Cavte. Rozhodol som sa kupiť externý blesk pre Nikon. Bol som rozhodnuty pre Nikon sb900 ale ako som tu čital vaše prispevky trošku som už neisty pre jeho kupu, lebo pišete že sa prehrieva. Chcem ho využivať všade kde sa da..svadby, atelier, exterier atd. Chcel by som od vas radu... aky blesk by bolo najlepšie kupiť či Nikon , Metz 58 ktory vyhral test, alebo nejaku Sigmu.
No skoro by som zabudol. Aj sigmu 500 super som mal a plati to iste ako u Metz 58. Uz radsej nie. A co takto Metz 48? Mam a je super. Mensi lahsi, nevie sice ovladat CLS ale prijimat hej. Ked nechcem tahat SB900 koly velkosti beriem si Metz 48. Exponuje 100%.
Nakoľko aj ja chcem kúpiť SB 900 a nechcem zakladať nové vlákno, tak sa spýtam tu:
Bude fungovať prenos TTL pomocou tohto kábla http://cgi.ebay.com/10M-TTL-Off-Camera-FLASH-sync-Cable-Cord-fo-Nikon-E4F-/400149767698?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraFlashUnits_JN&hash=item5d2ac8e612
v zostave s Nikon D50 + SB900?
Ďakujem za odpoveď!
Dlhé roky som používal Metz, ale už pri 40 MZ-3 som mal problém s podexpozíciou a spoluprácou cez SCA 3000 s Nikonom F 70 (nedával predzáblesky na D-TTL). Keďže to bol super blesk s vyjasňovačom, čo Nikony nemajú riešil som to korekciou expozície. K D80-ke som si kúpil už SB-800 + dva SB-600 a blýskam prevažne i-TTL. Skúsenosť mám takú, že blesky Nikon aj napriek zdanlivo nižšiemu smernému číslu dokážu nasvetliť toľko ako Metz, sú rýchlejšie, rozloženie a farebné podanie svetla je lepšie, mechanicky lepšie prevedené a SB-900 má super ovládanie a iné finty. Skús si požičať niektorý s týchto bleskov a rýchlejšie sa rozhodneš.
Externy blesk pre Nikon
Bude fungovať prenos TTL pomocou tohto kábla http://cgi.ebay.com/10M-TTL-Off-Camera-FLASH-sync-Cable-Cord-fo-Nikon-E4F-/400149767698?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraFlashUnits_JN&hash=item5d2ac8e612
v zostave s Nikon D50 + SB900?
Ďakujem za odpoveď!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie