Stretol som sa s nazorom, naco slnecnu clonu, vsak pouzijem ruku. Chcem sa Vas opytat na Vas nazor, ci nieco taketo praktizujete, uz som to par krat skusal :) Je jasne, ze kazdy si cloni tak, ako mu chuti, no nieco podobne som vo forach este nenasiel. Mozno sa najde niekto, kto bude mat k tomuto aj co prakticke povedat :) Dakujem, Tomas.
Určite je to v prípade núdze použiteľné, ale skús len tak pre srandu nasadiť nejaký profi objektív, čo váži aspoň kilo, jednou rukou fotiť a druhou tieniť :-)
Ano, obcas pouzivam, ak:
- standardna clona objektivu nie je dostatocne efektivna (zoomy co zacinaju na sirokom ohnisku).
- ultrasiroke objektivy (maju clonu velmi velku a malo ucinnu - clonu zo 17-40/4L nechavam zvycajne doma
Pri fotografovaní krajiny mám fotoaparát na statíve a takmer vždy používam na clonenie ruku, nie je to všeliek, niekedy može byť svetlo odrážané z viacerých strán, ale vo veľa prípadoch to postačuje. Môžeš použiť hocijaký predmet, aby si zabránil slnečným lúčom priamy dopad na predný člen objektívu. (napr. tabuľka s 18% šedej, čiapka, atď)
Je jasne, ze to funguje. Ked das nieco do cesty svetlu, tak tade neprejde. problem je u fotoaparatov, ktore nemaju 100% hladacik, takze nevidis, ci nemas ruku uz v obraze. Najvacsi problem je v tom, ze ak nefotis zo stativu, chba ti ruka na pevne drzanie fotaku a pracu so zoomom ci ostrenim.
Ano, obcas pouzivam, ak:
- standardna clona objektivu nie je dostatocne efektivna (zoomy co zacinaju na sirokom ohnisku).
- ultrasiroke objektivy (maju clonu velmi velku a malo ucinnu - clonu zo 17-40/4L nechavam zvycajne doma
Pocul som (niekde som cital), ze na 17-40/4L existuju 2 clony. Jedna na FF a jedna na APS-C. Je to pravda? Ja tu original pouzivam, ale podla Tvojich slov je asi neucinna.
Pocul som (niekde som cital), ze na 17-40/4L existuju 2 clony. Jedna na FF a jedna na APS-C. Je to pravda? Ja tu original pouzivam, ale podla Tvojich slov je asi neucinna.
Mam aj 24-105/4L IS a slnecna clona z tohto objektivu je pre pouzitie 17-40/4L na APS-C ucinnejsia ako original (tiez je pouzitelna clona z 24/1.4L)
Dlaň ako slnečná clona :-)
http://www.aqt.sk/foto-video/cid/38/category/canon.xhtml
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa