Zdravim. Pozeral som po nejakom objektive na portrety a tak, co hovorite na tu 50-tku 1,4 USM? Pozeral som aj po 50mm f1,8 ale ta nema usm zaostrovanie, ale zase je o nieco (dost)lacnejsia.Je velmi velky rozdiel medzi tou 1,4 a 1,8, oplati sa radsej investovat, alebo to nie je az taky rozdiel. Este som sa chcel opytat, da sa s tym fotit makro? Dik za info
To Majklname:Asi máš pravdu,za tú cenu je to ozaj super,myslím,že budeš spokojný a nakoniec keď budeš veľký,tak si budeš môsť dovoliť aj lepšie veci :)
To imtman:
Na to makro práve kvôli vzdialensti od objektu som sa rozhodol na doporučenie Karola pre tú 100/2,8.Pôvodne som chcel na makro EF-S 60/2,8,ale karol mi to vyhovoril :)
Čo sa týka toho blesku,chcem ten Metz 58 aj kvôli tomu,že má dva reflektory,možno sa s tým bude dať viac experimentovať .A samozrejme má dobrú cenu :)
preto som sa aj rozhodol lebo to bude prve pevne ohnisko aspon sa na nom poriadne naucim a potom uvidim ci my bude vyhovovat 50mm ak hej tak kupim 50mm s USM a ak nie tak kupim 85, za tych par supiek mi to stoji vyskusat
Tú Tokinu budem kupovať aj ja,je to úplná špica podľa recenzií.
Stojí 450 dolárov....pozri na www.photozone.de
Čo sa týka tých cokinov,tak tam je myslím určité rozpätie,neviem to presne ,ale som to pred týžňom už pozeral a mal by si sa zmestiť do jednej kategórie so všetkými tými objektívmi čo chceš kupovať.Teda pokiaľ kupuješ tie štvorcové s adaptérom.
precitaj si ale najprv celu recenziu na tom linku dpreview a mozno aj dake ine, aby si sa zbytocne neunahlil. ale vyzera dobre. tiez mam daco take v poradovniku. :) Tomas
Oba su vyborne na portrety a ked mas este fotak s nejakym crop faktorom mas este predlzene ohnisko... 50 f1.4 kvalitnejsie mechanicke vyhodnotenie a ked nemas preblemy s peniazmi ber ten. 50 f1.8 je genialny objektiv v pomere cena/vykon. Na nizsich clonach kresli meksie, ale kedze ides na portrety ziadna vada to nie je. Ak kupis akykolvek, neurobis chybu. MAKRO? :) urcite nie.
Canon EF 50mm 1,4 USM
To imtman:
Na to makro práve kvôli vzdialensti od objektu som sa rozhodol na doporučenie Karola pre tú 100/2,8.Pôvodne som chcel na makro EF-S 60/2,8,ale karol mi to vyhovoril :)
Čo sa týka toho blesku,chcem ten Metz 58 aj kvôli tomu,že má dva reflektory,možno sa s tým bude dať viac experimentovať .A samozrejme má dobrú cenu :)
Aj ja sa už teším,o 3 týždne budú peňeží a ide sa nakupovať :)
cavec ivan
Stojí 450 dolárov....pozri na www.photozone.de
Čo sa týka tých cokinov,tak tam je myslím určité rozpätie,neviem to presne ,ale som to pred týžňom už pozeral a mal by si sa zmestiť do jednej kategórie so všetkými tými objektívmi čo chceš kupovať.Teda pokiaľ kupuješ tie štvorcové s adaptérom.
Daj si www.cookin.cz a tam to je .
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa