Fórum » O TECHNIKE

Vyber batoha

zelovoc
2009-11-13 13:32:26+01
Zdravim. Poprosil by som od Vas radu aky batoh si kupit. Vlastnosti: komora na ntbk, miesto pre fotak s nasadenym gripom (Pentax K200d) a s nasadenym tele 55-300 + miesto pre dalsie objektivy (najlepsie tak 2), bedrovy pas, podla moznosti nepremokavy alebo plastenka, 2. komora na mensie veci, ak bude uchytenie na stativ tak super, ak nie nevadi. Nechcem prilis velky batoh, pretoze rad by som ho zobral aj na bycikel na kratsie trate. Mam pentax slingshot ale ten je na bycikli utrpenim. cenovo tak do 70-80 eur. Na znacke nezalezi. Diky. viem ze podobna tema tu je, ale je len podobna.)

2009-11-13 14:14:16+01
pokial chces dvojkomorovy, mozno toto, farbu si vyber...
http://shop.ephoto.sk/katalog/tasky/batohy/lowepro-compudaypack-oranzova.html

Rocket
2009-11-13 14:23:28+01
V danom cenovom rozpätí je trošku obtiažne nájsť to najoptimálnejšie riešenie pre Vás. Osobne by som popremýšľal nad modelom Fastpack 350 od firmy Lowepro. Jeho cena sa síce blíži k 100 Eur, no v pohode tam vtesnáte Vašu výbavu a po bicyklovej túre nebudete potrebovať trojhodinovú masáž :). Akurát chýba bedrový pás. Taktiež zaujímavou alternatívou by bola Kata D-3N1-20 alebo trošku väčšia 30tka, len tá sa s miestom určeným špeciálne pre laptop pýšiť žiaľ nemôže. Tam by ste s cenou spokojní boli určite , akurát Vašu výbavu by ste museli mať trošku natesno.

2009-11-13 14:34:07+01
este jedna rada - pokial ti to neponahla, pockaj na Kata 3N1-22, kym nebude v predaji na Slovensku, v Amerike uz je...mozno sa s cenou zmestis do 80€, budes mat i miesto na notebook a je realna sanca, ze do konca roku bude v predaji i v Europe...chybat ti bude len drziak na stativ, co sa 10-12€ dokupis, no pises, ze to nei je tragedia, ked ho batoh nebude mat...

2009-11-13 14:34:49+01
...*za

conan7
2009-11-13 14:40:37+01
príspevok od:
este jedna rada - pokial ti to neponahla, pockaj na Kata 3N1-22, kym nebude v predaji na Slovensku, v Amerike uz je...mozno sa s cenou zmestis do 80€, budes mat i miesto na notebook a je realna sanca, ze do konca roku bude v predaji i v Europe...chybat ti bude len drziak na stativ, co sa 10-12€ dokupis, no pises, ze to nei je tragedia, ked ho batoh nebude mat...
ej DJ ty máš ale prehľad :) toto veľmi cenné info... :O trošku bolo podozrivé že tie katy zlacneli :)

Rocket
2009-11-13 14:51:15+01
Áno, v prípade novej 22-jky nie je o čom diskutovať, priestor pre notebook, ergonomický dizajn, predpoklad priaznivej ceny. Len si treba trošku počkať, v Európe zatiaľ nebol na tento model Product launch, ani Taliani, kde má Kata svoje oficiálne zastúpenie pre katu, ju zatiaľ oficiálne nepredstavili.

2009-11-13 14:55:39+01
príspevok od: conan7
ej DJ ty máš ale prehľad :) toto veľmi cenné info... :O trošku bolo podozrivé že tie katy zlacneli :)
Rolo, zijeme v informacnej dobe...
nezlacneli, aspon co som zaregistroval...zavisi aj od obchodnika, ako vykryva kurz dolara voci euru...a dolar je dost slaby, cize aj preto sa moze zdat cena nizsia pokial kopiruje kurz...no ked pridu do predaja nove Katy s priestorom na notebook, predpokladam, ze sa klasicke budu predavat sucasne s novymi za nizsiu cenu, tak ako je to pri verzii DR-46x/DR46xi...

2009-11-13 15:03:10+01
takto to bolo i v pripade stativoveho drziaku...bol povodne urceny len na americky trh, dva mesiace na to kvoli velkemu dopytu bleskovo uz i pre Europu...nova Kata je v americkych shopoch od 22.10...

conan7
2009-11-13 15:09:52+01
Michaleee zlacnelo to! ja som to sledoval dosť často...všade to bolo za 115-120 €, teraz je všade 85-90 (rozprávame sa o najväčšom)...to podla mna nebolo kurzom...a ked tá cena ešte trocha pojde dole tak konečne si kúpim :D :D

2009-11-13 15:17:44+01
príspevok od: conan7
Michaleee zlacnelo to! ja som to sledoval dosť často...všade to bolo za 115-120 €, teraz je všade 85-90 (rozprávame sa o najväčšom)...to podla mna nebolo kurzom...a ked tá cena ešte trocha pojde dole tak konečne si kúpim :D :D
nevyvraciam ti to, ja vzdy pozeram len jeden shop a tam su ceny 61-74-94, praveze ta najvacsia zdrazela o 20€...ale mozno stara cena bola chybna (co by som sa ani nedivil), lebo rozdiel voci strednej bol len par euro...no v kazdom pripade ja batoh bez priestoru na notebook kupovat nebudem...

conan7
2009-11-13 15:22:33+01
príspevok od:
nevyvraciam ti to, ja vzdy pozeram len jeden shop a tam su ceny 61-74-94, praveze ta najvacsia zdrazela o 20€...ale mozno stara cena bola chybna (co by som sa ani nedivil), lebo rozdiel voci strednej bol len par euro...no v kazdom pripade ja batoh bez priestoru na notebook kupovat nebudem...
tipnem si. pozeral si na smartik.sk však? :)

52sr
2009-11-13 15:42:48+01
Ja osobne si myslím že tebou udané technické parametre najlepšie splňuje :

http://products.lowepro.com/product/CompuRover-AW,1923,16.htm

ale cenovo je niekde okolo 140€

V udanej cenovej relácii asi nenájdeš batoh s požadovanými
parametrami.

wayne
2009-11-13 15:48:47+01
vyborne, nieco podobne som hladal aj ja, vdaka za tip ;)

2009-11-13 15:59:48+01
preto som mu nenapisal CompuRover, ale Compudaypack, lebo je mimo jeho cenoveho limitu...nebudem mu predsa radit nieco, co o 80-90% prekracuje rozpocet...

2009-11-13 16:11:09+01
CompuRower je fajn, ale ma par nedostatkov, ktore mi vadia-nema dobre poriesene odvetranie chrbatu, kedze je vacsi, je to dost dolezite, chrbat sa dost poti pod nim...za druhe spodna komora sa dost vyklapa, co pri vymene techniky bez polozenia na zem pripadne druhej osoby nemusi byt vzdy dobre, prepazka medzi komorami je dost slaba, ma medzery a je moznost, ze nieco z hornej komoy prepadne do spodnej - omrvinky, atd...

SHoDaN
2009-11-13 16:57:40+01
Katu mam uz dlho a nelutujem investicie. Prezijem aj bez NB.

PRINST
2009-11-13 17:07:41+01
príspevok od:
CompuRower je fajn, ale ma par nedostatkov, ktore mi vadia-nema dobre poriesene odvetranie chrbatu, kedze je vacsi, je to dost dolezite, chrbat sa dost poti pod nim...za druhe spodna komora sa dost vyklapa, co pri vymene techniky bez polozenia na zem pripadne druhej osoby nemusi byt vzdy dobre, prepazka medzi komorami je dost slaba, ma medzery a je moznost, ze nieco z hornej komoy prepadne do spodnej - omrvinky, atd...
Nechcem Vám protirečiť, ale niektoré negatíva môžu byť pre druhého možno aj pozitívami.
Spodná komora sa vyklápa - podľa mňa je to dobre, lebo ťahšie sa vyberajú objemnejšie veci - napr. telo s väčším objektívom.
Ani prepážka medzi komorami nie je problém. Skoro po celom obvode je suchý zips a len po obvode v dvoch častiach dĺžky cca 6 cm nie je suchý zips ale prepážka je tesne pri plášti batohu. / Mne tam ešte nikdy nič neprapadlo /
Zmestí sa i notebook 17´.
Ja ho mám a som s ním veľmi spokojný - vrelo môžem doporučiť.
Ale je možné - že niekomu nesadne ! Najlepšie je si osobne pred kúpou vyskúšať.

PRINST
2009-11-13 17:09:40+01
Samozrejme správne má byť : ´ ľahšie ! ´ miesto ´ťahšie´ - holt oči už asi najlepšie neslúžia, tak robím preklepy ...

2009-11-13 17:12:23+01
pisal som veci z mojho pohladu, preco som si ho nekupil i ked som ho par dni mal pozicany a skusal...pokial uvedene veci nebudu niekomu prekazat, bude sa mu pacit a vyhovovat vsetkym jeho potrebam ci poziadavkam, nech si ho kupi, odhovarat ho od kupy urcite nebudem...

Strana 1 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()