čo sa môže stat, ked som s objektívom AF fotil na manuál a telo som nechal na AF..zabudol som to prehodit na manuál..uz sa mi to par krat. stalo..moze sa nejako poškodiť objektív? :(( vdaka za info.. mozno dost debilna otazka..
neviem...ja sem tam pretacam manualne objektiv aj ked je stale zapnuty AF....ide to tazsie lebo nie je vypojeny motorcek....ale ze by mu to uskodilo som si nevsimol a mozno ted trepnem blbost (kedze take sklo nemam) ale ked ma objektiv moznost fulltime manual pri af aby si mu dopomohol presne chytit sa a tam je to to iste a nic sa s nimi nerobi....ak trepem kravinu tak ma opravte :)
neviem...ja sem tam pretacam manualne objektiv aj ked je stale zapnuty AF....ide to tazsie lebo nie je vypojeny motorcek....ale ze by mu to uskodilo som si nevsimol a mozno ted trepnem blbost (kedze take sklo nemam) ale ked ma objektiv moznost fulltime manual pri af aby si mu dopomohol presne chytit sa a tam je to to iste a nic sa s nimi nerobi....ak trepem kravinu tak ma opravte :)
Nikony (niektoré) majú okrem prepínača AF na objektíve ešte ďalší prepínač na tele, ktorý sa používa pre objektívy, ktoré prepínač nemajú. Pri AF-S objektívoch to funguje tak, že keď je na tele nastavené AF, tak platí to čo je prepnuté na objektíve a keď na tele nastavíš M, tak je vždy banuál bez ohľadu na to, čo je prepnuté na objektíve.
Určite má matičná doska v tele aparátu ochranu, zrejme konštrukčne je to navrhnuté tak, že sa počíta so zaujatosťou fotografa pre fotený objekt. Dobrá správa by bola, keby sa takto dal nabiť akumulátor.
manuálne zaostrenie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa