Akou farbou namalovat steny ateliertu? Davnejsie som cital na stranke adobe kde pisali aj presnu RGB farbu. Presnu stranku som zabudol zabookmarkovat. Steny ze vraj do sedej a strop do biela. Nema niekto presnejsie informacie aka biela a aka seda, popripade co odporucate?
Uf cierno cierna miestnost? to ste ma celkom zaskocili, mam miestnost asi 6x8m x 3m vyska, cele to mam zaciernit? alebo staci iba v priestore kde bude platno?
ludia, budte realni!!!
nic nezaciernuj, neries taketo kraviny. radsej sa poriadne nauc pouzivat zablesky a nebudes mat jediny problem. zle pouzity zablesk s nekontrolovanym svetlom narobi 100x viac skody, nez biele steny.
Uf cierno cierna miestnost? to ste ma celkom zaskocili, mam miestnost asi 6x8m x 3m vyska, cele to mam zaciernit? alebo staci iba v priestore kde bude platno?
to boli hluposti. Vzdy, na 99% pripadov bojujes pri umelych svetlach aby boli co najmaksie. Odrazy od bielych stiey praveze tiene zmakcuju co sa hodi. Ale az take inetzivne nie su. Siva je asi idealny, ako som pisal vyzsie..
to boli hluposti. Vzdy, na 99% pripadov bojujes pri umelych svetlach aby boli co najmaksie. Odrazy od bielych stiey praveze tiene zmakcuju co sa hodi. Ale az take inetzivne nie su. Siva je asi idealny, ako som pisal vyzsie..
Jj, 18% siva je asi ta spravna cesta, strop tiez sivou? Pokusim sa najst na adobe.com (aspon si myslim ze tam) kde pisali ako namalovat atelier.
biela alebo sivá - fotenie s odrazom iba tak od steny je neikedy na nezaplatenie (čierna je aspoň pre mna totálna kravina), a namiesto čiernej steny poslúži polystyrén potiahnutý čiernym zamatom alebo inou látkou, ktorý ti proste zvýši kontrast tam kde ten odraz svetla nechceš, inak gratulujem krásny priestor - 6x8x3m je už celkom fajn:)
nj, cierny atelier je nezmysel, z hladiska odrazu fajn, ale kto by tam vydrzal? Treba natiahnut tenke lanka a na ne netkanu textiliu ciernu, ak teda to uz ma byt. Zatiahnes, odtiahnes... Ale skor premyslene pouzivat svetla a ciernu stranu odraziek. Mam steny biele a ziaden problem, aj bielu koselu na bielom pozadi odfotim ako neosvetlenu/skoro ciernu
Atelier, farby stien
z hocičoho iného budeš mať nekontrolovateľné odrazy svetla.
ak niekde skutočne budeš odraz svetla potrebovať, dáš tam odraznú dosku
nic nezaciernuj, neries taketo kraviny. radsej sa poriadne nauc pouzivat zablesky a nebudes mat jediny problem. zle pouzity zablesk s nekontrolovanym svetlom narobi 100x viac skody, nez biele steny.
btw aj cierna odraza svetlo.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa