idem si kupovat Canon 450D, aku tasku by ste doporucili, ak nefotim v extremoch (dazd, prach ...) a nefotim sport, sem tam architekturu a prirodu ... nieco prakticke na cesty a hlavne bezpecne k objektivom (ratam telo + 2 objektivy, prislusenstvo...)
Len nie igelitku z TESCA :-DDDD
Stačí ti fakt akákoľvek brašňa. . . ide len o veľkosť. . . počítaj aj dopredu že by sa ti mohla fotozostava rozrasť a aby si si nekupoval po každé niečo väčšie ;-) Teraz kamoška predáva taký celkom dobrý fotoruksak
idem si kupovat Canon 450D, aku tasku by ste doporucili, ak nefotim v extremoch (dazd, prach ...) a nefotim sport, sem tam architekturu a prirodu ... nieco prakticke na cesty a hlavne bezpecne k objektivom (ratam telo + 2 objektivy, prislusenstvo...)
ja som vyberal z http://eshop.fomei.com/cz/kategorie/foto/brasny/profi-point/
jj to viem ale vo fakt velkom dadzi ti to moc nepomoze vtedy treba objektiv utriet aj vatou.. a moze sa poskodit lahko. Myslela som dake obaly z neviemakeho materialu alebo domace atd. =)
Minulý rok som fotil ohňostroj na Dňoch Petržalky. . . statív, na ňom foťák a na ňom zopár papierových kapesníkov. . . teda nie že by sme neboli mimo témy :-)
v prvom rade si vyber medzi ´puzdrom´ na jedno plece a ´puzdrom´ na chrbát. Jedno aj druhé má svoje +/-
´puzdro na plece´:
-najväčšie + všetko po ruke (nemusíš zložiť z pleca)
-najväčšie - nepohodlné pri dlhších túrach v prírode
´puzdro na chrbát´:
- plus: ľahšie sa nosí, pri dobrom výbere batohu si doň môžeš uložiť aj nefotografické veci (občerstvenie, oblečenie a pod.), ľahšie naň upevníš statív
- mínus: ak chceš z neho niečo vybrať musíš dať batoh z chrbta dole, v dave nemáš poťak ´na očiach´ ale vzadu na chrbte
mne sa viac osvedčil batoh na chrbát, kedže často chodím do prírody
vyskúšaj sa mrknuť na:
http://www.megafoto.sk/results.php?scat=&page=2&brand=Vanguard&rpp=10&qu=&qumode=0
ak by som mal k teme, tak mna oslovilo toto http://prolaika.inshop.sk/inshop/brasne-batohy-puzdra/bodybagy/
pohlad do vnutra najmensieho modelu http://prolaika.inshop.sk/inshop/brasne-batohy-puzdra/pictures/store/Slingshot100_stuffed_L.jpg
vyborene na cestovanie + ulozne priestory na osobne veci a ted aj techniku. Ale kazdy podla chuti. V menu je kopec inych veci, prakticke, male a najlacnejsie su koltove puzdra, ale tak ako som pisal kazdy ako na co potrebuje. Ked si prezenies internetove obchody na fototechniku tak vsade najdes to iste, ale aj sirsi sortiment, je z coho vyberat.
ja mam lowepro cirrus 140 v hej.sk za 600sk a mam v nom telo s objektivom + dalsie dva objektivy dve slnecne clony...
Co sa tyka velkost/cena je to najlepsia volba
Slingshot su prakticke, je tam dobry pristup k telu a pamatovym kartam, horsie je to s objektivmi, tam to musis so seba dat dole, alebo mat pomocnika, aby si to cele nevysypal. Ja mam Slingshot 300 AW a smesti sa tam toho viac ako je prijemne nosit, takze vzdy ked idem fotit musim porozmyslat, co odtial vyhodim a ked prideme na miesto, jedeno telo dostane do ruk priatelka a jedno si zoberiem ja a s tym zvyskom na chrbte sa to uz celkom da:-)
dakujem Vam vsetkym za rady ... doteraz som bol rozhodnuty pre tasku na plece, ale teraz fakt neviem ... dokonca som asi pred mesiacom rozmyslal nad profi Kata R-101 http://www.megafoto.sk/Kata/r-101 :-))) akoze do buducnosti je to fakt bomba riesenie, ale momentalne bude poloprazdna :-) ale asi sa oplati investovat radsej na zaciatku 4tis. ako neskor kupovat novu,nie? no fakt neviem, to je dilema, hehe ... na tej Kate sa mi paci to usporiadanie vo vnutri, vsetko ma svoje miesto :-) a vsetko je vypolstrovane :-)
Kludne si kup na zaciatok mensiu. Nie vsade potrebujes nosit celu vybavu. Ked len zacinas, nevies aku budes mat vybavu a aku tasku budes potrebovat. Ja mam jednu malicku, kde sa mi zmesti telo+objektiv, pripadne male telo a 2 mensie objektivy, potom Slingshot 300 AW, kde sa zmesti skoro vsetko. Neskor mozno kupim este nieco vacsie, ale vzdy si so sebou zoberiem to najmensie. Malu foto tasku nie je problem zobrat aj do spolocnosti, ale ked tam prides s velkym foto-ruksakom....
Kludne si kup na zaciatok mensiu. Nie vsade potrebujes nosit celu vybavu. Ked len zacinas, nevies aku budes mat vybavu a aku tasku budes potrebovat. Ja mam jednu malicku, kde sa mi zmesti telo+objektiv, pripadne male telo a 2 mensie objektivy, potom Slingshot 300 AW, kde sa zmesti skoro vsetko. Neskor mozno kupim este nieco vacsie, ale vzdy si so sebou zoberiem to najmensie. Malu foto tasku nie je problem zobrat aj do spolocnosti, ale ked tam prides s velkym foto-ruksakom....
mas pravdu, celu vybavu nebudem hadam nikde trepat :-) a usetrene prachy za tasku mozem dat do dalsieho objektivu, za tu Katu mam pevnu 50tku od Canonu :-)
Niekedy sa treba prispôsobiť aj oblečeniu, ideš fotiť napríklad svadbu, dáš si oblek, alebo minimálne košeľu a k tomu si zobrať ruksak, to sa asi nehodí.
Slingshot su prakticke, je tam dobry pristup k telu a pamatovym kartam, horsie je to s objektivmi, tam to musis so seba dat dole, alebo mat pomocnika, aby si to cele nevysypal. Ja mam Slingshot 300 AW a smesti sa tam toho viac ako je prijemne nosit, takze vzdy ked idem fotit musim porozmyslat, co odtial vyhodim a ked prideme na miesto, jedeno telo dostane do ruk priatelka a jedno si zoberiem ja a s tym zvyskom na chrbte sa to uz celkom da:-)
ja sa neviem rozhodnut, co je praktickejsie, ci ten slingshot s jednym popruhom, alebo ked uz batoh tak ci radsej nie fastpack s dvomi popruhmi, predsa ked ide clovek na povedzme turu a chce si dat okrem techniky aj nejake osobne veci vratane flase s vodou alebo upnut stativ, tak asi slingshot s jednym popruhom nic moc neviem, ja som nosil kedysi normal batoh s jednym popruhom a ked su tam tazke veci viac od toho boli chrbat ako ked mas dva popruhy. Na tury nejak extra nechodim, zatial mam len koltove puzdro (bo mam len telo, objektiv a filtre). Ale do buducna chcem aj batoh. Slingshot mi je viac sympaticky pretoze vyhdou toho jedneho popruhu by bolo to ze z chrbta si ho stiahnes na prednu cast tela a vyberies co potrebujes, kdez to pri batohu z dvomi popruhmi ho musis skladat z chrbatu. Neviem ak mas skusenosti porad. To ma tak napadlo.
Taška pre zrkadlovku / Canon 450D
Stačí ti fakt akákoľvek brašňa. . . ide len o veľkosť. . . počítaj aj dopredu že by sa ti mohla fotozostava rozrasť a aby si si nekupoval po každé niečo väčšie ;-) Teraz kamoška predáva taký celkom dobrý fotoruksak
ozaj - nepoznate nejake fakt ucinne tipy na fotografovanie v dazdi/?
´puzdro na plece´:
-najväčšie + všetko po ruke (nemusíš zložiť z pleca)
-najväčšie - nepohodlné pri dlhších túrach v prírode
´puzdro na chrbát´:
- plus: ľahšie sa nosí, pri dobrom výbere batohu si doň môžeš uložiť aj nefotografické veci (občerstvenie, oblečenie a pod.), ľahšie naň upevníš statív
- mínus: ak chceš z neho niečo vybrať musíš dať batoh z chrbta dole, v dave nemáš poťak ´na očiach´ ale vzadu na chrbte
mne sa viac osvedčil batoh na chrbát, kedže často chodím do prírody
vyskúšaj sa mrknuť na:
http://www.megafoto.sk/results.php?scat=&page=2&brand=Vanguard&rpp=10&qu=&qumode=0
pohlad do vnutra najmensieho modelu http://prolaika.inshop.sk/inshop/brasne-batohy-puzdra/pictures/store/Slingshot100_stuffed_L.jpg
vyborene na cestovanie + ulozne priestory na osobne veci a ted aj techniku. Ale kazdy podla chuti. V menu je kopec inych veci, prakticke, male a najlacnejsie su koltove puzdra, ale tak ako som pisal kazdy ako na co potrebuje. Ked si prezenies internetove obchody na fototechniku tak vsade najdes to iste, ale aj sirsi sortiment, je z coho vyberat.
Co sa tyka velkost/cena je to najlepsia volba
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa