kedysi som fotil s olympusom ale nejak nic nepocut, neviete ktosi cisa nechysta nahrada uz relativne staruckej E-3? Objektivy sa inovuje ale co profi trieda? Bude cosi?
skoda, mierne prilepsit na 15 MPx, lepsie odsumit (ked ma canon na 20Mpx sialene ISO tak olympus by isto zvladol do 12800 nez problemov) - skla ma super a hlavne velmi svetelne a vazi relativne velmi malo - alebo zeby chcel prekvapit navratom do full frame???
olympus a panasonic si to zrejme namierili (aspon na cas) do µ4/3, a nejakeho regulerneho 4/3 tela sa dockame mozno o rok na jesen, alebo na nejakej vystave (PMA´10 napr)... uvital by som nejake telo najma v µ4/3, ktore by uz malo vsetko co predosle 4 doteraz... blesk, evf, kompaktne rozmery, stabilizaciu, filtre, HD video, stereo nahravanie zvuku...
...jasne FF...a celá konštrukcia 4/3 pôjde do prdele...:))
...pokiaľ vývojári u olyho nevynajdú prevratnú technológiu v zvládnutí teploty kryštálovej mriežky polovodičov a zväčšiť veľkosť svetlocitlivých buniek......budú vždy ťahať za kratší koniec........a to je vzhľadom na four-third asi najväčšou výzvou pred ktorú sú postavení.....
...keď sa im to ale podarí......tá váha,konštrukcia a svetelnosť budú skloňované v iných superlatívoch ako doteraz:))......ja im osobne držím prsty (už roky)....a palicu som nad nimi ešte nezlomil.......
..ostatne...Oly už neraz v minulosti prekvapil..(aj pozitívne:)...
mne je olympus sympaticky, doteraz mam kompakt mju760 a k spokojnosti - inac genialne riesenie je vyrabat aj 4/3 ale aj full frame, to ma podla mna lepsi vyznam nez APS-C - ten zozere full frame ani sa nenazdame - ale tento maly cip ma buducnost, staci ked naozaj oly doriesi uz spominane detaily - ved ked ma canon 21 MPx s 25600 ISO tak je to to iste ako oly s 12 MPx!!! Alebo 18 a ISO staci aj 6400 uplne bodate. rataj, ze ma o 50% svetelnejsie skla cize rozdiel je tak 1,5 stupna a to uz je dost. keby som si mal k nikonu kupit este nejaky fotak, tak oly je najhorucejsi kandidat!
mne je olympus sympaticky, doteraz mam kompakt mju760 a k spokojnosti - inac genialne riesenie je vyrabat aj 4/3 ale aj full frame, to ma podla mna lepsi vyznam nez APS-C - ten zozere full frame ani sa nenazdame - ale tento maly cip ma buducnost, staci ked naozaj oly doriesi uz spominane detaily - ved ked ma canon 21 MPx s 25600 ISO tak je to to iste ako oly s 12 MPx!!! Alebo 18 a ISO staci aj 6400 uplne bodate. rataj, ze ma o 50% svetelnejsie skla cize rozdiel je tak 1,5 stupna a to uz je dost. keby som si mal k nikonu kupit este nejaky fotak, tak oly je najhorucejsi kandidat!
Zdravím, rozmýšľam tiež nad Olympusom E-30 + základný objektív Zuiko digital 12-60 mm, F/2,8-4,0 ED SWD.
nooo mne je tiez sympaticky oly E-620 s dvoma objektivmy v sete:-) len teda tie pevne skla nanho:-((( pockame do vianoc co nam jezisko donesie:-) D90 a Tamron 17-50mm F/2.8.
Myslím, že som rýchlo vytriezvel. http://www.digitalcamerainfo.com/content/Olympus-E-30-Digital-Camera-Review-20365/Noise.htm
to je to - oly ma moc maly cip, nebhodne vybrali rozmer, neni to dobre - velke ISO - velky sum a tiez problemy s kresbou - preto myslim, ze je otazka casu kedy zabrusli do full frame - inac bude musiet robit velmi lacne fotaky co najlepsej kvality aby zlakal ludi na nakup ale ekonomika to nie je - takze dalsi bude hadam FF, a dufam, ze sa nemylim
Ahoj jake. Nie je to síce dôležité, ale Olympus E1 (5Mpix senzor 13x18mm) Canon EOS 5D Mark II (21Mpix senzor 24x36mm) približne 4x väčšia plocha senzora a rovnako 4x väčšie rozlíšenie. Takže skôr pasuje porovnanie týchto parametrov, ako Olympus s 12Mpix. To len tak pre zaujímavosť (mám obidva fotopaparáty)
caf, to ma zaujima, preco nestiha? v com vidis jeho + a - si?
Kedysi som sa on zaujimal tak teraz som zvedavy na nejake prakticke veci od uzivatela tejto zrkadlovky
Ahoj. Záleží na tom čo od fotoaparátu očakávaš. Olympus E1 má vynikajúcu ergonómiu, ktorá sa ešte zvýši pridaním baterigripu, ktorý potrebuje len jednu veľkú batériu (na rozdiel od iných fotoaparátov kde potrebuješ 2 malé batérie a ked ich minieš potrebuješ minimálne jednu ďalšiu), takže Ti stačí jedna mala a jedná veľká batéria, obidve nabiješ za 2 hodiny. Kvalita výstupu je výborná vzhľadom, na to že má len 5Mpix má výborný dynamický rozsah, kvalitné zväčšeniny končili niekde medzi 30x40 až 40x53cm s ohľadom na použitý objektív, námet fotografie a technológiu tlače. Vode a prachu odolné telo, čistenie snímača je naozaj účinné ( viackrát som fotil na pláži a často menil objektívy) nasnímal som viac ako 50 000 snímkov a nečistoty na fotografiách som mal tak na 10 fotografiách. Čo sa týka šumu tak v krajine som nešiel nad ISO 200, celkovo som maximálne používal ISO 800. S olympusom E1 som bol naozaj spokojný. Bez baterygipu je malý a radšej by som ho použil namiesto akéhokoľvek dnešného kompaktného fotoparátu. Dnes ma už obmedzuje výstup 5Mpix čo je pri 300dpi len 16x21cm do ofsetovej tlače na dvojstranu knihy je to naozaj málo, niektoré fotobanky majú limit 8 alebo 12 Mpix, nemožnosť robiť výrezy v nasnímaných scénach...12Mpix súčasných Olympusov je pre mňa stále málo a keď si porovnáš možnosti 21Mpix 24x36mm a teoreticky 21Mpix na olympuse 13x18mm je úplne jasné ktorý fotoaparát je vhodnejší ( vzhľadom aj na cenu takého fotoaparátu.) Taktiež nemá liveview, ktoré je absolútne úžasná vec na presné zaostrenie v krajine pri 10x zvečšení. Dúfam, že som Ti trocha pomohol
Olympus - nova E-3?
...viď ten časový odstup medzi E1 a E3...
...ale skôr by som očakával nástupcu E30ky:)
...pokiaľ vývojári u olyho nevynajdú prevratnú technológiu v zvládnutí teploty kryštálovej mriežky polovodičov a zväčšiť veľkosť svetlocitlivých buniek......budú vždy ťahať za kratší koniec........a to je vzhľadom na four-third asi najväčšou výzvou pred ktorú sú postavení.....
...keď sa im to ale podarí......tá váha,konštrukcia a svetelnosť budú skloňované v iných superlatívoch ako doteraz:))......ja im osobne držím prsty (už roky)....a palicu som nad nimi ešte nezlomil.......
..ostatne...Oly už neraz v minulosti prekvapil..(aj pozitívne:)...
Kedysi som sa on zaujimal tak teraz som zvedavy na nejake prakticke veci od uzivatela tejto zrkadlovky
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa