Fórum » O TECHNIKE

odpalovace bleskov - rozdiely

ljukino
ljukino 2009-10-13 22:41:26+02
mam canon 1000D + 430ex II a chcel by som nejaky infra odpalovac. a chcel by som vediet aky je rozdiel medzi tymito: www.vffoto.com/radiovy-odpalovac-blesku.html www.vffoto.com/radiovy-odpalovac-blesku-pouze-prjimac.html alebo ake maju nevyhody oproti kablovym a tak. a ohladom toho min.casu 1/200 - tym padom je to v vonku za svetla nepouzitelne? su aj kablove spuste takto obmedzene? diky moc

2009-10-23 15:39:11+02
príspevok od: mirok
asi som to zle napisal, ale ten odpalovac co mam ja nepodporuje TTL. Mal som moznost robit s Fomei odpalovacom TR-10D, ktory je asi 10x drahsi a prakticky ziaden rozdiel v tom nebol. Je pravda, ze nikdy som to neskusal pri 12fps a v mraze.
jaj lebo na linku co si poslal je pisane ze to podporuje ttl aj to ma taku hot shoe.., ja som pocitil rozdiel ked som presiel z takeho nieco ako mas ty na PW.. nemusim sa starat teraz o to ze by mi niekedy nieco neblyslo... atd.. ale ak nefotis sport tak moze byt ze si zmenu nepocitil.. v studiu je to podstate jedno

mirok
2009-10-23 22:49:10+02
príspevok od:
jaj lebo na linku co si poslal je pisane ze to podporuje ttl aj to ma taku hot shoe.., ja som pocitil rozdiel ked som presiel z takeho nieco ako mas ty na PW.. nemusim sa starat teraz o to ze by mi niekedy nieco neblyslo... atd.. ale ak nefotis sport tak moze byt ze si zmenu nepocitil.. v studiu je to podstate jedno
citam si ten clanok este raz, ale nikde tam nie je napisane, ze ten odpalovac podporuje TTL. Akurat su tam spomenute alternativne moznosti ako je kabel a infra a ze tie ze zvycajne podporuju TTL.

Tiez som cakal, ze ten fomei bude 100% spolahlivy. A ani ten nie je. Raz sa mi stalo, ze asi zo 100 fotiek 2x neodpalil. Ale v principe je dost spolahlivy a vynecha velmi zriedka. Podobnu spolahlivost ma aj ten cinsky odpalovac.

2009-10-23 23:46:06+02
sory moja chyba ( bral som do uvahy obrazok kde je odpalovac a ma tam aj ttl konektory), ja mam zatial 100% funkcnost

SHoDaN
2009-10-24 09:07:41+02
Ja mám Cactusy V4 a do X-sync šlapú v pohode. Teda neskúšal som vačšie vzdialenosti ani mráz. To,že nemá TTL je jediná piha na kráse.

Igel
2009-11-12 02:22:08+01
Dovolim si tvrdit ze ziaden rozumny radiovy odpalovac nema TTL. Nema ho mat preco. S odpalovacmi a zableskami sa foti v manuali. Ina vec je pouzitie systemovych bleskov. Priznam sa ze uz roky hladam nieco spolahlive a radiove. IR sice funguje, ale vonku je na prd.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()