Zdravicko
Rozhodol som sa ist do tabletu, len neviem do akeho.
Cenova kategoria je do 4000SK a tam sa mi ponuka niekolko alternativ:
Wacom Bamboo:
+ pero bez bateriek, vymenne hroty, vysoka citlivost tlaku (cez 2000 urovni)
- velkost plochy A6, cena
GENIUS Tablet G-Pen 610 6x10:
+ cena, velkost plochy
- 1024 urovni citlivosti tlaku, nevymienatelne hroty na pere, je to Genius
GENIUS Tablet Mouse Pen Sketch 9x12:
+ obrovska plocha A4
- je to Genius
Mate niekto skusenosti hlavne s tymi Geniusmi? Wacom je Wacom, ale ak by na standardnu pracu (nie som ziaden profik, skor mierne pokrocily) dal pouzit aj Genius, tak ho zoberiem.
Este dalsia otazka, ako je to s kompatibilitou pier. Daju sa pouzit aj ine na Genius/Wacom? Ide mi o vymenne hroty a ergonomiu.
Karol
Ja pouzivam Wacom Graphire XL, ktory sa ale uz nevyraba. Najlepsia je rada Intuos, ale ta uz je dost draha. Prave rada Intuos umoznuje pouzivat viacero pier s nadefinovanou stopou a aj krane pero Airbrush. Co sa tyka vymennych hrotov, tak za 3 roky som este ziaden nemenil. Kedysi som pouzival Intois A4 Oversize, to bola parada, ale aj zaberal kopec miesta.
Ak by som si teraz kupoval tablet, tak to bude Wacom Bamboo Fun Medium, ktory postacuje narocnemu amaterovi.
Ak tablet tak Wacom, geniusy su proste na hranie, to si kupis na zoznamenie s tabletom, potom zistis, ze je to malo. Pravda je ze akykolvek model od Wacomu je daleko v predu pred akymkolvek geniusom a to na mile.
A skusenosti s Geniusmi, ´genius sucks´, je tak vhodny na hranie, nie na ucenie alebo na pracu.
PS : skus pozriet pixel perfect cez azureusa .. slusne tutorialy a uvidis ten wacom v praxi..
Poradte, co je lepsie kupit? Wacom Bamboo Fun A5 alebo Wacom Intuos A6? Cenovo su si podobne, viac nemozem investovat. Viem, ze Intuosy su lepsie, ale nie je A6 malo?
Ja mam Wacom Bamboo A6 wide, je sice malicky ale funguje bezchybne..je rychly, dostatocne citlivy a zatial ma nesklamal...ci uz pri vektoroch alebo retusi :)
Najprv som sa tiez chcel ulakomit na Genius, ale mam suseda co ho kupil a doslova ho zahodil...pretoze, ked kreslis pomalicky tak v pohode ale das rychlejsi tah na geniusi a zrazu mas z linky mnohouholnik a to je nepripustne :)
Ber Wacom, je v podstate uz jedno aky...
zdarec, mal som genius pensketch pred 2 rokmi, prvý som niesol nazad do obchodu hneď po rozbalení - nešiel vôbec, na druhom kuse sa na druhý deň začal zasekávať hrot opäť výmena, keď sa hrot zasekol aj na 3 kuse zobral som nazad peniaze a kúpil wacom graphire A5, už sa nevyrába. ten mám odvtedy (2 roky) a spokojnosť.
osobne by som asi volil teraz už A6, nemám na stolew ktoviekoľko miesta a tablet používam len na retuše, čiže sa aj tak hýbem len po malej ploche, ovládať celé pc tabletom, na to som si nezvykol - najmä z dôvodu že lietať perom po veľkej ploche mi unavuje ruku.
čiže ak by som teraz bral tak intuos A6.
Tak ešte pouvažujem...viac ma láaka A5 (viac plochy) ale intuos ma viacej úrovní prítlaku, kým bamboo má okolo 500, intuos 2000... a ako je to s tou plochou? ked chcem kreslit malinke detaily, da sa to na malej ploche? s tabletmi nemam ziadnu skusenost
jednoznacne Wacom, ostatne ani nepozeraj. No poviem to takto od Bamboo serie necakaj zazraky, ziadne prvotriedne malovanie. Na beznu pracu je to spicka, ale ked chcem malovat musis zamierit vyssie, povedzme Intuous, k tomu dokupis pera ktore registruju naklon a je to skoro ako papier :P
K velkosti: moja sestra mam Babmoo A5, musim povedat, ze je to velmi dobre, robil som aj na Graphire A6 a nebol som vobec nespokojny. Menej sa nabehas rukou. Na druhu stranu velka plocha sa da vzdy zmensit, naopak to nejde.
Urcite by som mrkom na ebay.
Dakujem Mago...
teda Wacom bamboo A5 nie je zly...ja profesional nie som, iba sa ucim a je to skor hobbym len ma zaujima na co sa viac oplati investovat - plocha alebo pritlak. Uz coskoro sa chystam kupit tablet a velmi sa tesimn len sa neviem rozhodnut.
Tablet
Ak by som si teraz kupoval tablet, tak to bude Wacom Bamboo Fun Medium, ktory postacuje narocnemu amaterovi.
A skusenosti s Geniusmi, ´genius sucks´, je tak vhodny na hranie, nie na ucenie alebo na pracu.
PS : skus pozriet pixel perfect cez azureusa .. slusne tutorialy a uvidis ten wacom v praxi..
Najprv som sa tiez chcel ulakomit na Genius, ale mam suseda co ho kupil a doslova ho zahodil...pretoze, ked kreslis pomalicky tak v pohode ale das rychlejsi tah na geniusi a zrazu mas z linky mnohouholnik a to je nepripustne :)
Ber Wacom, je v podstate uz jedno aky...
osobne by som asi volil teraz už A6, nemám na stolew ktoviekoľko miesta a tablet používam len na retuše, čiže sa aj tak hýbem len po malej ploche, ovládať celé pc tabletom, na to som si nezvykol - najmä z dôvodu že lietať perom po veľkej ploche mi unavuje ruku.
čiže ak by som teraz bral tak intuos A6.
K velkosti: moja sestra mam Babmoo A5, musim povedat, ze je to velmi dobre, robil som aj na Graphire A6 a nebol som vobec nespokojny. Menej sa nabehas rukou. Na druhu stranu velka plocha sa da vzdy zmensit, naopak to nejde.
Urcite by som mrkom na ebay.
Vela stastia pri vybere.
teda Wacom bamboo A5 nie je zly...ja profesional nie som, iba sa ucim a je to skor hobbym len ma zaujima na co sa viac oplati investovat - plocha alebo pritlak. Uz coskoro sa chystam kupit tablet a velmi sa tesimn len sa neviem rozhodnut.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa