Zdravim, uz tu mam prestudovanych viac tem, recenzii, ale aj tak sa musim spytat.. mam canon 400d, zatial len kit lens a 50mm 1.8 a chcel by som si dokupit dalsi objektiv.
Poskulujem po SIGMA 28-70mm f/2.8 EX DG za tych cca 280€, pripadne Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6. Este by sa naslo par dalsich alternativ, ale je ich vela a neviem, ci s nimi budem spokojny :)
Fotim asi vsetko, krajinky, ludi, ... aky by ste mi doporucili? Prip. nejaky iny. Ohniska najcastejsie od tych 18 po 50
čenkuji
vyzera tiez fajn, len uz je to trosku cez moj studentsky rozpocet a asi by mi viac vyhovoval dajaky zoom nez pevne :)
osobne myslim, ze ta sigma je skvela - ma sice makku kresbu na plnu dieru ale inac sa dokonca v niektorych krajinach predava v kite s profi fotkami! - ber ale novu verziu vyrobenu po 05/2008, budes spokojny ako slon - je to naozaj kus skveleho a lacneho skla
dakujem za tipy, zda sa ze ta moja sigma tu nema vela ohlasov :)
budem sledovat ten tamron 17-50, pripadne C 17-85, aj tu sigmu 30mm
bude to tazke rozhodovanie. tamron 2.8 a sigma 1.4, tam uz nevidim velky rozdiel a tiez by sa tam dalo pekne hrat s tou hlbkou... čííí? :)
zareagujem aj ja...30 je fajn a tiež by som bral....ale tiež poškuľujem po 28-70.....má skvelý univerzálny rozsah,je to svetelné a vcelku kvalitné sklo...aj ja ju chcem len ktovie kedy bude ..:)
zareagujem aj ja...30 je fajn a tiež by som bral....ale tiež poškuľujem po 28-70.....má skvelý univerzálny rozsah,je to svetelné a vcelku kvalitné sklo...aj ja ju chcem len ktovie kedy bude ..:)
menej treba piť :D kto neprepije ten má (tá dnešná mládež :/)
menej treba piť :D kto neprepije ten má (tá dnešná mládež :/)
AKO SA TY (!!!) OPOVAŽUJEŠ ROLAND???!!! :DD...nepijem...nemám ani na iné veci,nemám mať odkiaľ ale už musím nejakú brigádu aj keď popri škole ....je to na prd........btw nehádž si tu inzeráty, admin by ťa mohol zmazať ;)
Objektiv +- 300€
budem sledovat ten tamron 17-50, pripadne C 17-85, aj tu sigmu 30mm
bude to tazke rozhodovanie. tamron 2.8 a sigma 1.4, tam uz nevidim velky rozdiel a tiez by sa tam dalo pekne hrat s tou hlbkou... čííí? :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa