Zdravim.
Planujem kupit kalibracnu sondu. Dlho som bol presvedceny, ze to bude X-Rite i1 Display LT az pokial som nepozrel do ePhoto Shopu kde je Datacolor Spyder3Pro lacnejsia ako X-Rite. Teraz neviem ktoru s tychto dvoch zobrat. Pre Datacolor hovori priaznivejsia cena, moznost validacie profilu a celkovo lepsie tabulkove hodnoty. Jedine co oproti X-Rite nema je meranie okoliteho osvetlenia. Kedze som v oblasti kalibracie novacik chcem sa spytat skusenejsich uzivatelov ktoru sondu by ste mi dodporucili? Dakujem.
To mas dobre rozlisenie na 22´. Viem, ze su aj take, ale myslel som to vseobecne. Tak isto ako 19´ je ako 17 len vacsi raster. Ja si kupim fullhd projektor ked to bude aktualne a k nemu Xpand. Na pocitaci nekukam filmy.
zalezi na tom, kolko mas penez. Mohol by som ti subjektivne radit, ze CG monitor za teba fotky robit nebude a za tu cenu mas nec aj so sondou, ale je to na tebe. Niekto ide vyslovene po cene, niekto chce najnizsiu cenu pri zachovani poziadavkov na vyrobok a niekto kupuje pre dobry pocit to najlepsie co existuje. V kazdom pripade by som ti radil tak, ze pokial nemas kupit hned aj sondu, tak ani to cegecko potom nema velky vyznam. A este ti poviem, ze keby som mal kupit znova monitor, tak vadi mi raster na 22´ minitoroch. Rozlisenie to ma ako 20ka, len to ma vacsie body
Ako je to s tym rastom? Je to moc poznat? Posoby to rusivo, alebo co kokretne ti vadi?
Ako je to s tym rastom? Je to moc poznat? Posoby to rusivo, alebo co kokretne ti vadi?
vplyv na editaciu fotiek to nema ziaden len to nevyzera tak jemne. Keby som ti nic nepovedal, tak ta to ani nenapadne. V podstate na suvislom obraze to nepoznas, ale na pisme, grafike a tak. S tym sa netrap
Ktorá z týchto dvoch sond je lepšia a hlavne ma zaujíma fakt že:
software Spyder3Elite, ktorý môžete nainštalovať na jednu pracovnú stanicu ZNAMENA to že bude treba odinštalovať aplikáciu z jedného PC ked chcem robit kalibráciu na inom PC ?
software iMatch, ktorý môžete nainštalovať na ľubovolný počet pracovných staníc Tu nie je problem
nazdar, chcem sa opytat podobnu vec, planujem tlaciaren, asi Pixma 9000mk ii a mam iMac 2010 27" takze budem potrebovat nieco s cim ich skalibrujem, jak monitor tak tlaciaren a chcem sa opytat ludi co s tym pracuju s ktorou sondou maju dobre skusenosti, radsej nech je drahsia ale dobra ako somarina len pre dobry pocit ze mam nejaku sondu. samozrejma v recenziach sa vacsinou docitam len chvalospevy, preto sa pytam tu, fotografou iMac ale nema HW kalibrovatelny monitor, a tak ma zaujima aj to aky je tam potom postup, resp aky je rzdiel voci HW kalibrovatelnemu monitoru.
resp ak viete o nejakom dobrom clanku ktory netreba prekladat do SR , ktory sa venuje tejto problematike, od vyberu sondy cez kalibrovanie monitora (HW aj neHW kalibrovatelneho) az po kalibrovanie tlaciarne, prosim dajte link,
nazdar, chcem sa opytat podobnu vec, planujem tlaciaren, asi Pixma 9000mk ii a mam iMac 2010 27" takze budem potrebovat nieco s cim ich skalibrujem, jak monitor tak tlaciaren a chcem sa opytat ludi co s tym pracuju s ktorou sondou maju dobre skusenosti, radsej nech je drahsia ale dobra ako somarina len pre dobry pocit ze mam nejaku sondu. samozrejma v recenziach sa vacsinou docitam len chvalospevy, preto sa pytam tu, fotografou iMac ale nema HW kalibrovatelny monitor, a tak ma zaujima aj to aky je tam potom postup, resp aky je rzdiel voci HW kalibrovatelnemu monitoru.
resp ak viete o nejakom dobrom clanku ktory netreba prekladat do SR , ktory sa venuje tejto problematike, od vyberu sondy cez kalibrovanie monitora (HW aj neHW kalibrovatelneho) az po kalibrovanie tlaciarne, prosim dajte link,
dakujem velmi pekne vopred
a chceš aj tú tlačiareň profilovať??? či len monitor?
aj tlaciaren, pixmu 9000 mk ii, teda ked bude, pocitam do vianoc.
tak mám prvú verziu a iba raz som ju profiloval a potom som to už viac krát nerobil. Je to drahé a aj zbytočné no ak sa rozhodneš sa s tým hrať tak potom si zožeň i1Pro spectrophotometer to je asi najlepšia sonda s akou som robil. No nekupuj ale ak máš možnosť niekde tak si to požičaj lebo cena tejto sondy a softvéru k nej je drahšia ako tá tlačiareň aj s PC a použiješ ju aj tak len raz možno dvakrát. Takto baviť sa má význam len pri produkčných strojoch alebo plotroch ale pri takýchto tlačiarňach nie. Ja sondu používam len na laserovú produkčnú tlačiareň Canon a ploter keďže mám nový tak tam som sa k tomu ešte dáko nedostal ale on by mal mať integrovaný spektrocolorimeter
Datacolor Spyder3Pro vs X-Rite i1 Display LT
preto som kúpil Eizo S2243, 24 sa mi zdala byť už priveľká a chcel som FullHD rozlíšenie
Ktorá z týchto dvoch sond je lepšia a hlavne ma zaujíma fakt že:
software Spyder3Elite, ktorý môžete nainštalovať na jednu pracovnú stanicu
ZNAMENA to že bude treba odinštalovať aplikáciu z jedného PC ked chcem robit kalibráciu na inom PC ?
software iMatch, ktorý môžete nainštalovať na ľubovolný počet pracovných staníc
Tu nie je problem
planujem tlaciaren, asi Pixma 9000mk ii a mam iMac 2010 27"
takze budem potrebovat nieco s cim ich skalibrujem, jak monitor tak tlaciaren a chcem sa opytat ludi co s tym pracuju s ktorou sondou maju dobre skusenosti, radsej nech je drahsia ale dobra ako somarina len pre dobry pocit ze mam nejaku sondu.
samozrejma v recenziach sa vacsinou docitam len chvalospevy, preto sa pytam tu, fotografou
iMac ale nema HW kalibrovatelny monitor, a tak ma zaujima aj to aky je tam potom postup, resp aky je rzdiel voci HW kalibrovatelnemu monitoru.
asi to vidim na http://www.realshop.sk/product/kalibracny-set-datacolor-spyder3-studio-sr
je to aj na monitor aj tlaciaren, alebo mate iny nazor ?
planujem tlaciaren, asi Pixma 9000mk ii a mam iMac 2010 27"
takze budem potrebovat nieco s cim ich skalibrujem, jak monitor tak tlaciaren a chcem sa opytat ludi co s tym pracuju s ktorou sondou maju dobre skusenosti, radsej nech je drahsia ale dobra ako somarina len pre dobry pocit ze mam nejaku sondu.
samozrejma v recenziach sa vacsinou docitam len chvalospevy, preto sa pytam tu, fotografou
iMac ale nema HW kalibrovatelny monitor, a tak ma zaujima aj to aky je tam potom postup, resp aky je rzdiel voci HW kalibrovatelnemu monitoru.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa