoký, nebiely strop ;)
ja som dostal od granka difuzor a na mojej 580EX II je to super vec. Ešte keď si prisvietim druhým bleskom ( 430EX ) tak výsledok je fakt pekný, no ak sa mi znova naskytne možnosť kúpiť druhú 580EX II tak nezaváham a vezmem ju okamžite. Inak dosť často ešte s bleskami experimentujem, skúšam ich nakloniť inak a odrážať s iných uhlov. Veľmi sa mi osvedčilo blikať o odraznú dosku, tam som mal ten efekt asi najlepší. So svetlom sa treba hrať a experimentovať a výsledok sa dostaví ;-)

Krtko fotografom
2009-10-15 07:51:27+02
príspevok od:
Ja pouzivam tento, som s nim spokojny.
V baleni boli 2 ks (190x150mm a 140x110mm)
Ja ho mam tiez, ale nie som s nim spokojny. Dobre vysledky mi dava iba v tmavsich miestnostiach, ale nie na osvetlenie sceny, ale iba nato, aby ´odstranil´ tiene z fotografovanych osob. Kde je dostatok svetla, a kde su steny biele, tak tam ma vzdy sklamal. Je moznost ho pouzivat aj v manualnom rezime blesku, ale z lenivosti nechavam TTL, a vtedy mi urobi dost silnu podexpoziciu. Ak mas s nim dobre vysledky, ako ho pouzivas? Co s nim fotis? Mna osobne sklamal na svadbach, stuzkove som zatial s nim neskusal.

Krtko fotografom
2009-10-15 07:58:34+02
Vyborna tema, velmi zaujimave, a poucne prispevky. Ked uz som tu, chcem sa opytat, ako fotite stuzkove? Vzhladom na miestnosti, kde sa stuzkove vacsinou (aspon u nas) odohravaju, kde su stropy velmi vysoke, a vsetky steny, vratane stopu farbene (a dost tmave), odraz od stropu nepripada do uvahy. Skor sa mi paci ten bouncer, asi si skusim nejaky urobit, podla tych navodou, co ste tu dali odkazy. Odrazka na blesku tu by velmi nepomohla, a hlavne pri fotografovani na vysku. Diky za rady.

2009-10-15 09:31:32+02
príspevok od: Krtko fotografom
Vyborna tema, velmi zaujimave, a poucne prispevky. Ked uz som tu, chcem sa opytat, ako fotite stuzkove? Vzhladom na miestnosti, kde sa stuzkove vacsinou (aspon u nas) odohravaju, kde su stropy velmi vysoke, a vsetky steny, vratane stopu farbene (a dost tmave), odraz od stropu nepripada do uvahy. Skor sa mi paci ten bouncer, asi si skusim nejaky urobit, podla tych navodou, co ste tu dali odkazy. Odrazka na blesku tu by velmi nepomohla, a hlavne pri fotografovani na vysku. Diky za rady.
pri foteni na vysku nepomoze ani bouncer, resp. pomoze v tej istej miere ako odrazna dosticka

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()