zdravim ludia...nedavno som si kupil batoh lowepro bez AW /bez plastenky/...chcem sa len opytat ci neviete ako alebo lepsie povedane z akeho materialu by sa dala doma vyrobit spominana plastenka.....dakujem za cenne rady:)
AW cover, teda tak znie oficialny nazov, je naozaj super vec. Doteraz som mal Flipside 300, co bol moj prvy batoh bez plastenky, no a pocas leta sme boli v Tatrach na ture a pri Popradskom plese zacalo silno liat, to sme my ,ale boli naceste dolu asfaltkou. Ked sme nasadli na zeleznicu tak som kontroloval vnutro batohu. Vnutri nebolo mokro ale napodku kam voda stekalato presiaklo az ku technike. Nastastie bez nasledkou ale jeden nikdy nevie. Inokedy ma zas zastihla riadna burka v Mexiku a vtedy som mal zasa Slongshot 200 AW ten bol v nutri po natiahnuti plastenky uplne suchy. Jednoznacne teda doporucujem modely s plastenkou.
da sa pouzit vertovkovina s vrchnym poterom PVC alebo gumou, tie su nepremokave, alebo pouzi foliu i priesvitnu ale hrubsiu, ta sa da ja sit-na stahovaciu snurku...dostanes ju napr. v stavebninach resp. v niektorych zahradkarskych potrebach..ale v baumaxe resp. hornbachu ju kupit iste...
Stany su predsa (relativne) nepremokave. Kupit nejaky lacny stan v Tescu a z toho to usit :).
to nie je uplne naj napad, pretoze plast stanu je nepremokavy iba do chvile, kym je volne napnuty ! teda pri vacsine stanov... inak sa jeho nepremokavost straca. ale ako vravia ostatny daky kus folie z baumaxu, alebo daku latku na ktou zo spodu nasijes foliu napr. moznosti je mnoho.
kupis toto: http://www.babybazar.sk/nepremokava-bunda-id1322886.html zabalis do toho bagl a mas vystarano ;)
inak nepremokavu latku nikde v krajcirstve nemaju?
alebo v armishope hotovo: http://www.usarmy.sk/svk/goods/1894/ruksaky-vaky-potah-na-ruksak-snezny-nylon
osobne som absenciu pri TLZ1 vyriesim jednym hrubsim sackom...stalo sa mi, ze som isiel na bicykli a zacalo mrholit, zabalil som to do neho a nic lepsie nie je za taku cenu-zadarmo...to iste by som urobil i pri ruksaku - klasicke odpadove vrece 120L - tie su hrube a nevyhadzoval by som bubaky von oknom za taku vec, co mozno pouzijes parkrat...
z dazdnika to bude asi onicom, a co tak kupit len samotnu plastenku na batoh? neviem ci sa to este predava ale trek sport -slovensky borci na batohy - to niekedy mali v ponuke,aj na vacsie aj na mensie batorky,skuste pozret aj toto..
V obchodoch s turistickymi potrebami predavaju plastenky na turisticke batohy. Musis vediet, kolko litrov ma tvoj batoh, lebo mavaju viac velkosti. Ja som kupil v Gigasporte za 10 € plastenku na 52 litrovy batoh a sedi ako uliata.
z dazdnika to bude asi onicom, a co tak kupit len samotnu plastenku na batoh? neviem ci sa to este predava ale trek sport -slovensky borci na batohy - to niekedy mali v ponuke,aj na vacsie aj na mensie batorky,skuste pozret aj toto..
ahoj, vies ze ani ti presne neviem,ale osobne si myslis ze ´dadznikovina´ nema nejaky namakany zater co sa tyka premokania..ako nepremoka cezen to je fakt,ale neviem, nejako mi to moc ako matros na neprekovaku plastneku nesedi,ale treba skusit,mozno to bude OK a ja som sa sekol.....
mal som dazdnik, ktory vraj mal teflonovu vrstvu na sebe kvoli nepremokaniu... ironiou bolo, ze ked prsalo, tak pri velkych kvapkach to posobilo ako jemna sprcha, kedze trochu prepustal :o) takze preto :o)
Lowepro plastenka
- kup si prsiplast a ked bude prsat tak si ho oblecies .. inu moznost nevidim ( okrem tej igelitky )
inak nepremokavu latku nikde v krajcirstve nemaju?
alebo v armishope hotovo: http://www.usarmy.sk/svk/goods/1894/ruksaky-vaky-potah-na-ruksak-snezny-nylon
toto mi bude stacit na Lowepro fastpack 200, ktory ma asi okolo 30litrov??
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa