Fórum » O TECHNIKE

Cokin sada

PalinoBA
2009-11-10 11:18:01+01
Ma niekto skusenosti ? Rad by som si ju v tychto dnoch objednal mam 67mm priemer filtru , chcem sa len spytat co vsetko mam objednat , aj adapter ? Kde najlepsie kupit ?

Martin P
2009-11-10 12:02:15+01
objednal?
vsak si chod vyskusat do foto predajne v strede mesta na palackeho ulici tam maju kompletny sortiment tejto znacky
a mozes potom porovnavat ceny
a nie sediet doma na riti a cakat ze ti vsetko same padne do huby .
toto su teda moresy ta dnesna mladez hnile to je jak vos.

PalinoBA
2009-11-10 12:04:02+01
dobre ujo senilny aby ti neuslo z toho :D

Martin P
2009-11-10 12:06:52+01
príspevok od: PalinoBA
dobre ujo senilny aby ti neuslo z toho :D
ked budes mat tolko rokov co ja tak si spomen na tuto vetu co si mi napisal
a dobre sa na nej pobavis
a keby sme sa stretli osobne asi by si rychlo a rad prehodnotil svoje tvrdenia o mojej senilite
ale ak ti vyhovuje tento sposob komunikacie tak nechsapaci
branit ti v nom nebudem aspon sa pobavime a ty sa dobre zhovadis
tak podme na to

PalinoBA
2009-11-10 12:08:59+01
Ja si skor myslim ,ze tvojou reakciou si sa zhovadil ty sam , je mi luto , ze si odomna starsi ale rozumu mas asi menej , na co rypes do mladych ludi ? staraj sa o seba a ked nevies poradit tak si nevsimaj temu vobec .

Martin P
2009-11-10 12:21:08+01
poradit ti viem a rad by som ti poradil keby si dal konkretnu otazku a nemusis sa hnevat na mna ze ma nechapes co som ti chcel povedat
zjavne vysielame na rozdielnej frekvencii

Martin P
2009-11-10 12:22:44+01
a dokonca ak by ta to zaujimalo mam uplne kompletny program cokin so vsetkymi moznymi filtrami takze ked sa spytas poradim ak nie neporadim

PalinoBA
2009-11-10 12:33:18+01
Len aby si vedel , nesedim na riti a necakam kym mi vsetko padne do huby :D
Ked mozes poradit tak porad , kolko programov ma ten cokin , kde si ho kupoval , ci mas aj predsadku na to na svoj objektiv , kedze ja mam 67mm.

Martin P
2009-11-10 12:40:53+01
mam redukcie na moje objektivy 52, 67, 77, 82 mam P seriu
programy su 4 - A, P, Z-Pro, X-Pro
kupoval som to v obchode v strede Ba na Palackeho ulici

PalinoBA
2009-11-10 12:42:34+01
viem kde je palackeho ako sa obchod vola ? pojdem sa tam pozriet dnes

masto
2009-11-10 13:08:55+01
Skúsim prerušiť túto super diskusiu.
Pokiaľ ide o nákup jednoznačne mafra.sk sú dovozcom do SK a majú najlepšie ceny. Je to však veľkosklad takže musíš vedieť čo chceš. No kľudne aj megafoto.sk tam sú ceny len o málo drahšie.
Pokiaľ ide o to čo kúpiť tak najskôr musíš uvažovať na aké sklo to pôjde.
1, pri 67 mm objektíve ti treba min. P-čkovú radu
2, pri širokom objektíve hrozí vignetácia, dôležité je či ideš používať polarizák skrutkovací pod holder alebo polarizák priamo do holdera poprípade pred holder - najlepšie si je to vyskúšať v shope.
3, ako chceš umiestniť filtre ? Niektorý fotia tak že držia filtre v ruke a niekto ho vkladá do holdera. Ak holder tak potrebuješ 67 mm krúžok, potom samotný holder buď 3 sloty alebo pano (pano je aj riešenei pri tesnej vignetacii no máš tam len 1 slot na filter čo zvyčajne stačí)
4, taká drobnosť, ale ja som na to zabudol a hneď to aj doobjednával - a to je krytka na objektív do holdera - často odkladám foťák do brašne bez zloženia holdera a vtedy to poteší.
5, no a samotné filtre - tak tu je to na tvojom uvážení :) záleží čo fotíš ale ak krajinku určite sa oplatí kúpiť sadu prechoďákov a ND šedé

admin
redakcia ephoto.sk 2009-11-10 13:33:56+01
ephotoshop ma siroky sortiment filtrov aj vam poradia, staci prist alebo zavolat. MYslim ze aj za celkom slusne ceny.

Ultra TXF
2009-11-10 14:04:07+01
Na mafra.sk je aj stránka s kompletným prehľadom filtrov aj s ich efektom na fotografiách.Podľa toho sa to dá celkom zvládnuť.Bral som tiež u nich.
Ale to som vedel presne čo chcem.
Pozri si na ePhote článok o filtroch a budeš múdrejší.A prípadne to môžeš u nich aj kúpiť,ak ich majú,čo som ale zatiaľ nezaregistroval .
Cenové rozdiely sú minimálne,možno ti ukážu aj ďalšie veci k tomu ako krytky,clony,brašničky na filtre....

Peter Švaral
ePhotoshop 2009-11-10 14:16:26+01
Katalóg Ephotoshopu plánujeme o ponuku Cokin filtrov obohatiť ešte v priebehu tohto mesiaca ;). Určite to spomenieme aj v rámci pravidelnej novinky na stránkach ephota. Neváhajte nás však kontaktovať buď mailom (shop@ephotoshop.sk, info@ephotoshop.sk) alebo telefonicky 0903 722 586 v prípade špecifických požiadaviek, veľmi radi vám vyhovieme :)

PalinoBA
2009-11-10 14:27:48+01
Peter mohli by ste este aj tento tyzden :D

Rocket
2009-11-10 14:55:05+01
Ani Rím nebol postavený za jeden deň :) Nedá sa všetko zo dňa na deň a myslím, že mnohých ephoťákov by náš internetový obchod veľmi skoro začal nudiť, keby sa tam raz za čas niečo nové neobjavilo :)

PalinoBA
2009-11-10 15:39:50+01
príspevok od: Rocket
Ani Rím nebol postavený za jeden deň :) Nedá sa všetko zo dňa na deň a myslím, že mnohých ephoťákov by náš internetový obchod veľmi skoro začal nudiť, keby sa tam raz za čas niečo nové neobjavilo :)
Premysleny marketing :D

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()