nie je medzi nmi rozdiel, mne saeste nestalo zeby mi priclonil - len ked ides extremne blizko vtedy to urobi automaticky na clonu f3 - co je super lebo mozes fotit tamer sa dotykajuc objektu - canon to robi taktiez ale tolerancia sa nevypisuje - myslim ze to tak naozaj aj je - ale inac je to vlastne nezmysel ktory je leppsi - nikon ma uz nejaky ten rok a canon je funglovka, hoci su v 99% uplne rovnake - mozno ta hlbka ostrosti je uplne minimalny rozdiel, potom ale je rozdiel v antireflexnychvrstvach kde je nikon uplna jednotka - odlesky a protisvetlo zvlada spickovo - ale su to teraz konecne plnohodnotni konkurenti
presne to ma teší že konečne plnohodnotní konkurenti ;-)
Mna prave trochu obmedzuje ta malinka hlbka ostrosti - poskulujem preto po Tilt/Shift.
tilt/shift? to je extremne zaujmave sklicko, mam t/s 85/f2,8 a to proste nema chybu - da sa s tym vyhrat asi zo vsetkych t/s objektivov najviac - hlavne ak fotis na full frame, parada ale chce to prax - ovladanie nie je az take jednoduche
tilt/shift? to je extremne zaujmave sklicko, mam t/s 85/f2,8 a to proste nema chybu - da sa s tym vyhrat asi zo vsetkych t/s objektivov najviac - hlavne ak fotis na full frame, parada ale chce to prax - ovladanie nie je az take jednoduche
tak ho vezmi - mozem len doporucit, nikonu sa tie t/s vynimocne dobre podarili, aj vyborna optika - a extremna hlbka ostrosti, uvidis - vyhras sa s tym, je to zazitok si komponovat
heh, ja som to v nedelu otvoril, teda mam na mysli tu zmenu clony pri velmi blizkych vzdialenostiach, inak je to somarina, ze ak to canon robi tiez tak a nezobrazuje korektne clonu, a stale ukazuje 2,8
Ten T/S mi tiez vrta v hlave :D
noo vcera som si kupil 1D mark III.... dnes spravim par fotiek a napisem co si o tom myslim.... je to model 2009 :) takze problemy o ostrenim dufam nebudu :) ked pofotim napisem ;)
noo vcera som si kupil 1D mark III.... dnes spravim par fotiek a napisem co si o tom myslim.... je to model 2009 :) takze problemy o ostrenim dufam nebudu :) ked pofotim napisem ;)
nooo.. takze prve dojmi su ze s 1D sa clovek musi ucit fotit :))) potom to bude silny nastroj... AF je presny a neuveritelny rychly... co som mal canon 40D/50D tak to sa neda porovnat:) teda da... ale 1D je trocha dalej :) ale treba sa s tym naucit fotit... vyrbat si ostriaci bod AI servo alebo one shot.. je v tom velky rozdiel.. ked dam AI servo.. tak fotak vkuse foti :) snazi sa urobit fotku aj ked nema zaostrene :) vsetko ide nejak rychlo :) treba si na to zvyknut a potom to bude OK:) moj druhy pokus s AI servo dopadol uz OK... behal som po izbe a robil cvak cvak cvak pri F2,8 a zaostroval na rozne body aby som videl ci AF zaostri spravne :) a div sa svete zaostrilo spravne... je to tazke popisovt treba si na to zvyknut.. a teraz uz viem co treba nikonistom zavidiet.. ten ich AF.. naprd 40D malo x ostriacich bodov no nikon D300 ich ma omnoho viac a omnoho lepsie sa daju pouzit... do teraz som to nejak neriesil... ale teraz uz ten rozdiel vidim a chapem :)))
a to asi staci... zbytocne pisat:)) ked nieko bude nieco chciet poviem.. vidime sa na stretnuti v PO a KE :))
tak si ten fotak uzi...ten som raz chcel mat ja :)
Gratulujem a som zvedavy na foto a prakticke skusenosti s nim. Ja tiez planujem vymenit 50D-cko.
urcite nie :) aj ked mnohy si asi budu robit srandu ze ma SX10 a jeho sen 1Decko...noaco...nepatrim urcite medzi tych,co si hned kupia zrkadlo a nevedia co je to...1Ds ale bez mark :)) som drzal v ruke aj z 70-200 Lkom :)...ten fotak je fakt bohovsky tazky
urcite nie :) aj ked mnohy si asi budu robit srandu ze ma SX10 a jeho sen 1Decko...noaco...nepatrim urcite medzi tych,co si hned kupia zrkadlo a nevedia co je to...1Ds ale bez mark :)) som drzal v ruke aj z 70-200 Lkom :)...ten fotak je fakt bohovsky tazky
to mas recht :))) ako napisal slavmiro.. ze si mam po behani po izbe oddychnut..(urcite to myslel ironicky) ale je to tazke... ked zoberies 1D + 24-70 a k tomu blesk 580exII... to mas ako v posilke... dnes som si objednal k tomu naramok E1 namiesto toho okolo krku :P
to mas recht :))) ako napisal slavmiro.. ze si mam po behani po izbe oddychnut..(urcite to myslel ironicky) ale je to tazke... ked zoberies 1D + 24-70 a k tomu blesk 580exII... to mas ako v posilke... dnes som si objednal k tomu naramok E1 namiesto toho okolo krku :P
-preco ironicky? Fakt to da zabrat, netrenovanemu o to viac. Ja som na ostatnom veltrhu skusobne nasadil v stanku Nikon Nikkor 200-400/4VR na D300+BG a po minute som ho vratil zo slovami ze som to fyzicky nezvladol. To radsej 70-200/2.8 s 2xTC..
-preco ironicky? Fakt to da zabrat, netrenovanemu o to viac. Ja som na ostatnom veltrhu skusobne nasadil v stanku Nikon Nikkor 200-400/4VR na D300+BG a po minute som ho vratil zo slovami ze som to fyzicky nezvladol. To radsej 70-200/2.8 s 2xTC..
1D MK IV
Ten T/S mi tiez vrta v hlave :D
a to asi staci... zbytocne pisat:)) ked nieko bude nieco chciet poviem.. vidime sa na stretnuti v PO a KE :))
P.S. Gratulujem k masine.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa